Skip to content

Kobo E-Reader-app för Android

16 de augusti de 2021
koboapp 5c13defe46e0fb000120dcbe

För varje e-läsare på marknaden idag finns det en smartphone-app för att fungera som dess följeslagare. Kobo är inget undantag. I direkt konkurrens med Amazon Kindle och Barnes and Noble’s Nook behövde Kobo ge sig ett försprång för att sticka ut från förpackningen. Så, vad gjorde de?

Kobos e-läsare

När du jämför de tekniska specifikationerna för Kobo med de andra e-läsarna hittar du inget som verkligen hoppar ut mot dig. Kobo -specifikationerna är mitten av förpackningstypen statistik. Ja, du har flera alternativ att välja mellan när det gäller hur din faktiska Kobo ser ut, men vad det kan göra ger det inget anmärkningsvärt annorlunda. Men när du tänker på att varje Kobo e-läsare kommer med 100 gratis kompletta böcker förinstallerade och att det tillgängliga biblioteket är över 1,4 miljoner titlar och växer, kommer du att börja se varför Kobo är ett mycket populärt val för många ivriga läsare. .

Detaljer om Kobo Android App

Kobos välkomstskärm uppmanar dig att antingen ange din befintliga Kobo -kontoinformation eller skapa ett nytt Kobo -konto. När ditt konto har skapats kommer du till sidan ”Jag läser”. Denna sida är bekväm, eftersom du kan välja att söka på Kobo -marknaden efter en specifik boktitel, bläddra igenom kategorier eller kolla Kobos ”Upptäckningslista”, som grupperar titlar i avsnitt som ”Bestsellers, Oprah’s Book Club, Featured Free Titles, ”och flera andra grupper. När du har valt en bok trycker du på funktionsknappen ”Ladda ner bok” för att lagra din e-bok på din Android-telefon. När du har laddat ner en bok visas den i menyn ”Jag läser” i Android -appen. I likhet med Apples iBook -app kommer varje bok att visas på en bokhylla som du kan välja för att börja läsa.

Läsupplevelsen

När du har sparat din bok och är redo att börja läsa kommer du att upptäcka att du bara har några få anpassningsalternativ. Om du trycker på din Android -telefons menyknapp kommer den begränsade menyn fram. De justeringar du kan göra är teckenstorlek, teckensnitt och nattläge. Teckensnittsalternativen är ganska enkla, så att du kan välja mellan fem storlekar. Vill du använda ditt favoritteckensnitt? Tja, om inte dina favoritteckensnitt är antingen Sans Serif eller Serif, har du inte tur med Kobo -appen. Nattläge är bekvämt eftersom det här läget gör teckensnittet vitt och bakgrundssidan svart. Det är oklart om detta gör något för att minska batteriet, men det gör det mindre störande för andra när de läser på natten.

Kobo App Sammanfattning

Två funktioner som Kobo Android -appen saknar orsakar verkligen problem. Det ena är att du inte kan lägga till manuella bokmärken med Kobo Android -appen. Allt som sparas är den längsta sidan som lästs. Det andra är de begränsade alternativen som är tillgängliga för att anpassa lässkärmen. Jämfört med Nook -appen för Android är Kobo bara anemisk. Liksom de flesta e-läsarappar för smarttelefoner kommer Kobo att synkronisera med din Kobo såväl som andra Kobo-appar. Vi har en iPad och en mobiltelefon med Kobo -appen och fann att dessa två enheter är perfekt synkroniserade. Även om vi inte äger en Kobo e-läsare är vi säkra på att synkroniseringsfunktionen fungerar lika bra. På en konkurrensutsatt marknad måste Kobo förbättra sin Android -läsare och ge användarna en riktigt skräddarsydd läsupplevelse. Utan den förmågan är Kobo ett ”måste-ha” om du äger en Kobo e-läsare och en ”okej att ha” om du bara vill ha en kompetent bokläsarapp installerad på din Android-smartphone.