Skip to content

Jag kan inte sluta spela med Amazons Luna Game Controller

26 de juni de 2021
File 000 649fa9ca669945de848764bb01e69ddc

Viktiga takeaways

  • Jag var imponerad av hastigheten och byggkvaliteten hos Amazons Luna-spelkontroll.
  • $ 69,99 Luna-handkontrollen är avsedd för Amazons molntjänstspelningstjänst, för närvarande i ett program för tidig åtkomst endast för inbjudningar.
  • Jag hade kontrollenheten igång mindre än fem minuter efter att den släpptes hem hos mig av en postarbetare.

Amazons trådlösa handkontroll för sin nya Luna-speltjänst erbjuder snabbhet och bra byggkvalitet. Luna-kontrollern på 69,99 dollar är inte billig, men den ger en solid prestanda. Det var också otroligt enkelt att para ihop med speltjänsten och erbjuder minskad latens jämfört med andra styrenheter. Luna-styrenheten är avsedd att användas med Amazons molntjänstspelningstjänst, för närvarande i ett program för tidig åtkomst endast för inbjudningar. Luna fungerar på datorer och Mac-datorer via fristående klienter eller Chrome, Amazon Fire TV-enheter och iPhones och iPads. Vissa Android-telefoner är också kompatibla.

Leverans till anslutning på fem minuter

I enlighet med Amazons etos att försöka göra allt enklare hade jag kontrollenheten igång mindre än fem minuter efter att den levererades. Efter att ha satt i de medföljande batterierna handlade det bara om att ladda ner appen Luna spelkontroll för min iPad. Enheten upptäcktes direkt och jag spelade sekunder senare. Och medan min controller direkt märkte min Wi-Fi-anslutning, kan du också använda Luna-controller via Bluetooth. ”Luna-kontrollern på 69,99 dollar är inte billig, men den levererar en solid prestanda.” Luna Controller ansluter till Amazon direkt via sin Wi-Fi-anslutning, vilket företaget hävdar minskar latensen med 17 till 30 millisekunder. I praktiken tyckte jag att styrenheten var anmärkningsvärt lyhörd när den var ansluten med Wi-Fi för att styra en iPad Air. Tänk på att du inte behöver Luna-kontrollern för att spela spel på Amazons tjänst. Du kan också använda en kompatibel Bluetooth-kontroller, till exempel DualShock 4 eller Xbox Wireless Controller. Allvarliga spelare kan till och med ansluta en trådlös mus och ett tangentbord. Naturligtvis, när du använder Bluetooth, ger du upp den reducerade latensen.

Efter att ha tillbringat lite tid med Luna-kontrollern försökte jag använda en trådlös mus och tangentbord och kunde omedelbart se skillnaden. Även om eftersläpningen var för liten för att kvantifiera den var den definitivt märkbar. Det kändes också besvärligt med den lilla iPad-skärmen med en fullstor mus- och tangentbordsinstallation. Jag försökte också en Xbox Wireless-kontroller. Jag föredrar den mer ergonomiska känslan framför Luna, men återigen var det märkbar fördröjning jämfört med att använda Luna via Wi-Fi.

Fast som en Xbox

Jag var glad att upptäcka att Luna-styrenheten är en solid utrustning. Det liknar den klassiska Nintendo Switch-kontrollerdesignen och väger rejäla 285 gram. En erfaren PlayStation-spelare berättade för mig att det kändes bredare i handen än en PS4-kontroller och faktiskt var nästan för stor för att spela bekvämt under långa perioder. Men byggkvaliteten var lika solid som en Xbox Wireless Controller. Jag har stora händer och hade inga problem att ta tag i Luna-kontrollen medan jag spelade racingspelet Rutnät. Kontrollerna hade utmärkt feedback, och jag kunde skicka min bil snurrande runt banan på min maximala skicklighetsnivå.

Amazon Luna-kontroller ihop med en iPad Air

Det finns menyknappar grupperade runt en Luna-knapp som tänds när du använder gamepad. En liten mikrofon ovanför Luna-knappen låter dig använda Amazon Alexa med styrenheten. På botten ligger ett hörlursuttag. På sidan finns en USB-C-port för kabelanslutningar och laddning av dess uppladdningsbara batterier. Efter att ha tillbringat tid med Amazon Luna-kontrollern anser jag att det är ett måste för alla som prenumererar på Amazons speltjänst. Det är en välgjord styrenhet som erbjuder en enkel installation och minskad latens genom en Wi-Fi-anslutning.