Skip to content

Hur stänger jag av Google Ads

30 de juli de 2021
shutterstock 180506741 5aaaa43643a1030036d872f9

Google låter dig styra vissa typer av annonser som du ser när du surfar på webben. Google Mute This Ad-verktyget ger kontroll och öppenhet genom att låta dig stänga eller ta bort annonser som inte intresserar dig och att signalera dem som gör det. Detta är också goda nyheter ur ett affärsperspektiv. En Google-partnerannonsör betalar inte för att visa annonser för personer som inte är deras marknad. Google har ett avsnitt som heter Annonsinställningar, som låter dig anpassa din surfupplevelse när du använder Googles plattformar. Funktionen Stäng av den här annonsen fungerar bara på annonser som är registrerade med eller samarbetar med Google. Det genomförs till alla enheter. Om du stänger av en annons på din dator är samma annons tyst på din bärbara dator, smartphone, iPad och andra enheter.

Vad är en påminnelseannons?

När du letar efter en produkt i en onlinebutik följer en annons för den produkten dig när du surfar på andra webbplatser. Den typen av annons kallas en påminnningsannons. Google-annonsörer använder påminnelseannonser som ett sätt att uppmuntra dig att återvända till deras sida.

Hur stänger jag av Google Ads

Google lade nyligen till stängningsfunktionen till den nyligen namngivna menyn Annonsinställningar. Funktionen tar inte bort annonser helt. Du kan bara ta bort eller stänga av annonser från vissa annonsörer som samarbetar med Google. Fördelen är att avstängning av en annons hindrar den från att visas på skärmen, och den hindrar liknande annonser från samma annonsör med en specifik webbplats.

Det uppdaterade verktyget Mute This Ad har två viktiga fördelar:

 • Den känner igen feedback från dig från vilken enhet som helst så länge du är inloggad på Google.
 • Google planerar att utöka mute-verktyget på fler webbplatser och appar som samarbetar med Google för att visa annonser.

Följ dessa steg för att stänga av Google-annonser:

 1. Navigera till myaccount.google.com.

 2. Under Sekretess & personalisering välj Hantera dina data och personalisering.

  Alternativet "hantera dina data"

 3. Under Annonsanpassning välj Gå till annonsinställningar.

  Kommandot "Gå till annonsinställningar"

 4. Se till att Annonsanpassning växeln är inställd på (blå). Annonsörer eller ämnen som utlöser påminnningsannonser listas och kan tystas.

  Annonsanpassningsomkopplaren i Googles annonsinställningar

 5. Välj ett ämne eller annonsör som du vill stänga av ljudet och välj sedan Stäng av.

Du kan också ändra dina annonsinställningar genom att stänga av kategorier eller annonsörer. Under avsnittet med titeln Hur dina annonser anpassas, välj ett ämne eller annonsör som du vill stänga av och välj sedan Stäng av. Bekräfta att du vill stänga av kategorin genom att välja Stäng av ännu en gång.

Observera: Inget gott varar evigt

Det är viktigt att notera att stängning av påminnelseannonserna bara varar i 90 dagar eftersom de flesta påminnelseannonser inte finns efter denna tidsperiod. Dessutom kan påminnelseannonser från appar och webbplatser som inte använder Googles annonstjänster fortfarande visas, eftersom dessa inte styrs av kontrollerna för Googles annonsinställningar. Om du inte har rensat webbläsarkakorna eller om annonsören använder en annan webbadress för att visa en annons som inte är samarbetad med Google kan du fortsätta se den annonsen.