Skip to content

Hur Snap gör mig vill älska Pokémon igen

18 de juni de 2021
GettyImages 1054182056 dd427422d4c4493aa23e73a44d0075e9

Viktiga takeaways

  • Ny Pokémon Snap släpps den 30 april 2021.
  • Den nya Pokémon Snap kommer att erbjuda bättre grafik och animationer än tidigare Pokémon spel.
  • Det kommer också att erbjuda enkel mekanik och ett nytt mysterium för spelare att lösa.

Efter 20 år återupplivar Nintendo äntligen kultklassikern Pokémon Snap, något den Pokémon franchise behöver desperat nu när det har gjort hoppet till Nintendo Switch. Sedan starten 1996, Pokémon har vuxit och expanderat och gett upphov till ett antal engångstitlar och uppföljare. Kanske den mest ikoniska av dessa avknoppningar var dock 1999-talet Pokémon Snap.

Knäppa tog franchise-infångandet och gjorde bort det helt, utan fokuserade istället på en upplevelse om att ta bilder av olika Pokémon. Nu, med över 20 år av Pokémon titlar bakifrån, en återgång till den enkla mekaniken med den nya Pokémon Snap är precis vad serien behöver för att hjälpa till att uppdatera och driva den framåt.

Göra gott

Nintendos historia med spelkonsoler genom åren har varit slagen eller missad, och företaget tar ofta drastiska tillvägagångssätt för att få sin konsol att sticka ut från konkurrenterna. Med Nintendo Switch bröt speljätten formen igen och erbjuder en konsol som kan vara en hemkonsol ansluten till din TV, samtidigt som den är liten nog att ta med dig på språng. När Pokémon-svärd och Pokémon Shield tillkännagavs först 2019 var alla glada att se hur Nintendo Switch skulle driva serien ytterligare. Bättre grafik och animationer stod högt på listan över saker som samhället förväntade sig, och när de nya spelen släpptes blev fans och kritiker besvikna.

En skärmdump från det nya Pokémon Snap-spelet på Nintendo Switch.

Istället för att dra full nytta av Nintendo Switch-maskinvaran, Pokémon Sword and Shield erbjöd samma enkla animationer och grafik som tidigare titlar hade på mycket svagare handhållna enheter. Med Pokémon Snaphar serien äntligen en chans att göra det löften fansen ser fram emot med Svärd och sköld. Även om det inte utvecklats av Game Freak – det vanliga företaget bakom Pokémon titlar –Pokémon Snap kunde visa oss hur vackert Pokémon-universum kan vara med ett extra lager färg och några extra skruvar. Genom att erbjuda grafik med högre kvalitet, utvecklaren bakom Knäppa, Bandai Namco, ger spelarna bättre animationer. Visuals har betonats kraftigt under de teasers vi har sett hittills, vilket kan hjälpa framtiden Pokémon titlar bryter ur lådan som den har fastnat i sedan Gameboy-dagarna.

En helt annan spelgenre, Pokémon Snap kommer att ta bort all RPG-mekanik som är infödd till Pokémon franchise.

Vi har historia

År 2002, när jag bara var tio år gammal, överraskade min pappa min bror och jag med en Nintendo 64. Det var den andra spelkonsolen som vi hade ägt under min livstid, och den som verkligen drivit min kärlek till videospel som ett barn. Han hade hittat den gamla konsolen på en gårdsförsäljning och hade till och med lyckats hitta ett par spel, inklusive Super Mario 64, Legenden om Zelda: Majoras maskoch Pokémon Snap. Det var första gången jag någonsin hörde namnet Pokémon, och jag drogs genast till de söta bilderna på franchise-ikoner som Pikachu. När vi satte oss ner för att testa konsolen för första gången bad jag dem att låta mig prova Pokémon Snap. Så småningom gav de sig, och jag tappade snart min kamera och letade efter Pokémon för att ta bilder av när jag arbetade för att hjälpa professor Oak att slutföra sin forskning.

En skärmdump från Pokémon Snap på Nintendo Switch.

Det gav mig det här vackra, djupa dyket in i en värld som jag aldrig hade vetat existerade. Medan jag älskar huvudrollens RPG-mekanik Pokémon titlar har ingenting någonsin fångat mig lika mycket som Pokémon Snap. Efter det utforskade jag andra spel i franchisen och till och med gick tillbaka för att uppleva de tidigare generationerna av serien. Under åren har jag dock tröttnat på sköljningen och upprepningen av samma repetitiva sekvens på nya platser. Med kraften från Nintendo Switch bakom sig, den nya Pokémon Snap kan vara exakt vad jag har velat ha från Pokémon franchise: en vacker och inspirerande värld full av förtjusande Pokémon att lära sig om, liksom ett spännande mysterium som hjälper till att lösa.