Skip to content

Kommer Slack Connect att ersätta e-post? Antagligen inte

16 de juni de 2021
ScreenShot2021 03 26at11.18.06AM 7548600d3099432193e6570fb013cd72

Viktiga takeaways

  • Slack hävdar att den nya Connect-tjänsten kan ersätta e-post.
  • Slack Connect låter dig bjuda in någon till en Slack-chatt via — ja — e-post.
  • E-post är osäkert och fullt av problem, men åtminstone alla använder det.

Slacks nya Connect-funktion vill ersätta e-post genom att låta dig skicka Slack-meddelanden direkt till någon – inte bara dina kollegor. Men kan det verkligen göra det? Den nya Slack Connect-funktionen är, säger Slack, ”utformad för att ersätta e-post utanför ditt företag.” Det är enkelt att lägga till en ny konversation. Du klistrar bara in kontaktens e-postadress, skriver några ord och skickar inbjudan. Om du accepterar kan du och den inbjudna nu samtala i en Slack-chatt, precis som du gör med dina kollegor. Det ser bra ut. Men e-post är fortfarande inblandat. ”Många trodde att e-post skulle dö, och vad vet du – det är mer populärt än någonsin”, sa onlinemarknadsföraren Stephen Montagne till Lifewire via e-post. ”Hur kan Slack ersätta e-post om du behöver personens e-postadress för att kunna DM dem? Det verkar inte ersätta [email] för mig, eftersom personen du försöker ansluta till fortfarande måste använda ett e-postmeddelande. ”

Den gamla ’e-posten är trasig’ Cliche

E-post är bra eftersom det är öppet. Alla har en e-postadress och vem som helst kan maila någon annan. Om e-post fungerade som andra meddelandetjänster skulle Gmail-användare bara kunna skicka e-post till andra Gmail-användare och så vidare. Men e-post kan också vara ont. Det är oorganiserat, rörigt, det kan vara svårt att hålla koll på konversationer och kontakter, och det är innan vi får skräppost och alla de oönskade e-postmeddelandena från dina kollegor. ”Hur kan Slack ersätta e-post om du behöver personens e-postadress för att kunna DM dem?” Slack har sina fel – gränssnittet är klumpigt och att söka efter äldre konversationer är nästan omöjligt – men det är åtminstone lätt att använda, och konversationer förblir mestadels organiserade. Om ditt företag använder Slack är det vanligtvis all-in på Slack. Att kunna fälla ut externa kontakter till samma värld är tilltalande.

säkerhet

Knappt timmar efter att Slack började rulla ut dessa nya externa anslutningar använde dåliga skådespelare de nya e-postinbjudningarna för att skicka missbruk. Dessa meddelanden var svåra att blockera eftersom de alla kom från samma [email protected] Blockera de kränkande inbjudningarna och du blockerar alla inbjudningar. Slack har sedan tagit bort funktionen som låter dig anpassa inbjudningstexten.

Det finns också andra säkerhets- och integritetsproblem. E-post är absurt osäker. Den skickas i klartext och kan läsas var som helst längs sin väg över internet. Med det sagt finns det ett robust system med protokoll kring e-post, utformat för ansvarighet. ”De flesta företag har policy för lagring av rekord som måste följas och Slack DMs arkiveras inte alltid som e-post”, säger John Ross, VD för utbildningsföretaget Test Prep Insight online, till Lifewire via e-post. ”Att spara e-postmeddelanden kan ofta spara dig, och Slack erbjuder inte samma funktioner för posthantering.” Rolf Bax, HR-chef på Resume.io, instämmer. ”Den största integritetsfrågan är naturligtvis vad Slack avser att göra med alla e-postregister som den förvarar”, sa Bax till Lifewire via e-post. ”Som det ser ut, vet Slack inte vem jag skickar och tar emot e-postmeddelanden till och från att använda mina personliga e-postkonton, och att ge företaget all den informationen är inte något att ta lätt på.”

Slack Connect-inställningar

Slack låter företag skräddarsy sin egen säkerhetspolicy och kommer snart att låta dem begränsa vad medlemmar från ”partnerorganisationer” kan göra. E-post är också en vektor för alla typer av attacker, som Slack syftar till att undertrycka. Phishing-anställda för att få tillgång till företagsdata eller lösenord är ett vanligt problem via e-post. Slack begränsar redan vissa filtyper i Slack Connect, och i ett blogginlägg står det att det skapar skydd mot skadlig kod. Dessa är ännu inte tillgängliga.

Inte lämpligt

Slutligen är det inte alltid lämpligt att bjuda in kunder eller andra affärspartners till Slack. ”De flesta konsumenter använder inte Slack, och även om vi kunde identifiera ett kundsegment som var på Slack, tror jag inte att DMs genom det mediet skulle vara lämpligt”, säger Ross. Man kan föreställa sig att företag försöker få potentiella kunder till Slack. ”Och för B2B-företag,” tillade Ross, ”Jag är fortfarande inte säker på att Slack Connect helt kan ersätta e-post. Slack är bara ett så avslappnat medium att jag inte är säker på att det skulle vara lämpligt för klientkommunikation.”

Två personer ställer in ett möte genom att använda Calendly-appen på Slack Connect

Även om det är lämpligt för ditt företag kan Slack Connect leda till en splittring, med vissa kunder och partners i Slack, och vissa kan fortfarande nås endast via e-post. Det löser egentligen ingenting och kan göra saker onödigt komplicerade. I slutändan verkar e-post vara oförstörbar och kommer sannolikt att finnas kvar långt efter att Slack har kommit och gått. I stället för att försöka ersätta det, kanske vi bör tänka på att använda e-post bättre? Den som löser det kommer att vara på något stort.