Skip to content

Hur Minecraft kan vara ett verktyg för att lindra stress

8 de augusti de 2021
GettyImages 868749802 8a5e467b21e14c6f90410239cc10edba

För miljontals människor runt om i världen kan det att hitta sätt att förlora och lindra stress vara en viktig faktor för att stressa dem som helhet. Medan läsning, träning eller fokus på en favorithobby är en stressavlastare för vissa, är videospel en metod för andra. Ibland låter videospel människor slappna av och ignorera sina yttre orsaker till stress. Att spela dessa spel gör att många kan må bättre under den tid de deltar i sin hobby. I den här artikeln kommer vi att diskutera varför videospelet Minecraft i specifikt har en sådan enorm potential för att vara en stressavlastare. Låt oss börja.

Flykten

Att slippa stress i ditt dagliga liv ger en person förmågan att ta ett andetag från det som stör dem. Det kan vara en intensiv dag när allt du gör för att försöka lugna dig inte fungerar det minsta. En av de stora fördelarna med att spela Minecraft att lindra din stress är bristen på ett mål att uppnå. Medan många spelare skapar mål för sig själva, finns det ingen specifik utmaning för en spelare att uppnå inom spelet. Avsaknaden av ett mål som ges direkt till en spelare ger personen som spelar möjlighet att skapa sina önskningar och prestationer. Medan vissa spelare kan känna sig klara av att skapa ett slott i Survival, kan en annan känna sig fulländad att bygga samma slott i kreativt läge. Möjligheten att välja och välja vad du känner för att göra ger en ny och lite obekant känsla i spel. Generellt, när du först startar ett tv -spel, får du veta vad du ska göra från det ögonblick du börjar spela. Minecraft är inte som de flesta spel. Aspekten av att inte bli tillsagd vad han ska göra omedvetet låter spelarens sinne vandra fritt. Minecraft ger spelare möjlighet att ändra sin omgivning som de vill. Om en spelare bestämmer att de aldrig vill placera eller förstöra ett block i hans eller hennes värld kan de göra som de vill och bestämma. Ingen regel dikterar uttryckligen hur en spelare måste interagera med Minecraft att betraktas som att spela den.

En ändlös sandlåda

De flesta världar i videospel verkar ha en barriär, en plats där en spelare inte är avsedd att passera, vilket visar en förbjuden plats där spelare kanske inte interagerar med. Minecraft tar ordet ”oändligt” till en helt ny nivå, med världar som sträcker sig över miljoner och miljontals block, till synes omöjligt att se absolut varje skapelse i en värld. Denna oändliga värld hjälper spelare att förstå att de inte har upplevt det okända, vilket ger spelarna chansen att resa till okända länder eller låta dem hålla sig till vad de vet och stanna i en exakt radie som ställs av deras komfort att lämna. Oavsett om en spelare vill stanna på en liten plats, eller om en spelare vill utforska så långt de kan, MinecraftMed nästan oändligt många block kan en spelare bestämma vad som är rätt eller fel i deras värld. Försäkran om att du är manipulatorn i din värld och kan diktera vad som händer eller inte händer kan ge spelarna tillfredsställelse av att förstå att världen där de bor är deras att förändra efter deras önskemål.

Skapelsekonsten

En av MinecraftDet viktigaste försäljningsargumentet är förmågan att skapa vad du vill. I ett videospel där du får hundratals block att välja mellan, Minecraft tillåter spelare att bli otroligt kreativa. Om du vill bygga ett hus, en platt 8-bitars karaktär, din egen Redstone-uppfinning, eller vad du än tänker dig, Minecraft låter dig göra det. Många har lyckats hitta Minecraft som ett mycket uttrycksfullt kreativt utlopp. Att ha ett uttag att använda och att lägga alla dina ansträngningar på är mycket viktigt i livet. Oavsett om ditt uttag skriver musik, spelar en sport, gör konst eller något annat, är det alltid fördelaktigt att ha. Minecraft ger spelaren möjligheten att föreställa sig nya koncept och skapa dem i ett lättillgängligt medium. Ett av de stora problemen som skaparna står inför är att inte ha rätt verktyg för att stimulera din kreativitet. Med Minecraft, allt en person behöver börja skapa är att ha videospelet och ha en fantasi som är tillräckligt stark för att skildra vad de tänker direkt i spelet. Många spelare har gått så långt som att skapa städer, äventyrskartor och till och med en verklig julgran som styrs i själva spelet. Med Minecraft, begränsningar finns knappast. Om en idé kommer till en spelares sinne finns det mer än troligt ett sätt att skapa den. Även om det kan vara svårt att ta med det du föreställer dig i en virtuell representation, så länge du gör ditt bästa och är villig att avsluta projektet, kommer du mer än sannolikt att ha en bra skapelse.

Musiken

Minecraftmusik är en mycket minnesvärd aspekt av själva videospelet. Att lägga till ett mycket ambient soundtrack till ett redan vackert spel ger Minecraftförmåga att dra in dig och förlora dig själv i spelet till en ny nivå. Istället för att lägga till extremt energisk musik till videospelet, gav C418 Mojang en mycket lugnande musikgenre. C418s låtar kommer att komma igång vid de bästa tiderna, vilket möjliggör en otrolig mängd nedsänkning. Musiken ensam räcker för att lindra stress för många spelare. När musiken börjar spela kan det hända att du tappar bort tiden som har gått sedan den började. De flesta musik i videospel kan bli mycket irriterande, kontinuerligt looping från början av en nivå tills du tar dig till nästa del. Som Minecraft är ett olinjärt tv -spel, utan slutmål, musiken från den oändliga looping -sorten är helt onödig. När du spelar hittar du det snabbt Minecraftmusik börjar spela med helt slumpmässiga intervall. Som Minecraftmusik är inte på något direkt planerat eller dikterat schema, spelare accepterar i allmänhet mer av musiken som spelas. Ibland kanske spelarna inte ens märker att musiken kommer in eller går ut eftersom musikens subtilitet i allmänhet inte är tillräckligt för att irritera. Även om det finns några som ogillar musiken, tycker många spelare att det är avkopplande.

Anpassningsbarheten

Att hitta ett sätt att lindra stress handlar om att hitta din komfortzon. För att hitta din komfortzon kan du behöva byta några saker och tillgodose dina behov. Minecrafts vansinniga anpassningsbarhet kan hjälpa dig att lindra din stress. Om Minecraftstandard texturer och ljud uppfyller inte dina behov, du kan enkelt byta ut dem. Mojang har tagit det inbördes att lägga till ett alternativ för att ge spelare möjligheten att ändra och ändra sina resurspaket. Resurspaket kan ändra utseende, ljud, modeller, teckensnitt och mycket mer av dina Minecraft erfarenhet. Vissa resurspaket kan antingen vara för upptagna eller för enkla, men det finns många alternativ som kommer att ge Minecraft närmare det du vill uppleva. En annan textur som kan ändras och anpassas är din hud Minecraft karaktär. Medan det handlar om att uppleva Minecraft som du vill kan modifieringar av spelet möjliggöra stora upplevelser. Minecraft har ett omfattande utbud av mods. Dessa modifieringar av spelet kan vara okomplicerade (som TooManyItems -moden) eller mycket komplexa (som Aether II -moden). Dessa modifieringar kan vara extremt speländrande och kan läggas till för stor spelbarhet.

Multiplayer

Spelar Minecraft med vänner kan inspirera till nya äventyr och kan hjälpa till att lindra stress. Medan du spelar Minecraft i multiplayer kan spelare njuta av att se sina vänner i sin blockiga form. Med vänner på en server och med många nya saker att göra kan spelare ignorera sina orsaker till stress medan de spelar. Din grupp kamrater kanske vill gräva djupt i aspekten av överlevnadsläge och arbeta tillsammans och skapa en ogenomtränglig fästning. Om du känner dig uttråkad av Survival-läget kan du och en vän hoppa på en annan server och spela några minispel. Det finns olika typer av minispel, som sträcker sig från parkour, till spleef, till Survival, till strategi. Dessa spel kan vara bra för att skapa ett starkare band för de inblandade spelarna när det gäller lagarbete eller kan skapa en tävling mellan de två. I slutändan handlar minispel om kul.

Upprepningen

Minecraftupprepning är en viktig faktor för varför det är så älskvärt. När en spelare kommer in i sitt spår när han spelar kommer du att märka att de mer än troligtvis kommer att göra mycket av det de har gjort hela tiden. Efter ett tag med att spela kommer du att upptäcka att det är enkelt att komma ihåg hur man utför de olika uppgifter som en gång var extremt svåra att komma ihåg. Att skapa och skapa drycker blir extremt minnesvärt och replikeras enkelt, att veta hur man hittar diamanter blir en andra natur, att avvärja fiender blir muskelminne och mycket mer. Med varje ny uppdatering kommer Mojang alltid att ge oss en kurvboll och ge oss en ny funktion att bekanta oss med.

Sammanfattningsvis

Minecraft har drivit spelare på sätt som har ansetts otänkbara fram till skapandet av videospelet 2011. För många har detta tv -spel varit en flykt, en entré till ett nytt samhälle att vara separat, ett utlopp för konst och mycket mer . Orsaken till Minecraftframgång har definierats av det stöd som spelarna har gett videospelet genom åren. Släpps om på olika plattformar och får tillägg av Minecraft: Story Mode och Minecraft: Education Edition, en film som just nu produceras (och mycket mer), Minecraft är bara att börja med att vara ett inspirerande och underbart sätt att lindra stress.