Skip to content

Kommer avlägsna anställda någonsin tillbaka till kontoret?

10 de juli de 2021
GettyImages 1223377524 43627eac529241e3848a9151b273ce40

Viktiga takeaways

  • Nästan hälften av alla amerikanska anställda arbetar för närvarande hemifrån.
  • Arbetet hemifrån kommer att fördubblas efter pandemin.
  • Människor älskar verkligen, inte att pendla till kontoret.

Under pandemin har miljontals människor börjat arbeta hemifrån. Anställda är lyckligare och kan kontrollera sina arbetsdagar bättre, samtidigt som de får mer arbete. De klär sig kanske aldrig, men fjärrarbetande anställda stannar inte heller i sängen hela dagen utan att titta på Ted Lasso. Att arbeta hemifrån (WFH) har inte visat sig vara den produktivitetsmardröm som arbetsgivare kan ha föreställt sig. I själva verket är avlägsna arbetare mer produktiva och, enligt vissa åtgärder, mindre benägna att leta efter ett annat jobb. Det är också billigare för arbetsgivare, och eftersom det inte går någon pendling är det bättre för miljön. Stora teknikföretag som Google och Apple har redan utökat WFH-planerna långt fram till 2021. Men kommer det att fortsätta efter pandemin? ”När COVID-19-pandemin har passerat kommer antalet människor som arbetar hemifrån att explodera”, skriver Stanfords forskare Nicholas Bloom. ”Jag ser att dessa siffror mer än fördubblas i en post-pandemisk värld. Jag misstänker att nästan alla anställda som kan arbeta hemifrån – som uppskattas till cirka 40% av de anställda – får arbeta hemifrån minst en dag i veckan. ”

Shirking hemifrån

Fjärrarbete brukade ses som en fånge. Du kan göra det minsta, sedan spendera resten av tiden på att titta på filmer eller åka på puben. Men i själva verket, som vanligt arbete-från-homers har känt i flera år, kan du få mycket mer gjort utan kontors ständiga distraktioner. Faktum är att för frilansare vanligtvis är problemet att veta när man ska sluta arbeta. ”När COVID-19-pandemin har passerat kommer antalet personer som arbetar hemifrån att explodera.” När du är fri att strukturera din egen tid och kontrollera avbrott kan du få mer arbete, ofta på mycket kortare tid. Lägg till detta bristen på pendling, möjligheten att skapa din egen ”balans mellan arbete och privatliv” och billigare och bättre hemlagad lunch, och det är lätt att se tilltalet för arbetare. ”Jag gör teknisk support för en internetleverantör”, berättade teknikarbetaren Carsten Klapp Lifewire via direktmeddelande. ”Företaget tillhandahöll en dator och VoIP åt mig. Vi håller kontakten med teammedlemmar och chefer via Skype. Så småningom kommer vi till kontoret en gång i månaden och resten av tiden arbetar hemma.” Klapp säger att han sparar två timmars körning om dagen och att arbetet hemifrån nyligen gjordes permanent.

Kvinna som arbetar med datoren på hennes knä som sitter på balkongen vid solnedgångtid

Just nu är vi fortfarande i ett slags nödläge och försöker arbeta vid köksbordet medan barnen, med sina skolor stängda, springer runt på platsen. Men med korrekt planering och stöd från arbetsgivare kan hemmakontoret bli vanligare.

Happy Bosses

Fördelarna för hemarbetare är tydliga, men hur är det med arbetsgivarna? De kan förlora ett element av direkt kontroll, men det verkar inte behövas ändå. Den mest uppenbara fördelen för arbetsgivare är att det är billigare att inte driva ett stort kontor. Enligt en studie av Global Workplace Analytics ”kan en typisk arbetsgivare spara i genomsnitt 11 000 dollar per halvtidstelejare per år.” Fjärranställda är också 52% mindre benägna att ta en ledig dag och är mindre benägna att sluta på grund av en lång pendling. ”Våra undersökningsbevis säger att 22% av alla fulla arbetsdagar kommer att levereras hemifrån efter att pandemin slutar, jämfört med bara 5% tidigare.” ”Vi ser otroligt 42% av den amerikanska arbetskraften som nu arbetar hemifrån på heltid”, skriver Stanford News May Wong. ”Cirka ytterligare 33% arbetar inte – ett bevis på den grymma effekten av lågkonjunkturen. Och de återstående 26% – mest nödvändiga servicearbetare – arbetar i sina affärslokaler.” Fördelarna ökar om trenden fortsätter. Arbetsgivare kan anställa var som helst i landet eller världen, istället för att begränsa sig till lokala kandidater. Och på lång sikt behöver de inte längre stora, dyra kontorskontor i centrum.

Finns det några dåliga nyheter?

En nackdel med att arbeta hemifrån är att du tappar kreativ serendipity. Du kan chatta med någon i kö för kaffe och oväntat lösa ett problem. Det är också mycket mindre påträngande att ställa en fråga över skrivbordet än att dra någon in i ett Zoom-samtal, bara för att ställa en snabb fråga. Det är skillnaden mellan att gå runt i en stad tills du hittar en trevlig plats för middag och att leta upp en plats på Yelp och boka framåt. Svaret här är att träffas en eller två gånger i veckan, men jobba hemifrån resten av tiden.

Ensamhet är ett annat problem som kan mildras efter pandemin. Du kan till exempel ta en paus med vänner i grannskapet. Fortfarande, oavsett nackdelen, är fördelarna tillräckliga för att göra fjärrarbete permanent. ”Våra undersökningsbevis säger att 22% av alla fulla arbetsdagar kommer att levereras hemifrån efter att pandemin är slut, jämfört med bara 5% tidigare”, skriver Jose Maria Barrero i en studie från 2020 från University of Chicago. Städer kommer också att ändras med detta skifte. Utan en stor daglig arbetskraft kommer kaféer och restauranger i centrum att drabbas, men trafiken kan förbättras. Stadens fastigheter kan sjunka i pris, eller inte, men alla dessa tomma kontor kommer att göra fantastiska lägenheter. Hur ironiskt skulle det vara om vi slutade arbeta hemifrån men bodde i våra gamla kontorsutrymmen?