Skip to content

Kan du använda Sony VR på en PC?

3 de juni de 2022
psvr a09f85a58c50493d90eab93990374f55

Den här artikeln förklarar huruvida du kan använda en PSVR med en PC eller inte och tar kortfattat upp hur detta oftast görs. Att använda en PSVR på PC stöds inte officiellt. Detta innebär att den här funktionen kommer att bero på tredjepartsprogramvarusupport och kan ständigt ändras. Så PSVR-funktionalitet på PC är aldrig garanterad.

Kan du använda PSVR på PC?

Ja det kan du, men det finns en hake: Det är på grund av programvara från tredje part som Trinus PSVR. Trinus PSVR är en applikation som låter dig spela icke-VR-spel i VR på PSVR genom Trinus egen konverteringsprocess. Du kan också använda Trinus PSVR för att använda din PSVR med SteamVR för att spela inhemska, traditionella VR-spel, som Half-Life: Alyx. Programvara som Trinus PSVR täcker dock inte alla baser när det kommer till att använda en PSVR på PC. För fullständig VR-spårning med kontroller behöver du kontroller för en, men du måste också använda annan programvara som PS Move Service för att få dem igång. PS Move Service är en app som hanterar PlayStation Move-kontroller och PlayStation Eye-kameror på PC, som du kan använda tillsammans med PSVR för inbyggda VR-upplevelser. Med alla komponenter inställda kan du dock använda din PSVR på PC för att göra nästan allt som alla andra VR-headset som är byggda för PC kan göra.

Hur man använder PSVR på PC

Beroende på vilken hårdvara du har och vad du vill göra med din PSVR på din PC, kan installationsprocessen variera avsevärt från person till person. Det finns dock några viktiga steg som alla som vill använda PSVR på PC måste gå igenom. Först måste du ansluta din PSVR och känna igen den av din dator. Detta innebär att du laddar ner programvara som Trinus PSVR och följer instruktionerna på skärmen. När din PSVR är ansluten och igenkänd av Trinus kan du använda Trinus själv för att spela icke-VR-spel i VR. Du kan välja mellan förgjorda profiler för enskilda spel, eller justera upplevelsen själv. Din körsträcka kommer dock att variera när du spelar icke-VR-spel i VR, och du kommer sannolikt att behöva göra åtminstone några justeringar för att känna dig bekväm, och vissa spel kommer att hantera konverteringsprocessen bättre än andra. Om du vill spela riktiga VR-spel med PSVR på PC, kan du använda Trinus för att göra detta också. Om spelet du vill spela stödjer en gamepad eller tangentbord och mus i VR, kan du göra det utan mer arbete från din sida genom SteamVR med Trinus. Om du vill använda full VR-spårning med kontroller med PSVR måste du ha och ställa in dina kontroller först. Beroende på vad du vill använda måste du ladda ner ytterligare programvara (se PS Move Service ovan) som låter dig använda PS Move-kontroller med PSVR.

FAQ

  • Hur vet jag om min dator är VR-klar?

    Slå upp din VR-tillverkares minimihårdvaruspecifikationer och se till att din dator uppfyller processorns, minnet, RAM-minnet och bildskärmens baslinjer. Du kan också använda andra verktyg, som SteamVR Performance Test för att kontrollera om din dator är VR-klar.

  • Vad kan jag göra med mitt VR-headset?

    Utöver spel kan du titta på VR-filmer eller videor eller meditera med ditt headset. Om du har Sony VR kan du även använda ditt PSVR-headset för att titta på filmer från den inbyggda Blu-ray-spelaren eller streamingappar. Välj inställningar > Enheter > PlayStation VR > Skärmstorlek > och välj önskad tittarupplevelse.