Skip to content

Installera MySQL på Windows 8

14 de september de 2021
man processing lots of information to see solution 748319853 5b4c088546e0fb0037a51869 b33a614c67c94b92b2372ab680d55fb3

MySQL-databaseservern är en av de mest populära öppna källdatabaserna i världen. Även om administratörer vanligtvis installerar MySQL på ett serveroperativsystem, är det säkert möjligt att installera det på ett stationärt operativsystem som Windows 8. Efter att det har installerats har du den enorma kraften i den flexibla MySQL -relationsdatabasen som är tillgänglig för dig gratis . Det är en användbar databas för både utvecklare och systemadministratörer. Att installera MySQL på Windows 8 är ett särskilt värdefullt verktyg för dem som vill lära sig databasadministration men saknar tillgång till en egen server.

Ladda ner rätt installationsprogram

Ladda ner först det lämpliga MySQL -installationsprogrammet för ditt operativsystem. Vilket installationsprogram du än använder, spara filen på skrivbordet eller på en annan plats där du kan hitta den igen. Om du använder en Mac bör du istället läsa om Installera MySQL på Mac OS X.

Logga in med ett administratörskonto

Windows 8 inloggningsskärm

Logga in på Windows med ett konto med lokala administratörsbehörigheter. Installationsprogrammet fungerar inte korrekt om du inte har dessa behörigheter. Du behöver dem inte senare för att komma åt databaser på din MySQL -server, men MSI gör några ändringar i systemkonfigurationsinställningar som kräver förhöjda behörigheter.

Starta installationsfilen

MySQL -installationsskärm

Dubbelklicka på installationsfilen för att starta den. Om du får några säkerhetsvarningsmeddelanden väljer du att fortsätta installationsprocessen. När den är klar öppnas skärmen MySQL Setup Wizard. Klick Installera MySQL -produkter att gå vidare.

Godkänn EULA

MySQL -installationsskärm

Klicka på Nästa för att gå förbi välkomstskärmen. Du kommer då att se licensavtalet för slutanvändare. Klicka på kryssruta bekräftar att du accepterar villkoren i licensavtalet och klickar sedan på Nästa för att gå förbi EULA -skärmen. Nästa skärm ber dig att leta efter uppdateringar till installationsprogrammet. Klicka på Kör knappen för att slutföra denna kontroll.

Välj en installationstyp

MySQL -installationsskärm

Installationsguiden för MySQL frågar efter en installationstyp. De flesta borde välja Full, som installerar hela uppsättningen MySQL -databasfunktioner. Om du behöver anpassa antingen de funktioner som ska installeras eller platsen där installationsprogrammet kommer att placera filer, välj Beställnings. Alternativt kan du utföra en endast server eller endast klient installera genom att klicka på lämplig knapp.

Börja installationen

MySQL -installationsskärm

Klicka på Nästa för att gå till skärmen Kontrollera krav. Beroende på vilken annan programvara som redan är installerad på ditt system kan den här skärmen vägleda dig genom installationen av programvara som krävs innan du börjar installera MySQL. Klick Installera för att starta installationsprocessen. Installationsprogrammet visar en installationsförloppsskärm.

Initial MySQL -konfiguration

MySQL -installationsskärm

När skärmen MySQL Server Configuration visas kontrollerar du att inställningarna är lämpliga för din miljö. Välj lämplig Config Type för din situation. Om det här är en maskin som du använder som utvecklare väljer du Utvecklingsmaskin. Annars, om detta kommer att vara en produktionsserver, välj Servermaskin. Klick Nästa.

Välj ett rotlösenord och skapa användarkonton

MySQL -installationsskärm

Säkerhetsskärmen uppmanar dig att ange en root -lösenord för din databasserver. Vi rekommenderar ett starkt lösenord som består av en blandning av alfanumeriska tecken och symboler. Om du inte har en specifik anledning till att du inte gör det bör du också lämna alternativen till tillåta fjärråtkomst och skapa ett anonymt konto okontrollerad. Båda alternativen kan skapa säkerhetsproblem på din databasserver. På den här skärmen kan du också skapa användarkonton för din databasserver. Om du vill kan du skjuta upp detta till senare. Klick Nästa.

Ställ in Windows -alternativ

MySQL Server Configuration -skärm

Nästa skärm anger två olika Windows -alternativ för MySQL. Först till körs som en Windows -tjänst. Det här alternativet är en bra idé, eftersom det kör programmet i bakgrunden. Du kan också välja att ha tjänsten startas automatiskt när operativsystemet laddas. Klick Nästa.

Slutför Instance Configuration

MySQL -installationsskärm

Den sista guiden visar en sammanfattning av de åtgärder som kommer att ske. När du har granskat dessa åtgärder klickar du på Kör -knappen för att konfigurera din MySQL -instans.