Skip to content

Hur man tittar på internet -tv med Nintendo Wii och Wii U

10 de september de 2021
e3 expo in los angeles 539922038 5b8b3bbf46e0fb0025e1b1fe

Nintendo Wii var en av de första videospelkonsolerna som stödde streaming video från tjänster som Netflix och Hulu. Även om Wii -webbutiken är stängd är det möjligt att strömma filmer på din Wii och Wii U med rätt appar och utrustning. Den här artikeln gäller Wii och Wii U, men den nyare Nintendo Switch stöder också ytterligare streamingvideotjänster.

Hur man tittar på strömmande video på Nintendo Wii

I likhet med hur online -TV -enheter som Apple TV, Roku och Chromecast fungerar, har Wii och Wii U appar (även kallade kanaler) som du kan ladda ner för att strömma tv -program och filmer från internet. Vissa streamingtjänster kräver en prenumeration, och du kan behöva skapa ett konto med en dator innan du kan titta på videor på din konsol. Andra, som YouTube -kanalen, är gratis att använda. Det finns också en internetkanal som låter dig söka på webben med ett tangentbord på skärmen och den trådlösa handkontrollen. Det är inte längre möjligt att ladda ner appar från Wii -butiken, men du kan använda tjänster som YouTube och Netflix om du laddade ner apparna. För att strömma videor kräver Wii en Wi-Fi- eller Ethernet-anslutning samt standard RCA- eller S-video-tv-anslutning. Eftersom den här konsolen släpptes 2006 stöder den inte HD -streaming.

Hur man tittar på filmer och TV på nätet på Wii U

Besök Wii U -butiken för att ladda ner appar för Netflix, Hulu Plus, Amazon Video, YouTube och andra. Du behöver en stabil Wi-Fi-anslutning och en HD-TV-anslutning för att titta på strömmande videor. Wii U har inte så många appar tillgängliga som nyare spelkonsoler eller Roku, men om det är allt du har, titta på Netflix på din TV med Wii U -beats och titta på filmer på en bärbar dator.

Strömmande video på Wii U

Wii U kan strömma video i full HD (1080p) och strömma media i 1080i, 720p, 480p och standard 4: 3. Nintendo Wii U är också kompatibel med stereoskopiska 3D-TV-apparater. Förutom denna videomångsidighet har Wii U en HDMI-utgång med sexkanals ljud och standard RCA-analog stereo. Det betyder att oavsett bildförhållande eller kvalitet på videon du vill titta på, stöder Wii U uppspelning. När du strömmar video på Wii U spelas videon också på GamePad, så att du kan titta på filmer på den lilla skärmen medan någon annan tittar på TV.