Skip to content

LumiRue’s Quest to Bring Positivity and Feminism to Twitch

22 de juni de 2021
unnamed 49937c026b71448bb5b21c5b6b4311b6

Som deras skärmnamn antyder är LumiRue ett starkt ljus som ger välbehövlig sanitet på Twitch. Denna otroligt tålmodiga och snälla streamer har skapat ett utrymme för utbildning, feminism och positivitet för alla missanpassade och politiska narkomaner att njuta av en hälsosam hjälp av Rue.

”Jag gillar att hjälpa människor, jag gillar att se saker klicka för människor, jag gillar att se dem växa och jag gillar att se dem lära sig. Det har funnits så länge jag kan komma ihåg”, sa Rue i en telefonintervju med Lifewire..

”Det var en passion, men jag drömde aldrig att det skulle bli något primärt – faktiskt drömde jag om det, men jag trodde aldrig att det skulle gå i uppfyllelse, särskilt i detta utrymme.” Rue har bara nyligen sett framgång från sitt innehåll på plattformen, men deras närvaro är långt ifrån ny. Från och med 2015 började denna Twitch Partner som en League of Legends streamer, med hopp om att förvandla samhället till något mer representativt. Även om det inte lyckades, kunde de utnyttja den idén till ett strömmande format som inte var annorlunda än en vänlig föreläsning. Med nästan 20 000 anhängare har Rue förvandlat sin Twitch-krok till ett positivt hörn för nyfikna sinnen att samlas.

Snabb fakta

  • namn: LumiRue
  • Från: Född och uppvuxen på landsbygden i Indiana, bor Lumi för närvarande i DC-tunnelbanan.
  • Slumpmässig glädje: Folk personen! Innan deras streamingkarriär blev hållbar var LumiRue en direkt supportpersonal som arbetade som ett hjälpmedel för personer med intellektuella funktionshinder som sitt primära arbete. De skulle också månsken som vaktmästare och kassör efter timmar, två jobb som de sa gav dem en nivå av fred.

En liga för mig själv

Feminism och social rättvisa, säger Rue, är hörnstenen i deras strömmande karriär och vad mycket av deras innehåll är centrerat kring. Denna kompetens för utbildning började i relativt ung ålder. De växte upp i ett konservativt hörn av Indiana, komplett med två syskon. Rue var det viktigaste mellanbarnet. Trots den lilla staden påminner Rue om att ha stora idéer. Med en superstödjande far och kärleksfulla syskon föreslår Rue att det var deras stöd som hjälpte Rue att uttrycka några av deras mer kreativa sida. Det var inte förrän på college, vid Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI), där de studerade två gånger i kvinnors studier och psykologi, att de kom till feminismen som skulle informera deras karriär och förändra deras livsbana. ”Det är en del av varför jag gör det jag gör i mina strömmar. Mitt liv förändrades, till det bättre, genom att lära mig om feminism, och jag vill kunna ta med det och göra det tillgängligt för alla hur som helst,” sa de .

Rues första förflyttning till streaming var med det populära MOBA-spelet League of Legends. Rue introducerades till spelet och potentialen för streaming av en ex-pojkvän och var intresserad av att bygga en gemenskap. Särskilt en byggd på att förbättra spelekosystemet efter att ha upplevt brist på inkludering och en klassisk dos trakasserier. ”Då jag identifierade mig som en kvinna …[and] Jag var den enda kvinnan i turneringen, och det var inte en liten turnering då; kulturen var väldigt kvinnojynistisk, ”sa Rue om en League of Legends-turnering på deras universitet där lagmedlemmar bedrev sexistiskt beteende mot Rue.” Jag tror att det verkligen förhindrar anslutning. Jag insåg att kvinnorna som spelade liga kände sig utestängda från samhället. ”Rue var fast besluten att ändra om det var i Liga gemenskap eller inte.

Undervisning till överträdelse

Rue’s community är lika delar snäll och kryddig och är dedikerad till att göra streaming- och spelvärlden mer inkluderande. Inkludering är trots allt deras varumärke. Så när deras nya samhälle hamnade i en intern kamp om vita privilegier ändrade Rue kurs. Lite visste de dock att det var precis rätt drag. ”Jag insåg att jag inte gjorde vad jag tänkte göra. Min gemenskap vet inte ens att det finns vita privilegier. Vad gör jag,” sa Rue. ”Så jag började lära ut feminism och jag tog fart. Jag fick inte bara stöd från ett riktigt coolt blommande samhälle, utan också skapare gav mig stöd.” ”Det är något så givande och svårt att ha Twitch [community] det gör jag. ”De skriker ut populära skapare som AustinShow, som gav Rue sin första smak av verklig framgång på plattformen genom att bjuda in Rue på paneldesigner som han brukade vara värd för 2019.

Det var en uppåtgående bana därifrån och Rue’s det lilla samhället blev allt större tills det nådde en hållbarhetspunkt. Nu fortsätter de sitt engagemang för att ge en bättre förståelse för sociala frågor till plattformen, med strömmar som är dedikerade till att lära sig tillsammans med sin strömmande publik och annat pedagogiskt innehåll. Rues nästa mål är för att ta itu med TikTok, som har ett rykte som en bördig mark för streamers att skjuta innehåll till smältbara minutlånga bett. De hoppas kunna ta sitt sociala rättvisainnehåll och marknadsföra det till den socialt progressiva Gen Z-publiken. ”Jag vill vara upplyftande ”Sa Rue.” Det är något så givande och svårt att ha Twitch [community] att jag gör. Det är något som verkligen håller tillbaka mig att jag kan föra dessa diskussioner och folk fortsätter att klicka på dessa riktigt svåra ämnen. Det är kärnan i vad jag gör, och det är så viktigt för mig. ”