Skip to content

Hur man tar och delar Nintendo Switch -skärmdumpar

12 de augusti de 2021
nintendoswitch 5c45c3fcc9e77c000136b598

När du precis har uppnått något imponerande i ditt favorit Nintendo Switch -spel är det fantastiskt att kunna ta en skärmbild av dina framsteg och dela det med andra. Så här tar du Nintendo Switch -skärmdumpar och vad du behöver veta om delning.

Hur man tar en skärmdump på Nintendo Switch

Att ta en skärmdump är superenkelt med Nintendo Switch, förutsatt att du vet vilken knapp du ska trycka på:

 • På Joy-Con-kontrollen: Vänster Joy-Con har en dedikerad skärmdumpsknapp. Det är fyrkantigt och ligger nära botten av kontrollen, under riktningsknapparna.
 • På en Pro Controller: Skärmdumpsknappen ligger precis till vänster om mitten av kontrollen, ovanför riktningsplattan.

När du har tryckt på skärmdumpsknappen på endera handkontrollen hör du ett kameraluderljud och ett meddelande dyker upp längst upp till vänster på din switchskärm där det står ”Capture Taken”.

Så här ser du dina skärmdumpar på Nintendo Switch

Alla dina skärmdumpar finns i Nintendo Switch -albumappen. Om du vill visa dina skärmdumpar väljer du Album ikon (ser ut som en låda med värme i sidled) längst ner på switchens startskärm.

Om du har många skärmdumpar kan du filtrera dem i albumet så att det är lättare att titta igenom. Knacka Filtrera eller tryck på Y -knappen och välj sedan vilket filter du vill använda. Du kan välja att titta på:

 • Endast skärmdumpar
 • Endast videor
 • Systemminne: Bilder lagrade på själva omkopplaren
 • MicroSD -kort: Bilder lagrade på switchens flyttbara microSD -kort
 • Specifika spelskärmdumpar: Så du kan bläddra efter det spel du spelade.

Så här redigerar du en skärmdump på din Nintendo Switch

Det är möjligt att lägga till text i dina skärmdumpar innan du delar dem. Här är hur.

 1. Välj bilden du vill redigera. Du kan också använda riktningsknapparna eller den vänstra analoga pinnen för att flytta till relevant bild och tryck sedan på A att öppna den.

 2. Tryck antingen A eller tryck på Redigering och publicering.

 3. Välj Lägg till text.

 4. Skriv meddelandet du vill följa med din skärmdump. Du kan använda riktningsknappen eller den vänstra analoga pinnen för att välja bokstäver på tangentbordet, men det är mycket snabbare att använda fingrarna för att trycka på skärmtangentbordet.

 5. tryck på Plus (+) -knappen för att bekräfta meddelandet.

 6. Knacka och dra den färdiga texten runt skärmen. Alternativt, välj Förändra, använd sedan riktningsknapparna eller vänster pinne för att flytta texten; Använd L och R knapparna för att rotera den. Om du inte gillar teckensnittsstorleken eller textfärgen väljer du dessa alternativ för att ändra dem därefter.

 7. Välj Färdiga. Nu har texten lagts till på din skärmdump.

  En skärmdump av New Super Mario Bros med tillagd

  En kopia av din skärmdump utan texten sparas på din switch för framtida referens.

Hur man delar skärmdumpen på Facebook eller Twitter

När du väl har valt skärmdumpen kan du enkelt dela den med andra med hjälp av ett par olika metoder. Så här delar du det via sociala medier som Facebook eller Twitter.

 1. Knacka Redigering och publiceringeller tryck på A.

 2. Välj Posta

  Om du vill dela flera skärmdumpar samtidigt trycker du på Skicka flera och välj varje bild du vill dela innan du trycker på Posta.

 3. Välj en Bokföringsplats. Dina alternativ är Facebook eller Twitter. Första gången du gör detta måste du länka dina sociala mediekonton till din Switch. Välj Länka konto, följ sedan instruktionerna för att logga in.

 4. Skriv en kommentar eller tweet och välj sedan Posta för att skicka skärmdumpen till ditt sociala mediekonto.

 5. Ett meddelande visas som bekräftar att du har delat en skärmdump av Nintendo Switch. Kontrollera ditt sociala mediekonto för att vara säker!

Hur man kopierar en skärmdump till ett MicroSD -kort

Ibland kanske du vill flytta dina skärmdumpar till ett microSD -kort istället för att lämna det på din konsol. Detta är användbart eftersom du kan ta bort microSD -kortet och placera det i din dator eller bärbara dator, precis som du kan med en digitalkameras minneskort.

 1. Välj skärmdumpen som du vill flytta när du surfar på albumet på din Switch.

 2. Knacka Redigering och publicering.

 3. Välj Kopiera.

 4. Välj Kopiera om igen.

 5. Välj OK.

 6. Du har nu två kopior av den skärmdumpen. En på din switch och en på microSD -kortet. Vill du ta bort en av dessa kopior? Tryck på i albumet Radera (eller tryck på X) och välj sedan varje bild. Välj Radera för att radera de bilder du har valt.