Skip to content

Hur man testar din mejls funktionalitet

8 de augusti de 2021
laptop computer with cable forming a n envelope 166085867 5af232130e23d90037f8091b

Får du inte meddelanden som du förväntat dig? Andra som inte får meddelanden du skickat eller inte ser din formatering korrekt? En e -postadress är ingenting värd om den inte fungerar, så att veta dess operativa status är viktigt. Använd en eller alla metoderna som anges här för att testa ditt e -postprogram, SMTP -server och e -postadress.

Metod 1: Skicka dig själv e -post

Det första och enklaste sättet att verifiera att din adress är användbar är att skicka dig ett e -postmeddelande från samma adress. Var dock medveten om att effektiviteten av denna metod är begränsad. E -posttjänster och servrar kan kringgå mycket av e -postleveransprocessen för meddelanden till mottagare på samma server.

Metod 2: Registrera dig för gratis e -post

Du kan också skicka dig ett meddelande från en annan e -postadress om du har mer än en. Om du inte gör det är det enkelt och gratis att konfigurera ett med tjänster som Gmail och Yahoo. För att testa en e -postadress, skicka ett meddelande till den du testar från en oberoende e -posttjänst – till exempel från en Yahoo -adress till Gmail. Förbehållet här är att om du inte redan har en sekundär e -postadress kan det vara mer problem än det är värt att ställa in en.

Metod #3: Använd en Echo Email Processor

Echo mailers tillhandahåller en testlösning som är både elegant och praktisk. Ett meddelande som skickas till en ekomailare studsas (eller ekas) tillbaka dit det har sitt ursprung. Meddelandet innehåller viss systeminformation, tillsammans med det fullständiga original -e -postmeddelandet med alla rubrikrader i kroppen. Detta gör det lätt att upptäcka eventuella fel eller konstigheter.

Echo -utskickare att prova inkluderar: