Skip to content

Luigi Death Stare: The Internet Meme Inspirerad av en fientlig blick

11 de september de 2021
luigideathstare 56a6ac515f9b58b7d0e43740

Luigi Death Stare är en internet -meme baserad på det ilska uttrycket från en av de spelbara karaktärerna i Mario Kart 8. Meme inspirerades av ett kort videoklipp från spelet där Luigi stirrar på en motståndare han passerar medan Chamillionaire -låten ”Ridin ’” spelar.

Början på Luigi Death Stare

Mario Kart 8 -åkare har uttryckslösa ansikten, men på något sätt tar Luigis generellt vågade uttryck en störande elakhet när hans huvud sakta roterar för att se en konkurrent gå förbi. Detta upptäcktes strax efter spelets släpp av en spelare som spelade med MK8: s höjdhjulsfunktion, som låter dig spela om och dela lopp. Spelaren laddade upp en video till YouTube, ”Waluigi vs. Luigi 1”, som är ett slowmotion-klipp från spelet där Luigi tar en uppenbar avsky när han passerar Waluigi. När samma video, som spelades in med titeln ”Luigi Ridin ’Dirty – Death Stare in Mario Kart 8”, visade Luigi skarp medan Chamillionaire sjunger, ”They see me rollin’/They hatin ’/Patrolling/They tryin’ to catch me ridin ’dirty, ”det kittlade på internet roligt ben, vilket resulterade i miljontals visningar för 24-sekundersklippet. Luigi Death Stare föddes.

The Craze

Inom några dagar efter lanseringen av Mario Kart 8 skapades ett LuigiDeathStare -forum på Reddit, som fick mycket fler prenumeranter än Reddits Mario Kart -forum. Prenumeranter bidrog med länkar till både enkla videor och animerade gifs från spelet, samt redigerade tagningar och konstiga start. Meme var så populärt att det kom nyheterna. Detta var en överraskning för den ursprungliga uppladdaren ”Waluigi vs. Luigi 1”, som noterar i videobeskrivningen: ”På något sätt startade detta en meme. Jag är så ledsen.”

Mekaniken

Luigi gör faktiskt inte ett arg ansikte. Fenomenet Death Stare är helt enkelt ett resultat av hur karaktärer i spelet vänder på huvudet och ögonen för att stirra på förbipasserande karaktärer som de just attackerat eller blivit attackerade av. Luigis uttryck kan nog mest exakt beskrivas som ett av koncentration, men när man använder höjdhjulsfunktionen för att spela lopp i slowmotion blir dessa neutrala uttryck och smidigt roterande huvuden fientliga och arroganta. Luigi är inte den argaste racern i MK8; det skulle vara Wendy O. Koopa, som alltid har ett anmärkningsvärt fientligt uttryck i ansiktet hela tiden, oavsett om hon går förbi eller bara väntar på att loppet ska börja. Kanske blev Luigi centrum för meme helt enkelt för att han vanligtvis spelar en vänlig och lite olämplig sidekick för Mario. Du förväntar dig att en Koopa kommer att ge dig ett smutsigt utseende, men Luigis fientlighet är överraskande. Han är den mildartade karaktären som avslöjar ilskan begravd djupt inuti.