Skip to content

Hur Outpost kan förvandla din blogg till ett Mini Media Empire

20 de juni de 2021
GettyImages 909597660 50d12a24c9a94694bcec3a2438afb193

Viktiga takeaways

  • Outpost gör det lättare för skapare att få kontakt med sin publik och få betalt.
  • Läsarna får en bättre upplevelse, enklare registreringar och mer personlig kontakt.
  • Utpost tar mycket mindre pengar än konkurrenter.

Utpost kan vara billigare, bättre och mer hållbart än Substack. Om du ville starta en blogg förr, måste du köpa ett domännamn, hitta webbhotell, hitta ett sätt att ladda upp ditt arbete och skapa ett RSS-flöde så att folk kan prenumerera. Sedan kom Blogger, som låter dig bara skriva i en webbläsare och trycka på publicera. Det är utposten. Det tar alla irriterande delar att skapa ditt eget lilla mediaimperium, så du kan bara göra saker. Läsare kan prenumerera med ett klick, få bonustillägg och till och med lämna ett fly-by-tips om de älskar ditt arbete. ”I den stora utgivarmodellen pågår det en hel del motsättningar, som” hur många annonser kan jag lägga på sidan? ”, Berättade Ryan Singel, grundare av Outpost, till Lifewire via e-post. ”Medan [with] den mentorstyrda modellen, betalar någon dig för att du ger dem en bra upplevelse. Så vi bestämde oss för att hoppa in. ”

1000 sanna fans

Det finns otaliga sätt att publicera på webben, och om du vill få betalt för ditt arbete har världen aldrig varit bättre. Du kan starta ett betalt nyhetsbrev med Substack, placera annonser i dina YouTube-videor eller starta en podcast endast för prenumeration. Men det finns två problem. En är att tjänster som Substack tar en enorm nedskärning. 10% kanske inte verkar mycket, men du får väldigt lite för pengarna. Tänk på det här sättet: Vill du ge bort ytterligare 10% av din lönecheck, bara för att skicka några e-postmeddelanden? ”Outpost är ett förlagssamarbete. Vi är inte och kommer aldrig att bli VC-finansierade, och vi tar inte en stor andel av intäkterna från en medlemswebbplats.”

Det andra problemet är att knyta ihop alla dessa saker. Precis som de dåliga dagarna före Blogger måste du göra för mycket upptagen för att hålla allt igång. Till exempel, säg att du vill erbjuda dina betalda medlemmar en rabatt på en ny bok du gör, eller att skicka dem via e-post utanför det vanliga nyhetsbrevschemat, eller att göra något som inte är ett grundläggande nyhetsbrev. Det är ont. För användare betyder det att du ständigt måste hantera problem i din prenumeration. Kanske missar du en affär från din favoritmusiker. Du kanske måste fortsätta att logga in varje gång du besöker en webbplats.

Mindre irriterande

Outpost är byggd på open source-blogg- och nyhetsbrevplattformen Ghost. Till skillnad från Substack, som tar en procentandel av dina intäkter, debiterar Outpost en avgift per medlem, som mäts i cent, inte dollar. Tanken, säger Singel, är att hjälpa skaparna att hålla de pengar som deras fans betalar dem och att göra det lättare att koncentrera sig på att skapa saker. Han säger att det är som ett ”litet medieföretag i en låda.”

Kvinna som hemifrån arbetar på hennes telefon och minnestavlan

Istället för en distraherande instrumentpanel fylld med data om ditt miniatyrmediaimperium, till exempel, får du ett dagligt nyhetsbrev med bara viktiga detaljer. Du kan också enkelt skapa prenumerationer på engångsnivå (för en fattig student, kanske, eller bara som ett byte med en annan självbärande skapare).

Outpost kommer också att arbeta med skapare för att göra marknadsföring och marknadsföra sina webbplatser. ”Jag tror inte att tillräckligt små medieföretag, eller människor som bara gör nyhetsbrev, gör mycket för att marknadsföra annat än att lägga upp saker på Twitter”, säger Singel. ”Om de betraktade sig själva som små företag, skulle de göra mycket mer marknadsföring för att få ordet där ute.”

Men utposten är inte för alla. ”För de flesta som börjar, är Ghost nog nog”, säger Singel. ”[Who] vi är bäst för [are] människor som redan har hundratals betalda prenumeranter. ”Besparingarna kan också vara enorma. Outposts första klient, The Daily Poster, sparade cirka 50% när den flyttade från Substack, och det inkluderar vad den betalade för Ghost.” Outpost är ett förlag kooperativ. Vi är inte och kommer aldrig att bli VC-finansierade, och vi tar inte en stor andel av intäkterna från en medlemswebbplats. Vi tar ingen fast procentsats, säger Singel.

För läsare

Allt detta är bra för skapare, men hur är det med läsarna? Tja, om du betalar någon för att läsa, titta på eller lyssna på deras arbete, så gillar du det klart. Med Outpost får skaparna mer av dina pengar och kan spendera mer tid på att producera nytt arbete, snarare än att tömma på baksidan. Läsare kan också registrera sig på fler sätt genom att använda betalningar som andra system inte stöder, som PayPal. Det är också lätt att sluta prenumerera. ”I den stora utgivarmodellen pågår det mycket motsättningar, som” hur många annonser kan jag lägga på sidan? ”” Men egentligen handlar det om din upplevelse som läsare. Du får en bättre, mer personlig kontakt med de personer du stöder.

Du kommer att kunna njuta av rabatter, kampanjer och andra förmåner endast för medlemmar. Det är inte så att dessa saker inte kan göras på andra plattformar. Det är bara det som Outpost gör det så enkelt att skaparna blir mer, väl, kreativa med sina verktyg. På samma sätt som Blogger låter spirande författare koncentrera sig på sitt skrivande, låter Outpost skapare fokusera på att skapa.