Skip to content

Hur man undviker Android -skräppost

9 de september de 2021
Nexus 5 with android logo 56a401095f9b58b7d0d4e6af

Vad man ska veta

  • Gratisappar innehåller annonser som kan avbryta skärmen eller blockera en del av skärmen. Eller, de kräver visning eller en åtgärd.
  • Andra typer av skräppost: Push -meddelande -skräppost dyker upp när du inte använder appen. Ikon spam -annonser länkar till obehagliga webbplatser.
  • För att upptäcka skräppost, överväg en annonsnätverksdetektor som Ad Detector och ladda ner endast från Google Play eller en betrodd webbplats.

Den här artikeln förklarar hur du känner igen, undviker och blir av med skräppost på Android -enheter. Vi täcker också hur dessa typer av skräppost fungerar och vad du kan göra för att förhindra dem. Informationen som ingår täcker alla Android -telefoner oavsett vem som tillverkade din enhet: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.

Var är annonserna?

Här är några sätt på vilket annonser visas i appar:

  • Skärmen avbryts av en annons.
  • En annons blockerar ett hörn av skärmen.
  • Du måste se en annons innan du kan använda appen.
  • Du måste se en annons för att göra något du vill ha i appen (till exempel genomföra en nivå i ett spel).

Många appar har betalversioner som är billiga. När du betalar för appen visas inte annonserna längre.

Push -aviseringar

Push -varningar, push -meddelanden och spam -meddelanden är termer som beskriver spammares användning av Android -funktioner för att göra några irriterande saker när du inte aktivt använder appen. Den här funktionen är bra när den utför åtgärder du vill ha, till exempel att meddela dig om nya e -postmeddelanden. Men det är inte så bra när det används för att sälja produkter du inte vill eller lura dig att tro att du klickar på en legitim produktuppdateringsvarning när du faktiskt startar en process för att registrera dig för en tjänst som kommer att kosta pengar.

Ikon skräppostannonser

En annan typ av skräppost var så dålig att den var förbjuden på Google Play. Det är dock möjligt att du stöter på det om du installerar äldre versioner av appar från en tredjeparts appbutik. Om du använder Android OS är det enda stället du bör ladda ner appar från Google Play. Det kan finnas undantag, till exempel en egen app som används av din arbetsgivare. Använd endast externa källor du litar på. Dessa annonser visas på startskärmen som ikoner, som om du laddade ner en ny app när du faktiskt inte gjorde det. De kan dyka upp när du laddade ner en annan app, och den falska är knuten till ett annonsnätverk som skapar falska ikoner. Några av dessa falska ikoner kan länka till en appmarknad som inte är Google Play.

Bli av med spamprogram

För att upptäcka spamgenererande appar, försök med en annonsnätverksdetektor, till exempel Ad Detector. Dessa appar raderar inte kränkande skräppostappar, men de berättar vilka som orsakar problem, och du kan välja att ta bort dem. När du väljer en annonsnätverksdetektor, var uppmärksam på betyg och granska kommentarer för att se till att du inte råkar ladda ner en annan skräppostgenerator.