Skip to content

Lagra mindre post lokalt med Thunderbird för IMAP

19 de augusti de 2021
How to use PGP encryption with Mozilla Thunderbird Email client 57f9db2a3df78c690f75d8bc

Hur många kopior av varje e -postmeddelande i varje mapp behöver du? Det är bra att ha dem alla på IMAP -e -postservern, naturligtvis, i säkerhetskopior på e -posttjänsten och lokalt i ett e -postprogram. Det kanske dock inte är nödvändigt för Mozilla Thunderbird att ladda ner alla dina nya e -postmeddelanden när du startar det och att lagra gigabyte gammalt post också. Oavsett om du använder Mozilla Thunderbird endast sporadiskt eller vill spara diskutrymme på en mobil maskin, kan du ställa in den för att bara lagra de senaste meddelandena på din dator. Instruktionerna i denna artikel gäller Mozilla Thunderbird 68.4.2 eller senare på Windows 10, 8 eller 7, Mac OS X 10.9 eller senare och GNU/LINUX.

Lämna förra årets e -postmeddelanden på servern

Ställ in Mozilla Thunderbird för att bara behålla en viss mängd e -post lokalt för snabb sökning i ett IMAP -konto. Vad som räknas som nyligen är mestadels upp till dig.

 1. Starta Mozilla Thunderbird.

 2. Välj Meny ikonen i det övre högra hörnet av e-postfönstret och välj alternativ.

 3. Välj Kontoinställningar i menyn Alternativ.

  Skärmdump av kontoinställningar i menyn för Thunderbird -alternativ

 4. Välj Synkronisering och lagring i den vänstra rutan i fönstret Kontoinställningar. Om du har flera konton konfigurerade i Thunderbird, se till att du väljer Synkronisering och lagring kategori för kontot du vill ändra.

  Skärmdump av synkronisering och lagring i kontoinställningar

 5. Välj Synkronisera den senaste under Disk utrymme.

  Skärmdump av Synkronisera det senaste under Diskutrymme

 6. Välj den tid för vilken du vill att Mozilla Thunderbird ska behålla en lokal kopia av dina e -postmeddelanden. Välj 6 månadertill exempel att ha sex månaders e -post tillgänglig offline för snabbare sökfunktioner. Du kan välja dagar, veckor, månader eller år i Synkronisera den senaste listrutan.

  Skärmdump av Synkronisera de senaste alternativen

 7. Välj OK För att tillämpa ändringarna, stäng fönstret Kontoinställningar och återgå till huvudskärmen i Thunderbird Mail.

Sök alla e -postmeddelanden i Thunderbird

Äldre meddelanden visas fortfarande i IMAP -kontots mappar. Det är bara meddelandetexten som inte finns på din dator för snabbare åtkomst. Om du tar bort ett sådant äldre meddelande tas det också bort från IMAP -servern. Du kan söka i alla e -postmeddelanden, inklusive e -post endast tillgängligt i sin helhet på servern.

 1. Starta Thunderbird.

 2. Välj Meny ikonen i det övre högra hörnet av e-postfönstret och välj Hitta.

  Skärmdump av Hitta i Thunderbird -menyn

 3. Välj Sök meddelanden för att öppna fönstret Sökmeddelanden.

  Skärmdump av Sökmeddelanden i Sök -menyn

 4. Välj Kör sökning på servern kryssruta.

  Skärmdump av fönstret Sökmeddelanden

 5. Välj de sökparametrar du vill använda, t.ex. Ämnet innehåller och alla ord du vill söka efter, välj sedan Sök.