Skip to content

Kingston 7-i-1 skivspelare sätter mina smarta högtalare till skam

20 de juni de 2021
Electrohome2 e81d8aa2dd7f47e39cb34ea1524deab3

Viktiga takeaways

  • Att lyssna på vinyl på $ 199 Electrohome Kingston 7-i-1 skivspelare var en välkommen förändring av takten från en konstant ljuddiet av smarta högtalare.
  • Jag älskade Kingstons utseende med sin riktiga valnötdesign och bronsknoppar.
  • Kingston innehåller en fonograf, CD-spelare, AM / FM-radio, Bluetooth-mottagare och mer.

Med hjälp av Electrohome Kingston 7-i-1 skivspelare fick mig att inse hur mycket jag har gått miste om med digital musik. Jag har lyssnat på musik från iTunes och andra tjänster så länge att det har gått årtionden sedan jag satte en nål på vinyl. När jag började spela en Billie Holiday-skiva med Kingston blev jag överväldigad av det djupa, rika ljudet. Jag kände att jag var på en live konsert. Plötsligt lät min Apple HomePod tinny i jämförelse. Kingston är också en underbar retro-maskin som gör en fin förändring från de senaste årens minimalistiska smarta högtalardesigner. Den har ett hölje av äkta trävalnöt, accentuerat med bronsknoppar och knappar på skivspelarens framsida. ”I mina öron låter inte ens de bästa smarta högtalarna (som Apple HomePod) nästan lika bra som musik en gång gjorde på riktiga stereosystem.”

Du kan inte slå vinyl

Jag är ingen audiofil, men jag är gammal nog för att komma ihåg dagarna innan mest musik komprimeras med olika scheman som MP3-format. Jag var glad över att byta ljud av högre kvalitet för att kunna streama eller ladda ner nästan alla låtar som är tillgängliga utan krångel. Men i mina öron låter inte de bästa smarta högtalarna (som Apple HomePod) nästan lika bra som musik en gång gjorde på riktiga stereosystem. Allvarliga ljudnördar kan spendera tusentals dollar på avancerad ljudutrustning och högtalarsystem. Jag var inte redo att hoppa in i en komplett hi-fi-installation, för jag älskar smarta högtalares enkelhet och kompakta design. Kingston verkade som den perfekta kompromissen, eftersom det är en allt-i-ett-enhet som spelar alla typer av musikformat. Kingston är enorm jämfört med de flesta smarta högtalare på 12,25 x 17,3 x 13,5 tum. Men det är blygsamt jämfört med en gammal hi-fi-installation. Till skillnad från modern elektronikdesign som verkar dölja fulhet genom att blanda in så mycket som möjligt med bakgrunden, var Kingstons vackra valnöthölje avsedd att beundras.

Välj ditt format

Du är bortskämd när det gäller inmatningsalternativ för Kingston. Den har en fonograf, CD-spelare, AM / FM-radio, Bluetooth-mottagare, USB-uppspelning och extraingång. Det gör det möjligt att spela in på en USB-minne från fonografen, CD, radio och Bluetooth. Till skillnad från smarta högtalare utrustade med Alexa kan du inte bara berätta för Kingston vilken låt du ska spela. Du måste lura med kontrollerna själv. Det finns två vred till vänster och höger om ansiktet, en för volymkontroller och en för källinställning. CD-facket finns också på frontpanelen bredvid knapparna för uppspelningskontroll, EQ-inställningar, Bluetooth-parning och inspelningsfunktioner.

Installationen var enkel och jag hade inga problem med att ansluta Kingston till min iPhone via Bluetooth. Jag gjorde en skiva och blev direkt imponerad av ljudkvaliteten. Ljudet fyllde mitt vardagsrum med ljud på ett sätt som ingen smart enhet hade. Electrohome hävdar att Kingstons trähus förbättrar ljudkvaliteten. ”Jag är ingen ljudfil, men jag är tillräckligt gammal för att komma ihåg dagarna innan mest musik komprimeras med olika scheman som MP3-format.” Efter många år med att lyssna på digital musik slogs jag också av ljudets värme från en skiva. De små bristerna när nålen spår vinylens spår gör varje lyssningssession unik. Ljudet från Kingston var inte lika imponerande när jag strömmade till enheten via Bluetooth. Det var dock praktiskt att ha det alternativet, särskilt eftersom det kan bli dyrt att bygga en skivsamling och ta mycket plats. Musiken från min lokala FM-station lät helt hemskt, men jag skyller mer på överföringen än något fel från Kingston. För $ 199 är Kingston dyrare än många smarta högtalare som Apple HomePod mini. Men det är en välkommen uppgradering i ljudkvalitet från smarta högtalare och ett perfekt köp för dem som vill plocka med vinylinspelningar och fortfarande har möjlighet att spela strömmande musik.