Skip to content

Hur Nintendo Switch vann 2020

18 de juni de 2021
GettyImages 868750692 2246718cea0f4df5971c06dd7ad6237b

Viktiga takeaways

  • Nintendos senaste resultatrapport avslöjade en svindlande 98,2% ökning av rörelseresultatet för niomånadersperioden som slutade 31 december 2020.
  • Nintendo Switch har nu nått 79,87 miljoner livstidsförsäljningar sedan det släpptes 2017.
  • Experter tror att Nintendos robusta samling av familjevänliga spel, samt fokus på digital wellness, hjälpte till att spela en stor roll i konsolens framgång under 2020.

Nintendo Switch’s bibliotek med familjevänliga spel, ikoniska karaktärer och möjligheten för alla att plocka upp och spela fortsätter att göra det till en av de bästa konsolerna som finns just nu. Nintendo släppte nyligen sin ekonomiska resultatrapport för niomånadersperioden som slutade den 31 december 2020. I rapporten avslöjade företaget att det hade sett rekordförsäljning för Nintendo Switch, samt en 43% ökning av programvaruförsäljningen under sista nio månaderna 2020 jämfört med samma period föregående år.

Experter tror att denna ökade försäljning orsakades av ett antal faktorer, inklusive förtrogenhet med Nintendos första partsserie och den lätt bärbara upplevelsen som Switch erbjuder användare som vill koppla ifrån sina vardagsrum efter att ha fastnat inne i flera månader. ”Nostalgi är ett viktigt kännetecken för pandemin, eftersom människor söker komfortmat från barndomen eller analoga aktiviteter som sticksåg för att lindra tristess och lugna sig själv i turbulenta tider”, berättade Laura Tarbox, en kultur- och varumärkesstrateg med Oglivy, via e-post. . ”Den modulära designen av Nintendo Switch … känns mycket mer i linje med det ständigt ökande behovet av att vara flexibel, flytande och mobil jämfört med andra konsoler.” ”Nintendo Switch spelar in i detta element av nostalgi (särskilt moreso mot andra futuristiska konsoler på marknaden) genom sin egen retrokänsliga färgpalett och växande lista över nostalgiska spel”, säger Tarbox.

Fly till ett öparadis

Nintendo har byggt en lång historia med ikoniska karaktärer som Mario, Princess Peach och Link, men det är inte bara nostalgi som hjälpte till Nintendo Switch framgång 2020. Släpptes i mars 2020, Animal Crossing: New Horizons anlände precis i början av den globala avstängningen, vid en tidpunkt då många desperat sökte en flykt. Trots att de flesta av oss är låsta i våra hem och inte kan lämna förutom det väsentliga, spel som Nya horisonter låt oss träffa våra vänner och gå på datum utan att behöva lämna säkerheten i våra hem.

För en tid var det nästan omöjligt att hitta en Switch i lager, eftersom spelare strömmade till den livliga och söta grafiken från New Horizons, vilket gör det till det snabbast sålda Switch-spelet på den tiden. Medan det erbjöd en ganska enkel gameplay-loop som består av meniala uppgifter som att gräva upp fossiler, prata med bybor och besöka med vänner, Nya horisonter krävde ingen kunskap eller spelkunskap för att spelare skulle kunna njuta av det och känna sig framgångsrika i det. Den vurm som omger Nya horisonter är fortfarande vanligt idag, med användare som fortfarande delar skärmdumpar och videor från sina öar på sociala medier som Twitter. Baserat på de senaste rapporterna som delats av Nintendo är det fortfarande fortfarande det mest sålda spelet på Switch.

The Switch Up

En annan utmärkande egenskap om Switch – och en som har hjälpt till att göra konsolen särskilt populär bland familjer – är katalogen över familjevänliga spel som Nintendo erbjuder. Medan titlar som The Legend of Zelda: Breath of the Wild har fokus på att använda vapen som svärd och bågar, titlar som Animal Crossing: New Horizons, Mario Kart, och Super Mario Odyssey tillgodose publiken i alla åldrar. ”Föräldrar kan må bra om att köpa den här konsolen för yngre barn”, berättade Marissa DiBartolo, chefredaktör på The Pop Insider. Lifewire via e-post. Hon noterade också hur andra konsoler som PS5 och Xbox Series X tenderar att skeva mot en äldre publik, med mer våldsamma och mogna spel.

Ett barn som spelar 'Fifa 19' på en Nintendo Switch.

Andra viktiga funktioner som Switchens bärbarhet har också spelat en roll i konsolens framgång, så att användarna kan koppla ifrån sina TV-apparater, kontor och vanliga spelområden för att bryta upp monotonin i låsning. Lanseringen av produkter som Ring Fit Adventure, som erbjuder flera rörelsesbaserade träningsrutiner i form av olika spel, är anmärkningsvärda tillskott till Switchens tillväxt, vilket gör det möjligt för användare i låsning ett nytt sätt att bränna kalorier utan att behöva lämna huset.

”Vi har länge pratat om andra skärmvisning”, sa Tarbox via e-post. ”Men tack vare den intensiva suddigheten av arbete och hemliv under pandemin, känns Nintendo-switchens modulära design – och dess konsekvenser för grupp- eller individuellt spel – mycket mer i linje med det ständigt ökande behovet av att vara flexibel, flytande och mobila kontra andra konsoler. ”