Skip to content

Linksys WRT54GL Standardlösenord

16 de september de 2021
71k02T6KxML. SL1500 17ea14d6af4e4e869c4d470f0b4ccc19

Båda versionerna av Linksys WRT54GL -routern använder standardlösenordet administration, och det är skiftlägeskänsligt, vilket innebär att det ska skrivas in utan stora bokstäver. Den här routern har inget standard användarnamn, så när du blir ombedd att lämna det fältet tomt. Använd IP -adressen 192.168.1.1 för att komma åt den via en webbläsare. Denna adress används med de flesta Linksys -routrar. Denna router finns i två hårdvaruversioner – 1.0 och 1.1. Båda använder samma IP -adress, användarnamn och lösenord.

Hjälp! WRT54GL standardlösenord fungerar inte!

Om standardlösenordet för din Linksys WRT54GL inte fungerar betyder det troligtvis bara att det har ändrats från administration till något säkrare (vilket är bra). För att återställa det anpassade lösenordet till standardlösenordet, återställ routern till fabriksinställningarna. Så här återställer du WRT54GL -routern:

  1. Vänd på routern så att du kan se baksidan där antennerna och kablarna är anslutna.

  2. Se till att strömkabeln är ordentligt ansluten.

  3. Tryck och håll ned Återställa knappen i 5 sekunder. Använd ett gem eller något som är tillräckligt litet för att passa i hålet Reset -knappen finns på vänster sida på baksidan av WRT54GL, nära Internet plugg.

  4. Släpp Återställa -knappen och vänta sedan 30 sekunder tills routern återställs.

  5. Dra ur strömkabeln i några sekunder och sätt sedan i den igen.

  6. Vänta i 30 till 60 sekunder för routern att starta upp helt.

  7. Åtkomst till WRT54GL -routern via en webbläsare med standard -IP -adressen: http://192.168.1.1. Eftersom lösenordet har återställts anger du administration att logga in.

Glöm inte att ändra lösenordet nu när det är tillbaka på standard, vilket inte är säkert alls. Lagra det nya lösenordet i en gratis lösenordshanterare om du är orolig för att du kommer att glömma det igen. Vid denna tidpunkt, för att återaktivera det trådlösa internet och andra anpassade inställningar som DNS-servrar, ange den informationen igen. Återställning av routern tar inte bara bort lösenordet utan även eventuella anpassade ändringar som du har gjort. Efter att du har gjort önskade ändringar, säkerhetskopiera routerkonfigurationen så att du kan återställa dessa ändringar i framtiden om du någonsin måste återställa routern igen. Du kan lära dig hur du gör detta på sidan 21 i bruksanvisningen (det finns en länk till manualen nedan).

Vad du ska göra när du inte kan komma åt routern

Som standard bör du kunna komma åt WRT54GL -routern via adressen http://192.168.1.1. Om inte, betyder det bara att den har ändrats sedan routern först installerades. Allt du behöver för att hitta routerns IP -adress är standardgatewayen för en dator som för närvarande är ansluten till routern. Du behöver inte återställa hela routern som du gör när lösenordet går förlorat (dock om du do återställ routern, återställs standard -IP -adressen också). Se hur du hittar din standardgateway -IP -adress om du behöver hjälp med att göra detta i Windows. IP -adressen du hittar där är den som du anger i webbläsarens URL -fält för att komma åt routern.

Linksys WRT54GL Firmware & Manual Links

Besök WRT54GL -supportsidan på Linksys webbplats för att hitta användarhandboken (en nedladdningsbar PDF -fil), vanliga frågor och annan information om denna router. Nedladdningar som firmware och datorprogramvara relaterad till routern kan nås från Linksys WRT54GL -nedladdningssidan. Se till att hårdvaruversionsnumret för den inbyggda programvaran som du laddar ner är samma som maskinvaruversionen som skrivs på routern. Du hittar det längst ner på routern, bredvid modellnumret.