Skip to content

Hur ställer du frågor till dina fans på Facebook-sidan

30 de juli de 2021
hand holding megaphone laptop notebook computer screen background we want your feedback in speech bubble vector illustration 848687808 b96ba458cf1e4fb7a5a1f7064e58977a

Facebook-sidor är offentliga profiler skapade för företag, saker, varumärken, kändisar och andra organisationer. Medan personliga profiler har vänner, Får Facebook-sidor fans när människor väljer att gilla sidan. Om du driver en Facebook-sida är ett av de bästa sätten att engagera dina fans och lära känna din publik bättre att ställa frågor. I stället för att bara ställa en fråga i ett vanligt inlägg och vänta på svar i kommentarfältet, skapa en omröstning eller undersökning så att fans snabbt och enkelt kan ge feedback. Lägg till omröstningar eller enkäter via Facebooks mobilapp för iOS eller Android, eller använd Facebook på skrivbordet.

Facebook-omröstningar

Alla Facebook-sidor har en inbyggd omröstningsfunktion. Tyvärr är enkäter för närvarande begränsade till bara två alternativ som fans kan välja mellan. Om du letar efter en snabb och enkel frågefunktion som endast omfattar två grundläggande svar är det ett bra alternativ att skapa Facebook-omröstningar. För att komma åt omröstningar, välj i statusuppdateringsrutan tre prickar följd av Opinionsundersökning.

Undersökningar för sidor

Surveys for Pages är en tredjepartsapp som enkelt integreras i din Facebook-sida. Enkäter för sidor erbjuder fler anpassningsbara alternativ än en omröstning, inklusive möjligheten att välja frågetyp (flerval, textruta, skala 1 till 5 osv.), Lägga till så många svaralternativ som du vill och till och med välja färger för att markera din undersökning. Nackdelen: Undersökningar för sidor kan inte inbäddas sömlöst i din sida som ett inlägg, som Facebook-enkäter kan. Lägg istället till enkäten som en flik på din Facebook-sida, dela den som en länk eller bädda in den på din webbplats.

Hur man använder undersökningen för Pages-appen

 1. Navigera till appen Surveys for Pages i en webbläsare eller på din mobila enhet. Om du söker på termen ”Survey for Pages” i sökrutan kommer du till appen Survey for Pages.

 2. Välj Kom igång gratis knapp.

  Välkomstskärm för undersökning för sidor

 3. Ange en kort beskrivning av vad din undersökning kommer att handla om i det angivna fältet och välj Fortsätta.

  Undersökning för Pages-verktyg för undersökningsbyggande

 4. Låt appen Survey for Pages ansluta till ditt Facebook-konto genom att välja Fortsätt som [Name] knapp.

  Facebooks konfigurationsskärm för undersökning för sidor

  Du kan bli ombedd att logga in på ditt Facebook-konto om du inte redan är inloggad.

 5. Använd formuläret för att skapa din undersökning. Anpassa följande avsnitt:

  • Fråga: Ange din fråga. Välj + Lägg till instruktioner om du har mer information.
  • frågetyp: Standardfrågetypen är flerval, men det finns sju andra typer.
  • alternativ: Ange olika svarsalternativ i varje fält. Välj Lägg till alternativ för att lägga till mer eller Lägg till annat för att inkludera ett alternativ där fans kan skriva in sitt eget svar. Lägg till en valfri bild med varje svarsalternativ genom att välja kameraikonen till höger om varje.
  • Konfiguration: Välj om du vill att frågan ska vara obligatorisk och om du vill att svarsalternativen ska visas i slumpmässig ordning.

  Facebooks konfigurationsskärm för undersökning för sidor

 6. Välj det gröna Spara när du är klar.

 7. Välj det blå Nästa: Förhandsgranska för att förhandsgranska hur din fråga kommer att se ut.

 8. Använd Layout alternativ till vänster för att anpassa utseendet på titel, färger och layoutstil.

  Konfigurationsskärm för undersökning för sidor

 9. Välj Nästa: Publicera knapp. Redigera och lägg till din undersökning när du vill, även efter att du har publicerat den. Gå bara tillbaka till Frågor fliken i appen Survey for Pages och välj + Lägg till fråga knapp.

 10. Det finns ett antal sätt att publicera din undersökning:

  • Anpassa tidslinjeposten: Välj Byt ut bilden, Redigera titel, eller Redigera beskrivning så att fans är mer benägna att välja den när du lägger upp länken till din sida.
  • Lägg till undersökningen på din Facebook-sida: Välj Lägg till på en Facebook-sida och följ instruktionerna för att installera undersökningen som en flik.
  • Lägg upp undersökningen på din tidslinje: Välj Urklippsikonen för att automatiskt kopiera länken för att klistra in i ett inlägg till din sida.
  • Bädda in undersökningen på din webbplats: Välj Visa inbäddningskod att kopiera en kod som du vill klistra in i HTML-koden på din webbplats eller blogg.
  • Bjud in dina vänner: Skicka personliga meddelanden till vänner som ber dem att slutföra din enkätfråga.

  Undersökningar för Facebook-konfigurationssidan

Det finns många andra frågor och svar-lösningar där ute, till exempel populära online-formbyggare som låter dig samla in bidrag från fans och följare.