Skip to content

Hur Stealth Core Trainer gör träningen annorlunda

14 de juni de 2021
Stealth2 8ec92d10dbdf4482a426b00b15340692

Viktiga takeaways

  • Ger ett roligt syfte att träna.
  • Beror på att du känner till och behåller god form.
  • Var inte ens uppmärksam på topplistorna.

Att träna din kärna är ungefär det minst roliga du kan göra, men Stealth Body Fitness lovar att Core Trainer kommer att göra det roligt. Jag är inte säker på att jag håller med, men det är definitivt effektivt. Stealth är en stor, ljusgul träningsutrustning som har tre delar: en plattform som du kan vila armarna på medan du plankar; en boll som låter dig röra dig för att arbeta i fler muskelgrupper; och din telefon, som sitter i en bricka och visar spel via en gratis app som hypotetiskt förbättrar fragmenteringsprocessen genom att vägleda dig genom övningar utan att du ens vet att du tränar. Stealths idé att ha något att fokusera på för att distrahera från hela min kropp och känna att den är i brand, eller åtminstone ge en smyg vägledning till mitt träningspass, är bra. Jag testade det för att se hur bra det skulle fungera. Och jag hatar det. Så, ja, det fungerar bra. ”Jag har känt dess effekter efter de kortaste sessionerna också, och spelen är bara tillräckligt bra för att jag ska spela …”

Rock the Plank

Planking är en av de övningarna som verkar enklare än den är. Du behöver inte ens flytta; du ligger bara där och håller dig över golvet. Men om du gör det rätt är det inte bara en bra övning som fungerar de flesta av dina muskler, men du behöver inte heller göra det länge för att få lite värde. Stealth erbjuder några praktiska videor som visar dig rätt form för denna övning. Men när du är där nere och försöker göra en, kan det vara svårt att veta att du gör det rätt; om du har varit så länge utan träning som jag nyligen, kommer det att skada på något sätt. När du väl behärskar plankan och kan hålla en i minuter åt gången kan du börja dra nytta av de andra stora fördelarna som Stealth erbjuder. Du kan lägga din telefon i det enorma facket som kommer att ligga under ditt ansikte medan du tränar och använda företagets app för att spela spel som får dig att arbeta ännu mer muskler.

Det T-formade facket är cirka 7 x 4 tum per sektion och ska rymma de flesta telefoner i både stående och liggande orientering. Och de små greppkuddarna höll min enhet ordentligt på plats även när min dåliga balans fick mig att välta. Och jag gjorde det ofta, men det är inte relaterat.

Men hur är spelen?

Stealth-spel måste uppnå två saker. Tillsammans med att ge bra träning måste de också vara tillräckligt roliga för att vilja spela. De lyckas mest, även om de i grunden är mediokra mobiltitlar. Den gratis versionen av appen innehåller fyra spel; för $ 25 per år får du tillgång till premiumprenumerationen som inkluderar 15 spel, ett nytt spel som släpps varje månad och tillgång till tidigare släppta spel. Jag kände inte behovet av en premiumprenumeration.

Galaxy Adventure har du lutad och hållit din position för att spränga planeter som en svettig Death Star. Hastighetsglidning ber dig att balansera medan du styr en hängglidare och inte flyger in i träden. Color Chase är ett ”körande” spel där du styr en boll genom grindarna baserat på vilken färg den är. Slutligen, i Space Escapeguidar du en studsande robot upp en serie plattformar. Om du bara spelade dessa på egen hand skulle de inte hålla din uppmärksamhet länge. Men under de knappa minuterna spenderar du en planka, de är bara tillräckligt bra. Och du kommer antagligen vara för upptagen med att spränga din kärna eller vad som helst för att bli uttråkad.

Skärmdump av Stealth-spelen på Stealth Core Trainer.

Appen innehåller också leaderboards för varje titel. Men de är nästan helt meningslösa av den främsta anledningen att din telefon inte vet om den är i facket, så folk kanske bara spelar dem på egen hand. Det är inte att säga att det är omöjligt att hålla en planka i 45 minuter (världsrekorden är flera timmar), men det är förmodligen mer produktivt att titta på hur du förbättrar än att jämföra din prestation med människor som kan lämna falska resultat.

Form, inte stil

Stealth passar lätt under en säng eller i en garderob, vilket är bra eftersom det inte är det snyggaste du har i din lägenhet. Men det är bekvämt att använda, särskilt med dynorna för dina armar. Och det stöder en mängd olika grepp, oavsett om du föredrar att lägga dina handflator, göra nävar eller hålla fast vid plattformen som om du är rädd för att falla av (vilket jag inte är; jag bryr mig inte om vad du har hört eller tänkt). Jag har också känt dess effekter efter de kortaste sessionerna, och spelen är bara tillräckligt bra för att jag ska kunna spela dem för dessa ändamål och endast dessa. Det är i allmänhet ett bekvämt, snabbt träningsalternativ med en tillräckligt bra krok, och även om det fortfarande inte lyckas göra träning roligt, gör det åtminstone det annorlunda.