Skip to content

iOS -spel för Walking Dead -fans

12 de september de 2021
TWD6 Sonequa Gallery 1624 V3 1 56a5320e3df78cf77286d9c8

Efter årtionden av avtagande i utkanten har zombiekulturen verkligen trängt in i mainstream under de senaste åren. Det kan vara lätt att spåra den moderna renässansen av de odöda till böcker som andra världskriget Z, men om det är något som kan göra oss alla till hjärndöda zombies är det tv. Det är därför bara passande att Amerikas kärlek till zombies är som mest uttalad när man tittar på AMC: s The Walking Dead, baserad på Robert Kirkmans serier med samma namn. Medan ett tv -program bara kan ge dig zombie -apokalyps -kul i 60 minuter i veckan, kan ett mobilspel låta dig slå tillbaka horden närhelst stämningen slår dig. Med det i åtanke stöder vi hjärtat följande sju spel som en perfekt passform för Walking Dead -fans med en iPhone eller iPad att spela på.

The Walking Dead: No Man’s Land

The Walking Dead: No Man’s Land låter spelare bygga sitt eget team av överlevande när de rensar världen runt dem och försöker leva bara en dag till. Spelet här liknar 2K: s oerhört populära XCOM -franchise, och ber spelarna spendera actionpunkter för att röra sig och attackera när de navigerar i en rad uppdrag, med olika typer av överlevande som kan utföra olika attacker. Få saker i denna post-apokalyptiska värld är lika tillfredsställande som att ställa upp några zombies och använda jägergeväret för att utföra en kedja av dem i ett enda skott. Mellan uppdragen kommer spelarna att bygga upp sitt läger och använda sin radio för att hitta fler (och förhoppningsvis starkare) överlevande som går med i deras led.

The Walking Dead: Road to Survival

The Walking Dead: Road to Survival

The Walking Dead: Road to Survival, baserat på komiken snarare än tv-serien, berättar historien om Phillip Blakes förvandling från en nybliven Woodbury-ankomst till stadens kriminellt vansinniga guvernör. Spelet fokuserar mestadels på turbaserad strid, med dödliga vågor av zombies som vänder sig närmare ditt hjälteparti efter varje tur. Det finns också ett PVP-element, och möjligheten för spelare att bygga sitt eget Woodbury, för hur roligt skulle det vara att leva i en zombieinfekterad ödemark om du inte kunde slå till på en angränsande stad för resurser då och då?

The Crossing Dead

The Crossing Dead

Fångad någonstans mellan en parodi och en hyllning är The Crossing Dead, ett fan-made spel som hyllar både The Walking Dead och Crossy Road. Och medan den beskrivningen dansar farligt nära varannan Crossy Road -klon där ute, lägger The Crossing Dead smart till vapen och massor av zombies att döda. Dessa kräver olika strategier från spelaren, vilket gör The Crossing Dead mer evolution än en skamlös kopia.

The Walking Dead Pinball

The Walking Dead Pinball

Det enda spelet som skall har toppat den här listan är Telltale’s The Walking Dead -serien, men när detta skrivs är spelet inte längre tillgängligt i App Store. Lyckligtvis seriens pinball -spinoff från Zen Studios fortfarande kvar, vilket ger oss en sista koppling till huvudpersonerna Lee och Clementine. The Walking Dead flipperspel erbjuder ett enda bord och speglar historien om den första säsongen av Telltale -spelet, reproducerar viktiga platser och erbjuder uppdrag där du väljer vem som bor och vem som dör. Det är några tunga grejer för ett spel med två flippers och en silverboll.

Rebuild 3: Gangs of Deadville

Rebuild 3: Gangs of Deadsville

Överlevnad handlar inte bara om att hugga zombies i ansiktet; Det handlar också om att planera för framtiden. En bra ledare vet hur man delegerar och är inte rädd för att rekrytera rätt lag och skicka iväg dem för att bekämpa dina strider. Rebuild 3 blandar överlevnadshantering med stadsbyggnad, utmanar spelare att leda mänskligheten djärvt in i sin nästa era … … mestadels genom att skicka andra fattiga schmucks till zombimat. Till skillnad från tidigare Rebuild-spel har du valet mellan en realtids- eller turbaserad upplevelse. Visst kan du ta det lugnt och tänka på varje drag – men det är inte så att du hinner tänka i den verkliga zombie -framtiden.

Okunnig

Okunnig

Med rätt mängd eldkraft kan alla zombiproblem åtgärdas. Unkilled är det senaste spelet från zombiejaktskaparna i Dead Trigger-serien, och det ger spelare mer än tillräckligt tunga vapen att arbeta med. Bara peka och skjuta. Att innehålla en zombipest är den typen av saker du behöver göra en kula åt gången.

The Walking Dead: Assault

The Walking Dead Assault

Ett av de tidigaste Walking Dead -spelen i App Store är också ett av de finaste. The Walking Dead: Assault utspelar sig i början av historien under Ricks flykt från sjukhuset. The Walking Dead: Assault är ett strategispel i realtid baserat på en värld av Kirkmans serietidningar, komplett med svartvitt estetik. Efter att ha släppts ursprungligen 2012 verkar det som om de kommande kapitlen (som utlovat i menyn ”Fler avsnitt”) sannolikt inte kommer att förverkligas vid denna tidpunkt, och det är synd eftersom det du hittar i kapitel ett är helt fantastiskt.