Skip to content

Kommer Wii Fit verkligen att passa dig?

14 de augusti de 2021
GettyImages 80832082 5c8a702646e0fb0001f8cfb6

När Nintendo släpptes Wii Fit, det fakturerades som ett sätt för spelare att bli friskare i sina vardagsrum, ett alternativt gym där du kan träna medan du har roligt. Vad gör Wii Fit, Wii Fit Plus eller andra träningsspel som EA Active och ExerBeat för dig?

Exergaming ser bra ut i teorin

Studier som säger att fysiskt aktiva videospel bör hålla dig i form existerar. År 2007 publicerade Mayo Clinic en studie som visade att barn som spelade aktiva spel fick mycket mer motion än de som satt och tittade på TV, med danslekar som slog ut på ett löpband. År senare fann en docent vid New Yorks Union College att seniorer som åkte en exercykel kopplad till ett virtuellt verklighetsprogram hade större kognitiv förbättring än seniorer som körde en vanlig cykel. En annan studie visade att feta, inaktiva barn som fick EyeToy för PS2 eller PS3 visade förbättrat BMI.

Exergaming ökar inte ett barns totala aktivitet

I en fyra månaders studie av barn i åldrarna 9 till 12, fann American Academy of Pediatrics att gruppen som spelade Wii-spel som krävde mycket rörelse inte fick mer total träning än gruppen som bara spelade ut fingrarna. Det teoretiserades att barn som spelar aktiva spel kan balansera ut sina träningspass genom att vara mindre aktiva resten av tiden.

Wii Fit är inte mycket träning, men det är bättre än ingenting

En liten studie av kvinnor som använde Wii Fit fann att mängden motion de fick motsvarade en ”rask promenad”. Så om du aldrig tar snabba promenader kan Wii Fit vara en bra idé. En annan studie, finansierad av Nintendo, hävdar att ungefär en tredjedel av spelen i Wii Sports och Wii Fit erbjuda ”måttlig intensitet” träning.

Fitnessspel erbjuder inte nödvändigtvis de bästa Wii -träningarna

En studie av människor i början av 20 -talet av University of Wisconsin La Crosse Exercise and Health Program drog slutsatsen att löpning och steg -aerobic i Wii Fit är mycket mindre träning än faktisk löpning och steg aerobic. Även om de erbjöd viss träning, var det inte tillräckligt att ”behålla eller förbättra kardiorespiratorisk uthållighet.” Intressant nog visade en tidigare studie från samma plats det Wii Sports är ett bättre träningspass, kanske för att du rör dig mer när du inte tvingas stå i Balansstyrelsen.

Även om Wii Fit erbjuder en mild träning, slutar du använda den

En liten studie av en docent vid University of Mississippi visade att barn uppnådde ”betydande” aerob kondition på tre månader, men han fann också att de som spelade Wii Fit i början av 22 minuter om dagen var i genomsnitt 4 minuter om dagen i slutet.

Sjukgymnaster älskar Wii

Även om ex -spel kanske inte är det bästa sättet att komma i form, har de visat sig vara mycket användbara för fysioterapeuter som ser på Wii en billig uppsättning verktyg. En studie visade att äldre som arbetade med Wii Fit kunde förbättra balansen medan en annan studie fann att detsamma var sant när man behandlade barn som återhämtade sig från balanspåverkande problem. Wii kan också användas för att hjälpa människor som lever med Parkinson. Användningen av Wii i ”Wiihab” är ganska populär; det finns till och med en blogg ägnad åt det.