Skip to content

Kommer vi någonsin att se förarlösa bilar i våra städer?

20 de juni de 2021
ScreenShot2020 12 17at3.31.06PM b5f109162fd54861844694c2be204d29

Viktiga takeaways

  • GM / Honda testar den förarlösa kryssningen i San Francisco.
  • I Europa och USA förbjuder städer långsamt bilar.
  • Självkörande teknik är bättre lämpad för transport av varor och kollektivtrafik.

Självkörande bilar skulle vara frälsarna i våra städer genom att minska trafiken och skära distraherade förare ur hela ekvationen på två ton metall-skurande-förbi-mjuka människor. Men var är de? Och kommer de till och med att ta sig till städer innan bilar helt förbjuds? Förarlösa fordon lovar säkrare, långsammare gator, men privata förarlösa bilar är fortfarande långt ifrån utbredda. Samtidigt stänger städer som Paris och Barcelona stadsgator för bilar och överlämnar dem till invånarna. Till och med New York har återanpassat parkeringsplatser på gatan för att användas som uteservering under COVID. Det finns en fart och det driver bilar ut ur städerna. Kommer de som den nya förarlösa kryssningen, från GM och Honda, att vara för sent? ”En fördel med [autonomous vehicles] är att de kan optimera placeringen av dagparkering och befria marken från centrum för andra ändamål, skriver Roman Zakharenko i studien Självkörande bilar kommer att förändra städer. ”De minskar också pendelkostnaden per kilometer.”

Bilar har ingen plats i städer

Privata fordon är nästan det värsta i den moderna staden. De är bullriga, de förorenar luften och naturligtvis dödar de människor i kollisioner. De tar också enormt mycket utrymme. Mellan parkering och vägarna själva använder bilar 50-60 procent av marken i centrum.

Och ironiskt nog gör förmodligen bilvänliga metoder det värre. Billig parkering till exempel gör det svårare att hitta parkering och ökar trafiken eftersom förare kryssar runt och försöker hitta ett billigt utrymme. Vad sägs om elbilar? De löser utsläppsproblemet, men inget annat. Tystgående elbilar måste generera buller för att plöja fotgängare från deras väg, istället för att få förare att sakta ner i stadsområden eller begränsa elbils hastighet till hastighetsgränsen. Bilar och deras förare har en enorm känsla av rättighet och det stannar inte förrän bilarna är borta.

Naturligtvis kan du inte utplåna bilar omedelbart. Inte utan att investera i bra kollektivtrafik. Leveransfordon är också nödvändiga, men London planerar att göra hela leveransindustrin elektrisk, vilket är ett sätt att fixa det. Tidvattnet vänder äntligen mot bilar. Förare gillar inte det, men tufft. Varför ska de få välskötta vägar och gratis bostadsparkering på gatan när alla andra måste betala för sina tunnelbanebiljetter? Det är lite meningsfullt. Den goda nyheten är att även stängning av större stadsvägar inte förvärrar trafiken. Med bra alternativ tillgängliga försvinner trafiken bara.

Har självkörande bilar någon nytta?

Förarlösa bilar är användbara, men inte som privata fordon, och inte i städer. Istället för att försöka komma med bekvämlighetsfunktioner som Teslas Autopilot, som förmodligen aldrig kommer att kunna hantera komplexiteten i stadstrafiken, bör vi titta utanför städerna. 70 procent av lasten som förflyttas runt USA transporteras i lastbilar och motorvägar är mycket bättre lämpade för självkörande fordon än stadens gator. Motorvägar är lättare att kartlägga, har mindre på gång och har färre fotgängare. Motorvägar utgör också endast 5 procent av vägarna i USA, och mänskliga drivna lastbilar orsakar också 9,5 procent av motorvägarna, medan de bara täcker 5,6 procent av motorvägen. Kort sagt, det är ett perfekt ställe att gå förarlöst.

Eller vad sägs om självkörande bussar, som den smarta skytteln i Columbus, Ohio? Dessa överbryggar luckorna som finns kvar i många amerikanska transiteringssystem och får folk från sina hem till transitcentra. Det är svårt att säga om självkörande bilar kommer överhuvudtaget, om städer kommer att sparka ut bilar, eller om vi får se någon kombination av de två. Men det långsamma förbudet mot bilar har fart på sin sida, och det är också viktigt för att bekämpa klimatförändringar och god gammaldags dålig luftkvalitet. I slutändan kanske det inte är en dålig idé att satsa mot bilar.