Skip to content

Hur vissa företag försöker öka teknisk mångfald

27 de juni de 2021
GettyImages 932767346 269d0b84790c433aa8ee5d383173136c

Viktiga takeaways

  • Grupper erbjuder utbildning för minoriteter för att föra dem till tekniska områden.
  • Även bland en dyster ekonomisk prognos anställer teknologiföretag fortfarande.
  • Studier har visat att minoriteter och kvinnor står inför stora hinder för att få tekniska jobb.

Ideella organisationer och småföretag runt om i landet försöker träna mer underrepresenterade människor för teknikjobb när ekonomin glider in i lågkonjunktur. Minoriteter och kvinnor representerar bara en liten andel teknikarbetare och står inför hinder för att gå med i det växande området. Coronaviruspandemin visar också behovet av minoriteter för att öka sina tekniska färdigheter när fler jobb flyttar online. ”Vi tror att mycket av vår nations talang är dold i synen.” ”Som ensamstående mamma som försöker komma in i teknikindustrin såg jag inte många människor som jag själv”, sa Krista Peryer, medgrundare och president för The Geek Foundation i Springfield, MO, i en telefonintervju. ”Det finns bara ett enormt behov där ute för människor som inte passar den typiska beskrivningen av en vitteknisk kille med högskoleexamen.”

Fortfarande jobb men få personer i färg som fyller dem

Datavetenskap är det snabbast växande yrket i USA, men de som arbetar inom fältet återspeglar inte landets demografi. Bara 3,1 procent av de amerikanska teknikarbetarna och endast cirka 3 procent av Silicon Valley-arbetarna är svarta. Även svart- och Latinx-datavetare från toppuniversitet brukar inte anställas av big tech. De fem största teknikföretagen (Amazon, Apple, Facebook, Google och Microsoft) har bara en personalstyrka på cirka 34,4% kvinnor. Kvinnors representation i datorjobb har minskat sedan 1990. ”Som ensamstående mamma som försöker komma in i teknikindustrin såg jag inte många som jag.” Bristen på underrepresenterade grupper inom teknik beror inte nödvändigtvis på brist på möjligheter. Även mitt i en mörkare ekonomisk prognos anställer teknologiföretag fortfarande. Och traditionella jobb använder alltmer teknik när människor arbetar hemifrån under pandemin. Amazon anställer till exempel 33 000 företags- och teknikroller, varav de flesta kommer att fungera på distans.

Väsentliga hinder

Stora teknikföretag har lovat att diversifiera sin arbetskraft genom utbildning och anställning, men de har ofta kommit till kort. I sommarens Black Lives Matter-protester tvingades vissa teknikföretag att notera ojämlikheter. Best Buy tillkännagav nyligen att de kommer att anställa mer än 1000 nya tekniska anställda under de närmaste två åren, varav 30 procent kommer att vara färgade eller kvinnor. Efter att George Floyd dödades av polisen i Minneapolis skrev Best Buy-vd Corie Barry ett öppet brev till kunderna och lovade att ta itu med rasdiskriminering. ”Vad gör vi för att förändra den cykel som svarta män eller kvinnor, med tragisk frekvens, skadas av dem som ska skydda dem? Eller den tarmskruvande sanningen att att vara en färgad person i Amerika är ofta att inte känner dig helt säker, sett eller hörd? ” skrev hon på företagets webbplats. ”För mig börjar det med att se situationen för vad det är, erkänna dessa erfarenheter för vad de är, och helt enkelt be om ursäkt för att inte göra tillräckligt.”

Att få bra jobb på företag som Best Buy har varit svårt för underrepresenterade grupper. Minoriteter och kvinnor står inför stora hinder för tekniska positioner, har studier funnit. Studenter i färg avskräcks ofta från att bedriva datavetenskap och många uppfattar att dator är ett vitt manligt yrke. Föräldrar och lärare avskräcker ofta tjejer och minoriteter från att bedriva datorrelaterade aktiviteter. Företag sätter ofta minoriteter i mindre kvalificerade roller. ”De har inte utsatts för teknologikarriärer och de har redan en förutfattad uppfattning om hur det ser ut.” Peryers Geek Foundation är bland de grupper som försöker slå tillbaka dessa stereotyper. Organisationen rekryterar kvinnor och minoriteter och erbjuder dem gratis utbildning i ämnen som sträcker sig från IT till webbutveckling. Hon grundade organisationen 2015 och den har nu två lärare och cirka 30 studenter rekryterade från ideella organisationer som arbetar med underrepresenterade grupper. Lokala företag donerar bärbara datorer, medan studenter, som ofta inte har internetåtkomst hemma, kan använda Wi-Fi i stiftelsens huvudkontor. ”Genom att göra våra lektioner gratis gör vi det mer tillgängligt för människor som inte har tillgång till teknik,” sa Peryer. ”Det handlar om att hjälpa till att bryta cykeln av fattigdom.”

Talent gömd i vanlig syn

Stiftelsen är inte heller det enda fria initiativet för teknikutbildning. Det finns också Per Scholas, med platser runt om i landet som erbjuder intensiva, korta program som leder till teknisk certifiering. ”Vi tror att mycket av vår nations talang är dold i synen”, säger Per Scholas Damien Howard. ”Människor från det vi kallar förbises talangpooler och samhällen saknar helt enkelt inte möjligheten, inte motivationen eller den intellektuella nyfikenheten, att gå med i raden av vår nations växande tekniska sektor.”

Ungt svart par, kvinna på datoren

Många av Geek Foundation-studenterna är ensamstående mammor med heltidsjobb, så klasser erbjuds på kvällarna och gratis barnomsorg erbjuds. ”Vi försöker vara så flexibla som möjligt om att låta eleverna gå i sin egen takt om de behöver”, sa Peryer. ”I traditionell teknikklass finns det ett mycket strikt schema, men vi förstår att våra studenter har en miljon andra saker på gång i sina liv.”

Business to Business

Vissa företagare startar företag som särskilt syftar till att utbilda minoriteter för tekniska karriärer. Joshua Mundy driver Pivot Technology School i Nashville, TN, som riktar sig till underrepresenterade studenter. Skolan tar ut studenter 6500 dollar för datakurser, ungefär hälften av vad de normalt skulle kosta, sa han i en telefonintervju. ”Vi tror att genom att ta betalt för studenter tar de sin utbildning mer på allvar,” sa han. ”De har hud i spelet.”

Pivot Technology School COO / President Quawn Clark (vänster) och VD Joshua Mundy (höger)

Pivot Technology School COO / president Quawn Clark (vänster) och VD Joshua Mundy (höger).

Skolan samarbetar med lokala företag för att ge stipendier som betalar hälften av undervisningen för många studenter. Pivot Tech erbjuder onlinekurser i dataanalys, datavisualisering, webbutveckling, kodning och andra ämnen. För att locka elever som annars kanske inte strävar mot teknisk utbildning annonserar skolan i det lokala svarta samhället och erbjuder flexibla betalningsplaner. ”Vi vill inte att pengar ska vara en faktor,” sa Mundy. ”Och jag tror att det har varit anledningen till att många inte har kommit in på den tekniska karriärvägen. En annan anledning handlar bara om exponering. De har inte utsatts för teknologikarriärer och de har redan en förutfattad uppfattning om hur det ser ut som. Och de ser sig inte i den typen av position och roll. ”

För Pivot Technology-studenten Mariah Beverly var kostnaden ett problem när man bestämde sig för en kurs i webbutveckling. Hon sa i en telefonintervju att hon hade undersökt många andra skolalternativ, men de var för dyra och tillade ”Jag var säker på att jag inte skulle gå i skuld.” Beverly, en 28-årig mamma till tre barn, blev nyligen avskedad från ett av hennes två jobb som server på ett hotelljobb på grund av den koronavirusrelaterade nedgången. Hon arbetar fortfarande heltid med teknisk support för Asurion, ett mobiltelefonförsäkringsbolag. ”Jag hade bara inte pengar för många platser”, sa hon. ”Pivot var också online och erbjöd ett flexibelt schema, och med barn är det verkligen viktigt.”

Fader som arbetar hemifrån medan hans två barn leker i vardagsrummet

Beverly har en gymnasieexamen, men tog inte examen från college och hon sa att hon hoppas att den extra utbildningen kommer att hjälpa till att utveckla sin karriär på Asurion. ”Jag undersöker alltid jobb och många av dem är som mjukvaruutvecklare och webbutveckling”, sa hon. ”Så de har många av dessa tjänster tillgängliga och jag hoppas att jag en dag kommer att flytta upp. Men jag jobbar också med min egen personliga sida som webbdesigner och logotypdesigner.” För arbetstagare som Beverly kan bättre jobb inom teknik komma genom småföretag och ideella organisationer som erbjuder utbildning snarare än stora företag. Under tiden arbetar hon mot sin nästa kampanj.