Skip to content

Hur zoom kan bli mer tillgängligt

6 de juli de 2021
GettyImages 1217048885 f40b8e3c8fca4b5dba3b31690e552e00

Viktiga takeaways

  • Zoom lägger till automatisk textning på alla gratis konton i år.
  • Funktionen möjliggör mer tillgänglighet för alla användare som använder Zooms onlinemöten.
  • Experter tror att funktionen är ett bra steg för Zoom, men skulle gärna se att företaget vidareutvecklar sina tillgänglighetsalternativ.

Zoom lägger till automatiska undertexter i alla kostnadsfria konton, men experter säger att det inte borde sluta där. Tillgänglighet har länge varit ett viktigt diskussionsämne i teknikbranschen, med många användare som förespråkar bättre tillgänglighetsalternativ varje dag. Nu tar Zoom ytterligare ett steg framåt och kommer att erbjuda automatisk textning till alla kostnadsfria konton i slutet av året. Experter säger att detta är ett steg i rätt riktning, särskilt med så många som litar på tjänsten för sina jobb och online-lärande. Men de skulle också vilja se att Zoom tar sakerna ett steg längre. ”Det är en utgångspunkt, men mer måste göras,” sa Sheri Byrne-Haber, en tillgänglighetsarkitekt på VMware, till Lifewire via e-post. ”Att skapa förmågan att lägga till ord i en ordlista skulle vara ett bra nästa steg. Annars kan människors namn, förkortningar och termer som normalt inte finns i ordböcker – som hyperkonvergerad infrastruktur – bli slaktade.”

Noggrannhet är nyckeln

Att kunna förstå varandra är en viktig del av kommunikationen, särskilt när du befinner dig i en online-miljö och hanterar teknikfrågor som latens och videokvalitet, för att inte tala om flera personer som pratar samtidigt. ”Det är en utgångspunkt, men mer måste göras.” Där personer med hörselnedsättning tidigare kunde förlita sig på läsläppar – eller till och med amerikanskt teckenspråk (ASL), om de visste det, måste de nu lita på taligenkänningssystem för att vidarebefordra viktig information, något som kan leda till ytterligare förvirring på grund av begränsningar som läggs på tjänsten. ”Det finns två saker som taligenkänningsmotorerna inte gör så bra”, sa Byrne-Haber senare under ett samtal med Lifewire. ”Det första är att det är inriktat på en mer mellanvästlig eller Kalifornien, platt amerikansk accent.” ”Så om du har någon som talar engelska som andraspråk eller någon från ett område som Maine eller Texas, där det finns mycket starka accenter, känner den inte igen samma ord. Accenter är ett problem och tekniska termer som inte är” t i ordboken är ett problem. ” Röstigenkänningssystem måste sträva efter att nå minst 92% noggrannhet enligt Byrne-Haber. Ett papper från Rochester Institute of Technology listade en 90% noggrannhet som bottenlinjen.

En person på en videokonferens med gruppmedlemmar, med mötesbilderna överlagrade som om de tittar från skärmen.

Tyvärr bestäms klassificeringen av dessa system alla av ämnet och personen som talar vid den tiden, så resultaten kan variera. ”Jag har sett noggrannhet på YouTube-textning där det är någon utanför USA och de pratar om medicinska termer, och jag har sett en noggrannhet på under 60%”, berättade hon för oss. Med så låga noggrannhetsgrader har människor som förlitar sig på textning mycket svårare att följa med och bearbeta den information de presenteras. De måste fylla i tomrummen för ord som blir plockade upp felaktigt. Detta kan få dem att hamna efter under presentationer och gör hela lärandeupplevelsen mycket svårare.

Väntar på zoom

Medan Zoom planerar att släppa automatisk textning för alla under hösten, tillåter företaget användare att registrera sig om de behöver det nu, och har också ett manuellt system med textning som kan vara användbart. Även om automatisk textning är en funktion som desperat behövs, sa Byrne-Haber att hon hellre vill att företaget tar sin tid och ser till att det erbjuder en stabil och pålitlig produkt för alla användare som behöver det, istället för att skynda ut något som känns halvfärdig.

Istället skulle Byrne-Haber snarare se att Zoom fokuserade på att lägga till ytterligare funktioner i dess textningssystem. Att ge användarna möjlighet att anpassa färg, storlek och till och med text för bildtexter skulle hjälpa till att få saker att fungera för dem. Detta är särskilt viktigt för människor som kan ha svårt att se den aktuella vita på svart bakgrund som många textningssystem använder. Även en så liten funktion som att ändra storleken på texten kan vara en stor välsignelse för många. En annan önskelista-funktion är möjligheten att lägga till specifika ord i taligenkänningens ordlista. Detta skulle hjälpa användare som ofta använder ord eller fraser som vanligtvis inte förstås av systemet för att bättre använda textning. ”Dragon gör redan det här”, sa Byrne-Haber till oss. ”Jag är förvånad över att fler tjänster inte erbjuder det.”