Skip to content

Mac Migration Assistant kan flytta Windows PC -data

8 de augusti de 2021
MigrationAssistantElCap 5711580d3df78c3fa2b7631f

Migrationsassistent kan flytta din datadata till din Mac

Du kan använda migreringsassistenten för att flytta filer från din dator till din Mac.
Nu när du har bytt till en Mac som din nya datorplattform kan du undra hur du ska flytta alla dina saker från din Windows -dator till Mac. Tja, du har tur; att flytta till Mac behöver inte slänga ut alla dina Windows -data och filer. För det mesta kan alla dina Windows -användardata, inklusive dokument, bilder, musik och videor, göra resan till Mac utan alltför stora besvär. Dina Windows -program måste dock stanna kvar. De är beroende av ett Windows -operativsystem och körs inte direkt på en Mac. Men oroa dig inte; om det finns ett program som du bara inte kan leva utan eller som inte har en Mac -motsvarighet, finns det sätt att köra en Windows -miljö på en Mac. Du måste antingen dubbelstarta din Mac mellan Windows och Mac OS eller köra tredjeparts virtuell maskinprogramvara. Du kan hitta en översikt över hur du kör Windows med din Mac i guiden: Låt oss nu fokusera på att flytta dina användardata till din nya Mac, så att du kan komma tillbaka till jobbet eller ha lite kul.

Använda Apple Retail Store för att överföra data

Det finns olika alternativ för överföring av Windows -data, beroende på vilken version av OS X eller macOS som följde med din Mac. Den enklaste metoden är att få en Apple -butik att flytta din Windows -data åt dig. Om du köper din Mac i en Apple -butik och du råkar dyka upp med din dator kommer butikspersonalen att flytta data åt dig som en del av Mac -installationsprocessen. Naturligtvis, för att denna metod ska fungera måste du planera i förväg. Du måste ha din Windows -maskin med dig när du köper en Mac, och du måste vara villig att vänta. Beroende på hur upptagen butiken är kan väntetiden vara så lite som en timme, eller så lång som en dag eller mer. Du kan påskynda saker genom att ringa i förväg och boka tid för att köpa en Mac. Var noga med att nämna att du också vill överföra dina data från din Windows -maskin. Apple Store -personal kommer att ställa in en tid och ge dig en uppskattning av hur lång tid processen kommer att ta.

Med Macs migrationsassistent

Om du inte är bra på att planera i förväg eller att umgås i en Apple-butik inte tilltalar dig, finns det ett par gör-det-själv-alternativ för att migrera din PC-data till din Mac. Din nya Mac kommer att innehålla en migrationsassistent som ursprungligen var utformad för att göra det lättare att uppgradera från en Mac -modell till en annan. Du ansluter två Mac -datorer med en FireWire- eller Thunderbolt -kabel eller en nätverksanslutning och använder sedan Migration Assistant för att kopiera användardata, program och systeminställningar till den nya Mac -datorn. Med tillkomsten av OS X Lion (10.7.x) fick Migrationsassistenten möjlighet att kopiera användardata från datorer som kör Windows XP, Windows Vista eller Windows 7. Med efterföljande versioner av OS X släpptes tog Migrationsassistenten upp möjligheten att arbeta med Windows 8. Windows 10 och senare. Migrationsassistenten kan kopiera dina Windows -användarkonton även om det inte kan kopiera dina lösenord, så se till att du vet ditt användarkontolösenord innan du gör överföringen. Migrationsassistenten kan också kopiera dina dokument samt e -postmeddelanden, kontakter och kalendrar från Microsoft Outlook (2003 och senare), Outlook Express, Windows Mail och Windows Live Mail.

Använda migrationsassistenten

Migrationsassistent körs på en Windows -dator.

Lösenordet som visas ska matcha det på din Mac.
Mac Migration Assistant kräver att Mac och PC är anslutna till samma lokala nätverk. Du behöver inte oroa dig för att konfigurera någon form av fildelning på någon av datorerna; de behöver bara vara på samma nätverk. Överföringsprocessen innebär att du kör en kopia av migrationsassistenten på din Mac och en kopia på din dator. Eftersom du kommer att arbeta med två olika datorer och två applikationer som har samma namn, kommer vi att föregå varje steg i den här guiden för att använda Migrationsassistent med antingen PC eller Mac, för att göra det klart vilket program instruktionerna hänvisar till .

Installera Mac Migration Assistant

Din Mac innehåller huvudmigrationsassistentprogrammet, men du måste också installera ett hjälpprogram på din Windows -dator.

Använda Mac Migration Assistant

PC:

 1. Innan du fortsätter med migreringsprocessen stänger du av automatiken Windows uppdatering. Det finns en avlägsen möjlighet att om Windows Update börjar installera nya paket avbryts migrationsassistenten och kan inte slutföra processen.
 2. När du har laddat ner den till din dator startar du Installationsprogram för Windows Migration Assistant och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen.
 3. När installationen är klar startar Migrationsassistenten automatiskt.
 4. När Migrationsassistenten startar på din dator klickar du igenom välkomstskärmen tills du blir ombedd att starta Migrationsassistenten på din Mac.

Mac:

 1. Starta Migrationsassistenten, som finns på /Program /Verktyg, eller från välj Verktyg.
 2. Migrationsassistenten kan be dig att ange namn och lösenord för en användare med ett administratörskonto. Klick Fortsätta, ange ett administratörsnamn och lösenord och klicka på OK.
 3. Migrationsassistenten visar alternativ för informationskällan att kopiera till din Mac. Beroende på den specifika versionen av migrationsassistenten du använder, bör du antingen se ett alternativ att välja: Från en annan Mac, PC, Time Machine -säkerhetskopia eller annan disk, eller ett alternativ att välja Från en Windows -dator gör rätt val och klicka Fortsätta.
 4. Migrationsassistenten visar ytterligare källalternativ. Välj Från en annan Mac eller PCoch klicka på Fortsätta.
 5. För att Migrationsassistenten ska kunna fortsätta måste den stänga alla andra program som körs på din Mac. Klick Fortsätta för att stänga alla öppna appar och fortsätta med migreringsprocessen.
 6. Migrationsassistenten skannar ditt lokala nätverk efter vilken dator eller Mac som helst som kör programmet Migration Assistant. Din dators ikon och namn bör visas i fönstret Migrationsassistent. Klicka på Fortsätta.
 7. Displayen visar nu ett flersiffrigt lösenord. Skriv ner detta nummer och ta det till din dator.

PC:

 • Migrationsassistenten visar ett lösenord. Den ska matcha den som visades på din Mac. Om lösenordet stämmer, klicka på Fortsätta och återgå sedan till din Mac.

Mac:

 1. Migrationsassistenten visar en lista över objekt som du kan migrera till din Mac. Listan innehåller datorns för närvarande inloggade användarkonto och all tillhörande data, till exempel musik, bilder, filmer, skrivbordsobjekt, nedladdningar, dokument, kontakter, bokmärken och användarinställningar. Migrationsassistenten kan också kopiera ytterligare filer, till exempel delade filer, loggar och andra filer och dokument som den hittar på din dator.
 2. Markera de objekt du vill kopiera och klicka på Fortsätta.

PC & Mac:

 1. Båda migrationsassistenterna kommer att visa den pågående utvecklingen av kopieringsoperationen. När kopieringsprocessen är klar kan du avsluta programmet Migration Assistant på båda datorerna.

Migrationsassistenten kan bara kopiera användardata från det konto som för närvarande är inloggad på datorn. Om det finns flera användarkonton som du vill kopiera till din Mac måste du logga ut från din dator, logga in med nästa konto och sedan upprepa migreringsprocessen.