Skip to content

Liteboxer förvandlar boxningsträning till ett spel

18 de juni de 2021
IMG 1474 f221fe0c43f843188eaf1c678064182a

Viktiga takeaways

  • Liteboxer är en boxningsövningsmaskin som håller dig i rörelse genom interaktivt innehåll.
  • Gadget har vadderade områden som tänds när du ska slå dem.
  • Liteboxer spårar hastigheten och styrkan i dina slag och erbjuder lektioner genom en app.

Jag flämtade och svettade halvvägs genom ett träningspass med Liteboxers smarta stansmaskin när ett annat ljus blinkade. Inte igen, tänkte jag. Ljuset var min signal att slå Liteboxer tillsammans med en videoklass som spelades på min iPad. Jag kastade en uppsjö av uppercuts och jabs, sedan kollapsade i utmattning. Liggande på golvet för en paus kunde jag se min statistik på Liteboxers iPad-app. Jag kastade 700 slag. ”Jag motiveras vanligtvis inte av träningsvärden, men jag tyckte att förmågan att spåra dina slag är en kraftfull dragning för att fortsätta att röra sig.”

Boxningens peloton?

Liteboxer har kallats boxningens Peloton eftersom den förvandlar den traditionella boksäcken till högteknologisk träningsredskap. Jag har provat Peloton och liknande snurrcyklar, och jag tror att namnet gör Liteboxer en bortservice. Du får en mycket bättre träning med Liteboxer än någon cykel. Nyckeln bakom Liteboxers framgång är att den är interaktiv. I stället för bara en slagsäck får du ett fristående svart fot som är fast på en bas. På målet finns vadderade områden som tänds när du ska slå dem. Botten är ett vadderat träningsområde där du kommer att göra det mesta av dina slående och andra träningspass som utgör kärnan i Liteboxers program. Målen är tillfredsställande att träffa, med precis tillräckligt med att du inte kommer att blåsa dina knogar när du bär de medföljande handskarna. Jag var glad att upptäcka att maskinen aldrig rörde sig, oavsett hur hårt jag slog den.

Jag har boxat av och på i flera år för kul och kondition. Det finns inget som denna söta vetenskap för att få hela din kropp att röra sig. Titta bara på vilken som helst nuvarande kämpe så ser du bevis på att denna sport kan piska dig i form. En del av boxningens överklagande är dess rena enkelhet. Det finns inte många drag, så det handlar mer om att få ner grunderna precis rätt. Jag var orolig för att Liteboxer skulle kunna försöka överkomplicera sparringupplevelsen, men jag behöver inte ha varit det. Den här gadgeten är tillräckligt komplex, men i grunden är det en ren kampupplevelse. Jag kunde ansluta Liteboxer och synkronisera den till min telefon via Bluetooth inom några sekunder efter att jag laddade ner företagets app. Ljus visar var och när du ska slå. Ännu bättre, det finns kraftsensorer för att mäta kraften och noggrannheten i dina träningspass.

Lär dig den söta vetenskapen

En hylla på Liteboxer rymmer din surfplatta, som spelar träningsledningar som leds av instruktörer via appen. Kurserna sträcker sig från 15 till 45 minuter, och alla de jag försökte filmades och undervisades på ett skickligt sätt. Liteboxers medlemskap på 29 $ per månad ger dig tillgång till innehåll som uppdateras dagligen, inklusive mer än 80 låtar och över 100 klasser ledda av tränare. Jag föredrog dock att använda en funktion som låter dig hoppa över instruktionen och synkronisera dina slag till musik. Det är som det virtuella verklighetsövningsspelet BeatSaber, men att använda nävarna i den verkliga världen. Jag motiveras vanligtvis inte av träningsvärden, men jag tyckte att förmågan att spåra dina slag är en kraftfull dragning för att fortsätta att röra sig. Jag följde mitt träningspass på min Apple Watch Series 6, med den inbyggda fitnessspåraren för att bli ännu nördigare.

Någon som använder Liteboxer i sitt vardagsrum.

Jag blev förvånad över att upptäcka efteråt att jag hade bränt mer kalorier under ett träningspass med Liteboxer nyligen än nästan vad jag hade gjort det senaste året. Jag har experimenterat med olika typer av virtuella verklighetsövningsspel de senaste månaderna och har upptäckt att alla saknas. Samtidigt tröttnar jag på mina vanliga soloträningsrutiner, och jag planerar inte att gå tillbaka till ett gym när som helst. Att dra ut miles på en stillastående cykel blir snabbt gammalt. Jag tyckte att Liteboxer var en utmärkt ersättning för ett boxningsgym. Det blinkande ljuset som maskinen gav var tillräckligt för att hålla mig i rörelse. Feedbacken från mina träningspass i appen fick mig att vilja komma tillbaka för att slå min tidigare rekord. Men den bästa delen av Liteboxer? Det slår inte tillbaka.