Skip to content

Kingston Workflow Station: En docka med egna dockningsdockor

19 de juni de 2021
ktc keyfeatures readers wfs u 4 lg db3347a4803e4da687950adc30dafd3d

Viktiga takeaways

  • Kingston Workflow Station är en docka med insticksmoduler för SD-kortläsare och andra USB-prylar.
  • Modulerna kan användas fristående genom att lägga till en USB-C-kabel.
  • Dockningen körs med snabba USB 3.2 Gen.-hastigheter – upp till 5 Gbps.

Kingston Workflow Station är en USB-C-dockningsstation där du ansluter fler små dockor. Vid första anblicken verkar det som ett meningslöst sätt att komplicera en enkel stationär docka, men om vi någonsin kommer att lämna våra hem igen kommer det att bli ett ganska smart sätt att organisera och använda kringutrustning. Då kanske en docka som hamnar i en docka har några för många anslutningar? ”Jag gillar det faktiskt inte av tillförlitlighetsskäl”, sa UI-designern och fotografen Ian Tindale till Lifewire via Twitter. ”Kedjan av anslutningar är maximerad, inte minimerad, vilket sannolikt motsvarar en relativt kort livslängd.”

Kingston Workflow Station

Namnet kanske låter som namnet på ett jamaicansk ljudsystem, men Kingston Workflow Station är en stationär docka för personer som arbetar med ljud, video och foton. Huvuddockan, som ansluts till en dator via USB-C, har fyra kortplatser i toppen, som en stor brödrost. I dessa kortplatser skjuter du moduler. Det finns tre moduler tillgängliga; en USB miniHub med USB-C- och USB-A-portar; ett SD-kortavläsningsnav med två kortplatser; och ett microSD-nav med två spår. Huvudenheten levereras med USB miniHub. Varför är det här bättre än bara en vanlig hub eller bara att ansluta SD-kortläsare direkt till datorn? Det är det inte riktigt.

Kingston Workflow Station

Du kan uppnå samma effekt med de saker du redan har. Men det gör saker snyggare, och du kan anpassa bryggan för att göra exakt vad du vill. Behöver du åtta microSD-kortläsare? Inga problem.

Mobil Och Skrivbord

Funktionen som tipsar detta över kanten är att de enskilda enheterna kan användas ensamma, bara genom att ansluta en USB-C-kabel. Så istället för att ha en stationär dockningsstation, plus en massa bärbara kortläsare att ta ut på en shoot, kan du använda samma läsare på båda platserna. Och istället för att tappa, säg, dina SD-kortläsare på baksidan av en låda under en årslång pandemi (till exempel), du vet exakt var de är (på ditt skrivbord. Nej, där borta, under godisförpackningarna). Det här är en klar fördel, men som Tindale påpekar är USB notoriskt intolerant mot tusenskedjekopplingar som denna.

Kingston Workflow Station miniHub glider in i en ryggsäckficka.

Den sista specifikationen som är värt att nämna är anslutningshastigheten. Detta ansluts med USB 3.2 Gen. 1-hastighet, vilket är 5Gbps, eller hälften av det maximalt 10Gbps du får från USB 3.2 Gen. 2. Det räcker för samtidig överföring, men om du ansluter en extern SSD för att redigera videofilmer, kanske vill ha något snabbare. Jag kan se att detta är användbart vid en professionell modefotografering, till exempel. Stora skott har en assistent vars enda uppgift är att säkerhetskopiera korten från kameran ASAP, och en modulär inställning som denna skulle hjälpa till att hålla saker organiserade.