Skip to content

Hur YouTuber Deligracy blev en av Twitchs bästa simspelare

17 de juni de 2021
delioption2 9bda55697741460689d37ff358db63f8

Aussie-född YouTuber Deligracy är din typiska YouTuber-vände Twitch-streamer. Med en armé på 1,1 miljoner prenumeranter på YouTube var hon långsam mot streamingvärlden, men sedan hon plundrade in i den exploderande industrin har hon blivit en häftklammer i livestreaming-livssimulatorgemenskapen.

”Jag bestämde mig för att börja strömma eftersom området blev populär. Det såg roligt ut och var ett tillfälle att interagera närmare med mitt samhälle”, sa hon i en e-postintervju med Lifewire. ”Några av mina YouTube-tittare kom med, så jag började streama med en större publik från början … Jag har turen att jag befinner mig i ett spelområde som är brett och accepterar alla slags människor.” Under åren har hon fått ytterligare 145 000 följare på sin Twitch-kanal för en sammanlagd publik på nästan 1,3 miljoner människor som kultiverats under hela hennes sjuåriga karriär. Hon behåller både sin YouTube- och Twitch-närvaro och säger att hon är här för att njuta av den naturligt uppfinningsrika världen av innehållsskapande så länge hon kan.

Snabb fakta

  • namn: Madeline
  • Från: Född och uppvuxen i Australien, hon bor för närvarande i Melbourne.
  • Slumpmässig glädje: Arbetshäst! Madeline är flitig och har arbetat nonstop sedan 12 års ålder inom en massa kreativa områden. Innan hon vänt sig mot en karriär som innehållsskapare på heltid arbetade hon som grafisk formgivare medan hon jonglerade sitt online-liv som deltid YouTuber.
  • Nyckel citat eller motto att leva efter: ”Var bara dig själv; gör vad du älskar.”

Växer ner under

Prydt i gumboots och hennes favoritrock, växte Deligracy upp i bushen, bättre känd som den australiska outbacken. Bort från rörelsen i de stora städerna som Melbourne och Sydney, formades hon av den naturliga skönheten i outbacken som gjorde det möjligt för hennes kreativitet och fantasi att springa vild. Mellan gumtreesna som prickade inlandet till djuren som är infödda i utmarken, påminner hon om en barndom full av utforskning uppmuntrad av sina kärleksfulla föräldrar.

”Spel är ofta förknippat med teknik. Jag tror dock att mitt” spel ”började som barn med leksaker, dockor och min fantasi. När vi fick vår första familjedator spelade jag varje spel som om jag spelade med dockor – eller snarare – varje spel för mig användes som en livssimulering, sa hon. Således började hennes kärlek till livs-simulator-videospel, från Barbie’s Generation Girl Gotta Groove till mer pedagogiska titlar som pusselspel Zoombinis.

Deligrati

Dessa typer av spel, sa hon, tillät henne att uttrycka sig genom berättande och karaktärsutveckling. Så småningom skulle streamen slå sig ner på världens största digitala dockhus: The Sims. Både hennes YouTube- och Twitch-kanaler är till stor del dedikerade till innehåll som omger EA-kraftverket. Som barn lekte hon med byggspel SimTown och SimSafari innan hon slog sig ner med utvecklarens primära titlar. Det var kärlek vid första genomspelningen. Sims-franchisen blev hennes ”lyckliga plats”.

Växande smärtor

Det dröjde inte länge innan Madeline ville dela sin kreativa gåva med världen. Hon studerade grafisk design vid ett universitet i Italien medan hon njöt av videospel. Detta banade väg för hennes inträde på innehållsskapande. Efter att ha behandlat en sjukdom som lämnade henne sängliggande i flera veckor, kunde allt som kunde lugna henne i hennes värsta ögonblick vara den escapism som finns i videospel. Primärt innebar det livssimulatorer, som gjorde det möjligt för henne att bygga ett helt liv utanför elände med en långvarig sjukhusvistelse.

”Att upptäcka skapare som är intresserade av Sims … gav mig så mycket glädje att titta på, jag ville göra något liknande.” ”Att upptäcka skapare som är intresserade av simmar, som Andrew Arcade, Quxxn och The Sim Supply, gav mig så mycket glädje att titta på, jag ville göra något liknande”, sa hon om sin tidiga start.

”När jag kom hem från Italien använde jag mina grafiska designfärdigheter och började skapa simvideor medan jag återhämtade mig från sjukdomen. Jag upplevde akut ångest och [creating] var en källa till glädje och distraktion under den svåra tiden. ”Det dröjde inte länge förrän hon började uppleva vinster från sitt innehåll. Med sin bakgrund i design hade även hennes tidiga videor en känsla av professionalism, ofta kopplad till skaparens ursprungliga innehåll. Hon började som det som är känt som en byggare i samhället innan hon bestämde sig för att sätta hennes personlighet på full visning i Let’s Play-videor. Törsten efter en större anslutning och mer Deligracy växte, vilket fick henne att starta sin streamingkarriär på Twitch.

Idag har hon en massiv publik över sociala medieplattformar, där hon har blivit en av de mest populära figurerna i Simmer-samhället för dem som söker livligt, bekymmersfritt innehåll. Men med det kommer utbrändhet – något som många digitala annonser som ställer ut sina liv för världen ofta beklagar. Mellan den globala pandemin och hennes 98-åriga farfars död förra året har saker varit utmanande för streameren. Hon har åstadkommit mycket under sin fleråriga karriär och, för första gången på ett tag, sa hon, är hennes enda engagemang för lycka. ”Även om 2021 har varit ett långsammare år ur ett innehållsperspektiv är det ett år som jag fokuserar på att vara snällare och tålmodig med mig själv”, fortsatte hon. ”Du når en punkt där du inser att snabba levnadsvillkor inte är hållbara, och det är viktigt att anpassa sig. Jag är glad att anpassa mig 2021.”