Skip to content

Hur smart hemutrustning kan hjälpa till att sänka dina premier

3 de juli de 2021
GettyImages 1223160219 8a33e489c3634271b6acf54dbbe8a795

Viktiga takeaways

  • Smart hemteknik och hemförsäkring går hand i hand för att hålla husägare säkra.
  • Särskild smart hemteknik kan förhindra försäkringsanspråk genom att upptäcka vattenläckor eller elektriska bågar innan de blir allvarliga problem.
  • Experter säger att smart hemteknik kommer att börja hjälpa husägare att spara pengar på sin hemförsäkring.

Smart home-teknik kan tända våra lampor eller spela musik åt oss, men experter säger att det finns ytterligare fördelar som hjälper till att sänka husägarnas försäkringsavgifter också. Med teknik som säkerhetskameror, automatiska lås, interaktiva dörrklockor och mer, gör husägare säkerhet till en prioritet i sina hem. Framtiden för hemförsäkring kommer att prioritera dessa typer av smarta hemprodukter för att öka hemmets totala säkerhet. ”När försäkringsbranschen börjar titta på [smart home technology] mer och mer tror jag att det kommer att bli en del av varje hus, säger Dave Wechsler, vice vd för tillväxtinitiativ hos hemmaförsäkringsbolaget Hippo, till Lifewire via telefon.

Hur Smart Home Tech håller dig säker

Även om de flesta tycker att ett säkert hem är säkert mot stöld eller inbrott finns det mer försäkringsrelaterad säkerhet som smarta hemteknologier kan hjälpa oss med, särskilt för att förhindra försäkringsanspråk från att börja. ”När försäkringsbranschen börjar titta på [smart home technology] mer och mer tror jag att det kommer att bli en del av varje hus. ”” En stor del av försäkringen är en köksbrand eller en tvättmaskin som bryter och slösar vatten överallt, ”sa Wechsler.” I dessa fall tappar försäkringsbolaget pengar. och kunden tappar pengar och saker som de bryr sig om. ”Den smarta hemtekniken som kan hjälpa till att spara på din försäkring är inte nödvändigtvis din smarta dörrklocka eller Alexa-hemassistent. Wechsler tror att det finns många kommersiellt tillgängliga smarta produkter som kommer att bli bredare tillgängliga för husägare och kan hjälpa dem i potentiella försäkringsförluster.

Skäggig äldre man som talar på smartphonen nära plast- tvättbunke hemma i vardagsrummet på grund av läckande av tak

”Vi ser produkter nu som kan höra ett vattenläckage, berätta hur långt bort det är och vilken riktning det kommer in”, sa han. ”Det här är inte långsökta produkter.” Han ser andra sätt som smart hemmeteknik kan hjälpa husägare med sin försäkring i produkter som övervakar elektrisk bågning för att fånga upp en elektrisk eld innan det händer, spisens sensorer som hindrar en eld från att spridas och till och med trådlös närvarodetektering inbäddad i ett hems Wi-Fi. Fi.

Framtiden för hemförsäkring

Wechsler sa att smarta hemteknologier kan förändra de gamla sätten för husägares försäkring för att hjälpa människor att få bättre rabatter och priser på sina försäkringar genom att dramatiskt minska risken för förlust. ”Vi kommer att se att många försäkringsbolag börjar omfamna smarta hemteknologi de närmaste åren,” sa han. ”Försäkringsbolagen kommer att se att de kan prissätta dig som en säkrare konsument och ändra dina priser eftersom du använder smarta hemteknik – ungefär som hur bilindustrin erbjuder säkra förarrabatter.” Wechsler sa att vissa äldre och mer etablerade försäkringsbolag inte skulle vara lika öppna för att koppla smarta hemteknik med husägare som Hippo är.

”[Some home insurance companies] är verkligen intresserade av [smart home technology], men många av dem har andra mål just nu och ser detta som fem år ute, men jag tror att de saknar båten, säger han. Flodhäst samarbetar med olika smarta hemföretag, som ADT, SimpliSafe, Kangaroo och Notion , för att ge sina kunder billigare försäkringsavgifter om de integrerar den här tekniken i sitt hem. Hippos strategi för att kombinera smart hemteknik med hemförsäkring är i slutändan försäkringens framtid, säger Wechsler. ”Jag är mycket säker på att det nästa år eller två kommer konsumenter att börja fråga sina försäkringsbolag varför de inte ger dem verktyg för att göra sitt hem smartare och säkrare ”, sa han.” Konsumenterna kommer verkligen att se och dra nytta av denna nya säkerhetsnivå. ”