Skip to content

Lägga till musikalbumomslag manuellt i WMP 12

14 de september de 2021
WMP 12 Add Album Art 5804f6845f9b5805c2cce7f5

Du vet säkert redan att Windows Media Player 12 kan användas för att automatiskt hitta rätt omslagsbild för dina musikalbum. Det gör detta via Internet och är vanligtvis den bästa metoden för att märka din musik. Så varför skulle du vilja göra det manuellt? Ibland, hur mycket du än försöker, kan Microsofts mediaspelare inte hitta rätt konstverk för några av dina musikalbum. Kanske har du ett sällsynt (eller äldre) album som inte kan matchas med en bild. Kanske är det ett lokalt band som inte har släppt sitt album genom ett professionellt skivbolag. Om det inte finns tillgängligt i de onlineresurser som WMP 12 använder, kommer det troligen att bli den bästa matchningen eller tom tomhänt. Och vid vissa tillfällen kan det bli så många irrelevanta resultat att du slutar ge upp helt och hållet. När detta händer är det bästa att manuellt uppdatera dem med hjälp av en nedladdad bildfil. Du kan hitta mycket fler bilder online och kommer förmodligen att hitta den rätta snarare än att använda WMP 12. Men var får du dessa bilder ifrån? Det finns webbplatser på Internet som är specialiserade på omslag av musikalbum. För en titt på några av de bästa att använda, kolla in vår guide för nedladdning av gratis albumkonst. Allt du behöver se till är att bilden är i något av följande format:

 • JPEG
 • BMP
 • PNG
 • GIF
 • TIFF

När du har laddat ner de saknade albumbilderna för ditt musikbibliotek följer du dessa steg nedan:

 1. Om du inte redan tittar på albumen i ditt WMP 12 -bibliotek byter du till det här visningsläget. Det enklaste sättet att göra detta är att använda den vänstra menyrutan. Om undermenyn Musik inte redan är utökad klickar du på + bredvid, följt av Album alternativ.

 2. Nu när du kan se alla dina album (och den saknade omslagsbilden) måste du gå till platsen på datorns hårddisk där du har laddat ner bildfilerna. Som tidigare nämnts behöver WMP 12 rätt bildformat (se ovan) för att det ska uppdatera konstverket korrekt, precis som det gör med ljudformat.

 3. För att importera en bildfil måste du först kopiera den till Windows urklipp. Om du inte är säker på hur du gör detta högerklickar du helt enkelt på bildfilen och klickar sedan på Kopiera från popup-menyn. Alternativt kan du göra samma sak via tangentbordet genom att klicka på filen en gång och hålla ned CTRL och tryck på C.

 4. Gå nu tillbaka till Windows Media Player 12.

 5. Högerklicka på albumet som behöver uppdateras och klicka sedan på Klistra in albumkonst alternativet i popup-menyn som visas.

 6. Du kommer inte att se någon förändring i konstverket direkt. Du måste uppdatera albumvyn. Det snabbaste sättet att göra detta är att klicka på en annan vy i den vänstra rutan, till exempel artist eller genre och sedan klicka på Album på nytt. Du bör nu se att albumets konstverk nu uppdateras med filen du klistrade in från Windows urklipp.

 7. Upprepa steg 3 till 6 om du vill uppdatera fler album som saknar omslag.