Skip to content

Jag glömde mitt Windows XP -lösenord! Kan jag göra något åt ​​det?

14 de augusti de 2021
GettyImages 112215349 59a04813aad52b0011fb820c

Vi ska skapa säkra, svårt att gissa lösenord, men ibland gör vi dem så komplicerade att vi glömmer dem själva. Windows XP-även om det är föråldrat och inte längre stöds-erbjuder flera procedurer för att återställa ett låst konto.

Använd din Windows XP Password Reset Disk

Om du antar att du var proaktiv och skapade en Windows XP -lösenord för återställning av lösenord någon gång tidigare, använd den på XP -inloggningsskärmen för att ändra ditt lösenord. Din lösenord för återställning av lösenord fungerar fortfarande även om du har ändrat ditt Windows XP -lösenord sedan du skapade disken.

Låt en annan användare ändra ditt XP -lösenord åt dig

Ändra användarlösenordsskärmen i Windows XP

Om det finns andra användare som har konton på din dator kan en av dem konfigureras med åtkomst på administratörsnivå. Detta konto kan ändra ditt Windows XP -lösenord åt dig. Det är enkelt att ändra en annan användares lösenord via kontrollpanelen. Alternativt kan du öppna Start-menyn, högerklicka Min dator, och gå till Klara av > Lokala användare och grupper > Användare för att återställa en annan användares lösenord.

Kan du fortfarande inte hitta ditt Windows XP -lösenord?

Windows XP huvudinstallationsskärm

Om du fortfarande inte hittar ditt lösenord måste du göra en ren installation av Windows XP. Det är ett drastiskt och destruktivt steg, men Windows XP menar allvar med säkerhet. Se bara till att säkerhetskopiera dina viktiga filer innan du installerar om. En ren Windows -installation raderar allt på din dator, inklusive alla dina installerade program, bilder och videor du har laddat ner eller kopierat till din dator, allt på skrivbordet, etc.

Hur man undviker att återställa ditt Windows XP -lösenord

Illustration av en person som öppnar ett kassaskåp

Om du redan har felplacerat ditt lösenord har du helt klart inget annat val än att följa en av de många metoderna ovan för att få tillbaka det eller återställa hela operativsystemet. Skydda dig själv för att undvika hela denna återhämtningsprocess igen. För att skydda ditt nya Windows XP -lösenord, oavsett hur länge eller konstigt det kan vara, lagra det i en lösenordshanterare. Att använda ett av dessa program är verkligen praktiskt eftersom du kan göra ditt lösenord väldigt svårt att gissa men ändå ha tillgång till det om du behöver komma ihåg det. Använd en lösenordshanterare som har mobil åtkomst eftersom du naturligtvis behöver det innan du loggar in på Windows. Om du är trött på att ange ditt Windows XP -lösenord varje gång du loggar in, ta bort ditt användarlösenord eller ställ in automatisk inloggning. Dessa metoder är definitivt inte säkra, av uppenbara skäl, men de undviker att behöva ange ett lösenord för att logga in.