Skip to content

Hur videokonferensappar konkurrerar om din skärm

15 de juni de 2021
GettyImages 1238466405 948edc8de2ea488d87d6455944e4751a

Viktiga takeaways

  • En av fyra arbetare är avlägsna.
  • Zoom har framträtt som valfri plattform.
  • Det finns psykologiska faktorer att tänka på vid online-möten.

Gilla det eller inte, det virtuella mötet växer fram som en del av det nya normala inom amerikansk verksamhet. Med en av fyra amerikaner som arbetar hemifrån är videomötesbranschen i full konkurrensläge. Google Meet: s nya rutvyn för 49 personer och bakgrundssuddighet har bättre position för företaget i striden mot konkurrenterna Zoom, Microsoft Teams, WebEx och Skype. ”Lockdown har visat att människor kan vara effektiva att arbeta hemifrån, så framåt kommer människor att arbeta i en hybridmiljö”, säger Mike McCarthy, VP på Starleaf i ett e-postmeddelande till Lifewire. ”En del arbete kommer att göras hemifrån och pålitliga och säkra virtuella möten är en viktig del av detta. Människor kommer fortfarande att arbeta från sina kontor, eftersom social interaktion fortfarande är mycket viktigt, men tonvikten kommer att ligga på virtuella möten. ”

Hybridmodellen vinner ut

Neal Taparia, VD vid start Solitaired, tror att alla framtida möten kommer att påverkas av videokonferenser. ”Varje möte kommer att ha ett virtuellt element. Även när företag går tillbaka till sina kontor kommer de fortfarande att ha anställda på distans. Hybridmöten som är personliga med virtuella deltagare kommer att vara normen. Det innebär att företag måste investera i rätt teknik och lära sig att genomföra hybridmöten, berättade han Lifewire i ett e-postmeddelande.

Zooma på toppen

Alla dessa företag konkurrerar hårt om videomöten. Zoom är marknadsledande, rankad nr 3 i nedladdningstabellen för Google Store och nummer 5 i nedladdningstabellen för Apple Store.

Zoom är Gå med i ett mötesskärm

Google Meet ligger på andra plats, följt av Microsoft Teams, Ciscos Webex, sedan Skype, pionjären inom området. Zoom, Google Meet och Microsoft Teams har alla överskridit 100 miljoner nedladdningar, medan Webex har överskridit 50 miljoner nedladdningar. Skype, som lanserades 2010, har laddats ner mer än en miljard gånger.

Psykologiska faktorer

Kelly Strain med Premiere Global Services i Georgia skriver att det finns fyra psykologiska resultat vi bör överväga före vårt nästa online-möte:

  • Känslomässiga skärmar är smittsamma;
  • Att växla talar resultat i onlinemöten av högre kvalitet;
  • Dålig ljudkvalitet orsakar fysisk stress; och
  • Människor agerar annorlunda när de ses.

 

Plattformar Lägg till funktioner

När tävlingen värms upp lanserar de utmanande så många nya funktioner som deras utvecklare kan samla. Zoom, som stod inför en säkerhetskris tidigt i pandemin, svarade med ett 90-dagars säkerhetslöfte att frysa alla uppdateringar utom säkerhet. Ansträngningen resulterade i Zoom 5.0, utformad för att ta itu med alla säkerhetsfelproblem och stärka appens slutkrypteringsalgoritm. Google presenterade Google Meet Series One, som tar sina AI-drivna videosamtal till företag i ett partnerskap med Lenovo.

Webex, som tidigare betalades endast, erbjuder nu en gratis tjänst för 50-minutersmöten med så många som 100 deltagare. Högupplösta videoinspelningar kan sparas i molnet och längre möten är tillgängliga för månatliga priser från $ 13,50. Skype släppte v8.64 den här månaden, så att du kan anpassa reaktionsväljaren och fixa några problem med kortkommandon. Microsoft förra veckan lade till inbyggda verktyg för att skräddarsy lärandet efter studenternas behov. Med mer än 230 000 utbildningsinstitutioner som använder Teams för fjärranlärning och hybridinlärning, lade Microsoft till social-emotionella inlärningsspecifika berömmer för att känna igen studenternas sociala färdigheter, växa emotionell vokabulär och ge värdefullt erkännande till de dagliga vinsterna i sina elevers lärande.

Virtuella möten är en livflotte

Barry Myers med Slingshot Events säger att virtuella möten har varit en livräddare för företag under pandemin. ”Onlinemöten har räddat bacon för företag under avstängningen av pandemin, eftersom dessa har visat sig vara ett viktigt verktyg för att hålla lag anslutna”, sa han i ett e-postmeddelande till Lifewire. ”Virtuella möten är en förlängning av fördelarna med det traditionella telefonsamtalet,” fortsatte Myers. ”De eliminerar hindren för geografiskt avstånd. De möjliggör engagemang i realtid, vilket gör det effektivt att ha rika interaktioner. Och de kan till stor del uppnås med hårdvaran, programvaran och nätverksanslutningarna som redan finns på nästan alla arbetsplatser. ” ”Lockdown har visat att människor kan vara effektiva att arbeta hemifrån …” Virtuella möten är här för att stanna. Företag inser värdet av distansarbete och avlägsna möjligheter för anställda, oavsett om de är helt avlägsna eller arbetar i en hybridmodell. När pandemin är över säger många företag att det kommer att bli en ”ny normal”, med fjärrarbete och virtuella möten som en central punkt. Med leverantörer som kämpar för att vara den virtuella mötesplattformen som valts, lovar upplevelsen bara att bli bättre.