Skip to content

MagSafe-tillbehör vi vill ha för iPhone 12

25 de juni de 2021
ScreenShot2020 10 21at2.52.42PM 92d95ba8018743bebce6f1def8309b10

Viktiga takeaways

  • MagSafe är en magnetisk cirkel på baksidan av alla iPhone 12-modeller. Den justerar laddningsplattorna och tillåter stick-on-tillbehör.
  • MagSafe-namnet kommer från den älskade utbrytarkontakten på gamla MacBooks.
  • IPhone 12 MagSafe-laddaren är som en stor Apple Watch-laddare.

IPhone 12: s MagSafe-laddare är fantastisk. Snabb snap-on-laddning, precis som Apple Watch, och tillräckligt enkelt för att få rätt medan du är full eller i mörkret. Men vad kan magnetcirkeln mer användas till? Alla nya iPhone 12s har en magnetisk slinga på baksidan, som hittills har två syften. En är att fästa tillbehör på iPhone. Den andra är att perfekt anpassa en kontaktladdningsplatta så att den kan ladda med dubbelt så hög hastighet som vanliga Qi-laddplattor. Apple har redan meddelat en stick-on plånbok (som tydligen är benägen att falla av), en laddare och telefonväskor som sitter fast på baksidan. Här är några fler idéer.

Power Bank

Den här verkar oundviklig. Du kan inte använda en Qi-laddningsbank i väskan eftersom din iPhone bara skulle falla av. En lösning skulle vara att hålla dem ihop med ett gummiband. En annan skulle vara en MagSafe-batteribatteri. Du kan sticka iPhone till toppen, stoppa den i en ficka och låta den göra sitt. Jag förväntar mig att se en av dessa från Mophie eller Anker ganska snart. I själva verket, varför skulle inte Apple göra sitt eget snap-on batterifodral?

Hej Moto

Tillbaka 2016 uppfann Motorola Moto Mods – tillbehör som fäster på baksidan av kompatibla telefoner med magneter. Låter bekant? Saken är att de var bättre än Apples MagSafe tack vare ett nät med 16 kontakter. Telefonen kunde driva tillbehören och tillbehören kunde prata med telefonerna.

Utmärkta mods inkluderade en hel Hasselblad-kamera, komplett med en enorm lins och till och med en Amazon Alexa-högtalare. Det är en som aldrig någonsin kommer att ses på baksidan av en iPhone. Det finns till och med en grupp hackare som gör sina egna. Kanske kommer något liknande att dyka upp runt MagSafe?

PopSockets

Det här är lite fusk eftersom PopSockets redan har meddelat planer på att skapa en MagSafe-version. PopSockets, om du inte är bekant, är små popup-handtag som sitter fast på baksidan av din telefon. De är som plastsvampar och de kan fungera som stativ eller riktigt lätta att hålla i handtag. Förhoppningsvis kan de hitta ett sätt att göra den magnetiska anslutningen tillräckligt stark, för tidiga recensioner av iPhone 12 säger att magneterna på själva iPhone inte ens är tillräckligt starka för att hålla den i kylen.

Kameratillbehör

Tillbehörslinser, som de från Moments högkvalitativa linser och Olloclips clip-on-adaptrar, låter dig utöka utbudet av din iPhones kameror. Vanligtvis erbjuder de närbild, telefoto eller extra breda alternativ.

Olloclip fäster linser för iPhone SE 2020

Problemet har alltid varit att fästa linserna. Lämna dem på hela tiden så kan du inte lägga din iPhone i fickan. En lösning har varit ett specialfall med bajonettfäste, men vet du vad som är bättre? Magneter, det är vad. Vad sägs om MagSafe-objektiv? Slå bara på dem när du behöver en, så justeras den automatiskt perfekt. Och medan vi är här, vad sägs om ett MagSafe-stativ eller stativ?

Fästen

Väggfästen, bilfästen, kylmagnetfästen, baksidan av iPadfästena. Som nämnts ovan säger tidiga rapporter om iPhone 12 att magneterna är svaga och att plånbokstillbehöret faller av när du lägger det i fickan, vilket verkar som om det saknar hela poängen med ett plånbokstillbehör.

Men om du placerar den starka magneten i bilfästet eller ett annat fäste, bör ditt problem lösas. Jag skulle nog inte lita på det på cykelstyr på en kullerstensgata, men ett köksfäste skulle vara bra. Och dessa fästen kan enkelt innehålla laddare.

Spelkontroller

Istället för att släppa in iPhone i en spelkontroll kan du bara hålla den på framsidan. Anslutningen måste antagligen vara Bluetooth, såvida inte Apple har inkluderat något hemligt Smart Connector-liknande sätt för tillbehör att kommunicera med sina värd-iPhones. Ändå är Bluetooth tillräckligt bra för spelkonsoler, så vi tar det.

Fler tillbehör

Det kommer säkert att finnas en hel del tillbehör som använder MagSafe. En av de coolaste sakerna med att Apple introducerar ny teknik i sina produkter är att se hur tredje parter använder dem. Förhoppningsvis ser vi alla typer av smarta tillägg för dessa telefoner. Eller kanske det hela kommer att sluta i tårar, som Motorolas Moto Mods.