Skip to content

MacBook Pro 2021: nyheter, pris, utgivningsdatum, specifikationer och rykten

2 de juli de 2021
2021 MacBook 13 inch fd4f7231bf6a462999e4cecdaa45b5b4

Två nya MacBook Pro förväntas 2021 ersätta de nuvarande 13- och 16-tumsmodellerna. Ryktet säger att de kommer att förlora Touch Bar men få MagSafe-laddning, ett nytt M-serie-chip, ytterligare portar och en uppgraderad skärm.

När släpps MacBook Pro 2021?

Den nuvarande uppskattningen är att både en 14-tums och en 16-tums modell kommer att lanseras någon gång före september 2021. En nyligen publicerad Bloomberg-rapport med hänvisning till en anonym källa pekar på sommaren. Författaren och ivrig läckaren Max Weinbach har lite mer av en specifik tidslinje i slutet av juli eller början av augusti.

Lifewires uppskattningsdatum

Just nu är vår bästa uppskattning att följa Weinbachs Q3-förväntningar.

MacBook Pro 2021 Prisrykten

Pris är en av de saker som är svåra att förutsäga, och det är ofta meningslöst att göra upp ett nummer så tidigt i spelet. Allt vi vet just nu är vad den nuvarande MacBook Pros kostar. Den 16-tums modellen börjar vid 2 399 $, så det är en bra indikator på vart nästa MacBook Pro är på väg. När det gäller den mindre modellen skulle det bara vara vettigt att det skulle vara mindre än 16 ”. Som jämförelse börjar den befintliga 13-tumsmodellen på 1 299 dollar.

Förbeställ information

Du vet när vi vet mer. När släppdatumet närmar sig får vi en bättre förståelse för när du kan förbeställa det.

MacBook Pro 2021-funktioner

Kärlek till Touch Bar i nuvarande MacBook Pro är inte något alla är överens om – vissa älskar det och andra hatar det. Det som verkar tydligt från de nuvarande rykten är att Apple kommer att avskaffa det. Fysiska funktionstangenter är den nya normen. Som du kan se säger Apples nyhetsförfattare och läckare Mark Gurman att företaget också planerar att föra MagSafe till 2021-modellerna och ett nytt M1X-chip och vissa designändringar.

MacBook Pro 2021 Specifikationer och hårdvara

Det verkar som om Apple inte kommer att göra några massiva designförbättringar med dessa nya MacBooks. 14-tumsversionen kommer sannolikt att se mycket ut som den nuvarande 13-tums MacBook Pro men har mindre sidokanter och ingen MacBook Pro-logotyp. Det kommer dock att ske några hårdvaruändringar. Apple går bort från Intel-chips, och MacBook Pro 2021 kommer att använda Apple Silicon. Enligt Gurman planerar Apple två marker, båda med 10 totala kärnor (8 högpresterande och två energieffektiva), som erbjuds i 16 och 32 grafiska kärnversioner. Eftersom Apple designar dem kan vi bara hoppas att minskade kostnader översätts till en rimligt prissatt MacBook.

Som du läser ovan kommer MagSafe uppenbarligen också. Denna trådlösa, magnetiska laddningsmetod introducerades med MacBook Pro 2006 men fasades ut på grund av USB-C. Nyligen uppgraderade Apple tekniken och inkluderade den i iPhone 12-serien. Den här nyare versionen (för iPhone) fördubblar uteffekten till 15 W, så du kan förvänta dig snabbare laddning på den kommande MacBook Pro också. Med det sagt kan du fortfarande förvänta dig USB-C-stöd för saker som flash-enheter och laddning av din telefon. En sak som du kommer att kunna avsätta är dock din USB-C till SD-kortläsare. Om du överför media på det här sättet kommer du vara glad att veta att Apple sannolikt tar tillbaka SD-kortplatsen (och möjligen andra som HDMI). Något annat vi har hört flyta runt är 2021 MacBook Pro kommer att få ett grafikboost. Det förväntas bli ljusare med högre kontrast på grund av en mini-LED-skärm. Enligt MacRumors innebär detta också förbättrad bred färgskala och mer svarta svarta. När vi närmar oss lanseringen uppdaterar vi den här sidan med en fullständig specifikationslista och nya rykten och bekräftelser.

De senaste nyheterna om MacBook Pro 2021

Du kan få fler bärbara nyheter från Lifewire. Nedan följer aktuella rykten och andra nyheter om Apples kommande MacBook Pro: