Skip to content

Hur man tar en skärmdump på iPhone 11

14 de maj de 2022
GettyImages 926840380 3336aabc82ca4b6db092b038b23fedb5

Vad du ska veta

 • Enklast: Tryck på Sida och Höj volymen knappar samtidigt.
 • För att ta en skärmdump genom att trycka på baksidan av telefonen, aktivera först funktionen inställningar > Tillgänglighet > Rör > Tillbaka Tryck > Skärmdump.
 • Sedan kan du ta en skärmdump genom att dubbelklicka på baksidan av telefonen. (Kräver iOS 14 och senare.)

Den här artikeln förklarar hur man tar skärmdumpar på iPhone 11 med standardmetoden. Den täcker också var du kan hitta dessa skärmdumpar, vad du kan göra med dem och dolda, alternativa sätt att ta skärmdumpar utan några knappar.

Hur man tar en skärmdump på iPhone 11

Behöver du ta en skärmdump av vad som finns på din iPhone 11-skärm just nu? Det enklaste sättet att skärmdumpa på iPhone 11 är:

 1. Med det du vill skärmdumpa visas på skärmen, tryck på Sida och Höj volymen knapparna samtidigt. Ett kameraslutarljud indikerar att du tog skärmdumpen framgångsrikt.

 2. En miniatyr av skärmdumpen visas längst ner till höger på skärmen. Avvisa det direkt genom att svepa bort från höger sida av skärmen. Du kan också vänta tills den försvinner. Hur som helst, skärmdumpen har sparats.

 3. För att redigera eller dela skärmdumpen direkt, tryck på miniatyrbilden längst ner till höger för att komma åt redigeringsverktygen för skärmdumpar (tryck på pennikonen) eller delningsmenyn i åtgärdsrutan (rutan med pilen som kommer ut ur den).

  Vill du inte ha den här skärmdumpen? Tryck på papperskorgen i den här vyn för att radera den.

 4. Du kan hitta alla dina skärmdumpar på din iPhone i den förinstallerade appen Foton, i Skärmdumpar album.

Hur tar du en skärmdump på en iPhone 11 utan knappar?

Medan det enklaste sättet att ta en skärmdump på iPhone 11 kräver sido- och volymupp-knapparna, kan du också ta en skärmdump utan knappar. Här är hur:

 • Om du använder Siri kan du be Siri att ta en skärmdump åt dig. Aktivera bara Siri (genom att hålla inne sidoknappen eller genom att säga ”Hej Siri” om du har den funktionen aktiverad) och säg ”ta en skärmdump”. Allt annat är detsamma som i förra avsnittet.
 • Vill du imponera på vänner med din iPhone-expertis? Sedan måste du lära dig hur du tar skärmdumpar genom att trycka på din iPhone (se instruktionerna nedan).

Hur tar du en skärmdump på en iPhone 11 genom att trycka på baksidan?

Om du kör iOS 14 eller senare (på din iPhone 11 eller någon kompatibel modell), låter den här dolda funktionen dig ta en skärmdump genom att dubbelklicka på baksidan av telefonen. Dubbeltryckningen är utformad för att göra vissa uppgifter enklare för dem med motoriska svårigheter, men alla kan använda den. Så här gör du:

 1. Knacka inställningar.

 2. Knacka Tillgänglighet.

 3. Knacka Rör.

  Inställningar, Tillgänglighet och Touch på iPhone

 4. Knacka Tillbaka Tryck.

 5. Knacka Dubbelklicka.

 6. Knacka Skärmdump.

  Back Tap, Double Tap och Screenshot på iPhone

 7. Nu, varje gång du vill ta en skärmdump, dubbelklicka hårt på baksidan av din iPhone.

Varför kan jag inte ta en skärmdump på min iPhone 11?

Har du problem med att ta skärmdumpar på din iPhone 11? Det kan finnas många orsaker till det, men här är några vanliga och vad du ska göra åt dem:

 • Att inte trycka på knappar samtidigt: Om du följer instruktionerna men inte får en skärmdump kan det vara så att du inte riktigt behärskar proceduren ännu. Du måste trycka på båda knapparna exakt samtidigt. Annars kommer din iPhone att tro att du bara trycker på enskilda knappar direkt efter varandra. Prova några övningspressar så får du det.
 • Knapparna fungerar inte: Om du försöker ta skärmdumpar med knapparna och det inte fungerar, kanske dina knappar inte fungerar. Det kan hända på grund av ett fall som stör knappen; prova att ta av fodralet och sätta på det igen. Knappar kan också vara trasiga (eller gå sönder); testa det genom att använda dem för andra aktiviteter.
 • Allmänt elände: Ibland blir iPhones lite buggiga utan någon uppenbar anledning. Testa att starta om din iPhone; som kommer att lösa de flesta allmänna bugginess. Om det inte fungerar, se (och installera) en uppdatering av iPhones operativsystem (kallas iOS). Nya OS-versioner innehåller ofta buggfixar.

FAQ

 • Kan jag inaktivera skärmdumpar på min iPhone?

  Nej. Det finns inget sätt att helt inaktivera skärmdumpar på en iPhone, men iOS 12 och senare tillåter bara skärmdumpar när skärmen är upplyst. För att förhindra oavsiktliga skärmdumpar, gå till inställningar > Display och ljusstyrka och stäng av Höj för att vakna.

 • Hur tar jag en helsidesskärmdump på min iPhone?

  När du tar en skärmdump i Safari, tryck på förhandsgranskningen innan den försvinner och tryck sedan på Hel sida. Sidan kommer att sparas som en PDF-fluga. Inte alla versioner av iOS stöder detta alternativ.

 • Hur tar jag bort skärmdumpar på min iPhone?

  För att radera iPhone-skärmdumpar, gå till Foton > Skärmdumpar > Väljtryck på skärmdumparna och tryck sedan på Soptunna. För att återställa raderade iPhone-skärmdumpar, gå till Foton > Nyligen raderad > Välj.

 • Varför är mina iPhone-skärmbilder suddiga?

  Om dina iPhone-skärmbilder ser suddiga ut när du skickar dem i Meddelanden-appen, gå till inställningar och inaktivera Bildläge med låg kvalitet. Den här funktionen sparar mobildata genom att offra bildkvaliteten.