Skip to content

iPhone 12 Mini-försäljning kan innebära att större är bättre

25 de juni de 2021
GettyImages 1285364854 884a99f0179f4f398299f44b16d91c66

Viktiga takeaways

  • Apple har enligt uppgift minskat produktionen av iPhone 12 mini.
  • Många användare säger att större är bättre när det gäller skärmstorlek.
  • För de med dålig syn kan större skärmar vara lättare att se.

Apple sänker produktionen av iPhone 12 mini, och observatörer säger att det beror på att användare vill ha större telefoner. IPhone 12 mini släpptes förra året, och Apple hoppades att människor skulle hitta en plats för den i fickorna som bukade från gigantiska skärmar. Mini har en pint-stor 5,4-tums skärm jämfört med sin 6,1-tums storebror, iPhone 12. Men för många är större bättre när det gäller skärmstorlek. ”Nästan allt mitt arbete är online, och så har jag alltid minst en enhet med mig för arbetsändamål”, säger Francesca Nicasio, en innehållsförsäljare på Payment Depot, i en e-postintervju. ”Jag gillar inte alltid att ha en bärbar dator runt, så när jag tänds med bara min telefon är den större skärmen som större telefoner ger mig viktig. Ibland sätter jag ihop innehåll och jag måste se hur det ser ut, och andra gånger visar jag någon annan något innehåll, och den större skärmen ger dem en bättre bild. ”

Apple enligt uppgift slashing produktion

Användare som Nicasio minskar efterfrågan på mini. Nikkei Asia rapporterar att produktionen av den minsta iPhone 12-modellen kommer att minska med 70% eller mer under första halvåret i år. Nyhetssidan sa att leverantörer hade tillfrågats att tillfälligt sluta producera iPhone 12 mini-specifika komponenter medan andra delar omfördelas till Pro och Pro Max. ”När jag tänder bara med min telefon är den större skärmen som större telefoner ger mig avgörande.” Stora skärmar är bäst för underhållning, säger Todd Ramlin, chefen för Cable Compare, en kabeljämförelsesida, i en e-postintervju. ”När det gäller att titta på program eller filmer på en telefon, ju större skärmen är, desto roligare blir det att titta på”, tillade han. ”Även om jag inte arbetade i den här branschen gillar jag fortfarande att titta på saker och jag skulle fortfarande göra det på min telefon, så även som konsument skulle jag mycket föredra en större telefon än en mindre, för av samma anledning. Det är uppenbart att det är perfekt att kunna sitta framför en stor TV- eller filmskärm, men om en telefon är ditt enda alternativ, desto större, desto bättre. ” För de med dålig syn kan större skärmar också vara lättare att se. ”När jag var yngre blev jag fascinerad av jumbo-spelkort och Reader’s Digest i stort tryck”, säger Jason R. Escamilla, VD för ImpactAdvisor, i en e-postintervju. ”Nu när jag är äldre uppskattar jag att jag inte behöver kisa eller hålla en meny långt borta bara för att läsa den. Eftersom telefonen blir en del av det dagliga livet för alla åldersgrupper, hjälper det att vara lätt att se på.

Kunder som tittar på de nya produkterna som säljs i Apple Store på George Street den 13 november 2020 i Sydney, Australien

Escamilla noterade att en stor telefon också betyder att det finns utrymme för bättre kamerahårdvara eller längre batteritid, något allt viktigare när den dagliga skärmtiden ökar. ”Kanske den största nackdelen med en stor telefon för mig är trycket på mitt högra pinky-finger”, sa Escamilla.

Vissa gillar dem små

Men inte alla är överens om att stora telefoner är bättre. Mike Arman, 74, sa i en e-postintervju att stora telefoner är besvärliga och obekväma. ”Jag bär inte telefonen i bakfickan”, tillade han. ”Dessutom stör det att komma in och ut ur min bil, mitt flygplan och på och av min traktor. Det kommer absolut att gå vilse om jag kör på en av mina motorcyklar.”

Arman sa att han gillar att lägga små telefoner i skjortfickan. ”Jag behöver ingen GPS”, tillade han. ”Jag kan läsa en karta. Jag vill inte spela spel på telefonen. Jag har ett liv. Jag planerar inte att använda min telefon för att berätta tiden. Jag har ett armbandsur som har ett komma i prislappen. att göra det för mig. ”