Skip to content

Idéer för handelskort

30 de juli de 2021
GettyImages 583793354 f673a03dcf5e4498a73e6442b8073c4f

Handelskort är inte bara för sportfigurer. Vem som helst eller något kan vara föremål för ett handelskort. De gör fantastiska presenter, men du kan också använda formatet för handelskort för andra ändamål. Handelskort kan ersätta gratulationskort, och en samling av dem skapar ett fotoalbum eller klippbok med minnen. Kontrollera din datorpubliceringsprogramvara för handelskortsmallar, hitta några online eller skapa din egen. Specialpapper speciellt för handelskort finns tillgängliga för att dina tryckta kort ska se polerade och professionella ut.

Handelskortets storlek och format

Fantasy Baseball och att samla baseballkort har delat flera liknande egenskaper, inklusive möjligheten att handla.

Standardstorlek för ett handelskort är 2,5 tum med 3,5 tum. Du kan göra dem i vilken storlek du vill, men med en standardstorlek kan du köpa och använda vanliga sidor för fackkort för dina kort. Handelskort kan vara stående eller liggande. Vanligtvis är framsidan av handelskortet ett foto av motivet, men du kan också använda ritningar eller andra konstverk. Baksidan av handelskortet innehåller detaljer om ämnet. För kort som inte är sport kan detta innehålla namn, födelsedag, hobbyer, intressen, prestationer, favoritcitat etc. Ett fotokort kan innehålla tid, plats och tekniska specifikationer för fotot. Ett kort om en händelse kan innehålla en beskrivning, tidtabell, kostnad och andra detaljer.

Visning och lagring av handelskort

Filer

Skapa din egen klippkort eller fotoalbum med hjälp av fickor. De finns i många storlekar och rymmer fyra till nio standardkort. Det är ett bra alternativ för dem som inte känner sig smarta nog att skapa traditionella klippböcker. Lägg sidorna i ett pärm eller i lådor i storlekskort för att hålla dem säkra. Akrylhållare finns tillgängliga för att visa ditt kort som ett foto men låter dig enkelt se informationen på baksidan.

Familjkort

Som en semester eller en speciell present till familjen, skapa uppsättningar av handelskort-ett kort per familjemedlem. På baksidan av varje kort, inkludera ett personligt meddelande. Gör det till en årlig händelse och se till att ha en uppsättning kort som du kan skapa ett familjealbum med.

Födelsekort och milstolpar

Från äktenskap och födelsemeddelanden till högskoleexamen och semester kan handelskort hjälpa dig att dela viktiga händelser med familj och vänner. Om korten handlar om ett barn, behåll korten du skickar genom åren och skapa ett album som du kan ge barnet när hon har vuxit.

Handelskort för par

Gör upp ett parti handelskort för din betydande andra. Inkludera sentimentala citat, kärleksdikter, teckningar, ”kuponger” för en aktivitet (fotmassage, frukost på sängen, midnattstur till hörnbutiken, filmkväll), ett favoritminne eller ett inre skämt. Skapa två boxade uppsättningar (en för dig, en för din partner) för alla hjärtans dag, ett jubileum eller någon annan speciell tid.

Familj Husdjur Handelskort

Skapa en speciell minnesbok för tidigare, nuvarande och framtida husdjur. På baksidan av varje kort, inkludera husdjurets namn (inklusive hur djuret fick sitt namn), födelsedag, härstamning eller annan information om ditt husdjur och kanske en rolig eller favoritberättelse.

Klubb- eller organisationskort

Tillhör du en bokklubb, sycirkel, löpklubb eller annan grupp? Gör handelskort för medlemmarna. Viktig statistik på baksidan av handelskortet kan lista böcker som läses, favoritförfattare, utmärkelser som vunnit eller lopp körs. Framsidan kan vara individuella porträtt eller gruppfoton, ett collage av porträtt eller händelsebilder, genomförda projekt eller andra objekt som är representativa för klubben eller en specifik medlem. Skapa ett handelskortalbum för klubben och skapa kortuppsättningar för alla medlemmar.

Värdeföremål och samlingar Handelskort

Gör handelskort med dina värdesaker eller bitar du samlar, till exempel böcker, konstverk eller leksaker. Korten kan vara för personligt bruk, försäkringsändamål eller potentiell försäljning. På baksidan av varje handelskort, ange datum och plats som förvärvats, kostnad, värderingsvärde, detaljerad beskrivning, lagringsplats och eventuella speciella anteckningar, inklusive sentimentala bilagor.

Artist Trading Cards

Artists trading cards (ATC) är en konstform utformad speciellt för handel. De handelskort du skapar som gåvor kan vara dina egna foton eller andra konstverk, som du förskönar hur du än tycker. ATC är ofta handgjorda med traditionella konstförnödenheter, men de kan också göras på datorn (eller med en kombination av de två). Vissa ATC -apparater passar inte snyggt på vanliga fickor på grund av deras tjocklek och utsmyckningar, men du kan förvara dem i dekorativa lådor, i skugglådor eller på hyllor.

Visuella att göra-lista-handelskort

Ta bilder på smutsiga diskar eller kläder, moppen, skärmdörren som behöver repareras, gräsklipparen, familjebilen med ”Wash Me” etsad i dammet eller andra påminnelser om saker som behöver göras. Lägg var och en på ett handelskort. På baksidan av varje, inkludera detaljer som tvättmaskininställningar för kläder, plats för rengöringsartiklar, hur lång tid en uppgift ska ta, etc. Färgkoda korten baserat på ålder; att klippa gräsmattan kanske inte är en åldersanpassad uppgift för en 5-åring, men han kan hjälpa till med att damma möbler eller vattna plantorna. Gör ett spel med att skapa korten, handla dem och, naturligtvis, utföra uppgifterna på korten. När ett jobb är klart ska du lämna tillbaka kortet till sin fack eller annan förvaringsplats tills nästa gång.