Skip to content

Människan kan vara ett av de mest beroendeframkallande strategispelen någonsin

26 de juni de 2021
7.Screenshot Humankind Carthage Punic Port PCGamer Exclusive 3df779807d6f4197ab9acfdaf5568dae

Viktiga takeaways

  • Mänskligheten kommer att gräva djupare i strategielement som är populära av franchisetagare som Sid Meiers Civilization.
  • Amplitude Studios kommande titel ser ut att införliva den älskade ”one more turn” -spelet som har gjort tidigare strategispel så beroendeframkallande.
  • Uppgraderingar, förgrenade vägar och spelarval kommer att spela nyckelroller för att utveckla mänskligheten framåt genom olika tidsperioder.

Mänskligheten är inte ens ute än, men jag kommer redan med skäl att spela bara en tur till.

Sid Meiers civilisation är lätt en av de mest kända strategispelsfranchisen i spelhistoriken. De senaste åren har dock lämnat serien känna sig stillastående. Fastnat på plats av oföränderlig mekanik och brist på unikhet för spelets olika grupper och civilisationer. Med Mänskligheten, Amplitude Studios bygger till synes ut den beprövade formeln som gjordes Civilisation så varaktig, samtidigt som man utforskar nya sätt att spela genom historien. till skillnad från Civilisation serier – och även andra 4X strategispel –Mänskligheten låter spelare skapa en unik civilisation baserad på 60 olika kulturer. Varje kultur lägger till ett annat lager i spelet, vilket hjälper till att skapa en unik version av mänsklighetens historia varje gång du spelar genom en match. Det är ett friskt pust för genren och något vi har behövt ett tag.

4X: erna

Utforska, expandera, utnyttja och utrota. Det är de fyra grundläggande faktorerna i 4X-strategigenren, som har omfattat legendariska titlar som Civilisation IV, Endless Legend, och mer. Till skillnad från de mer fantastiska eller sci-fi-tilläggen till genren, dock Mänskligheten kommer att utforska mänsklighetens historia som liknar originalet Civilisation spel.

De säger att historia är skriven av vinnaren och i Mänskligheten ditt mål är att skriva om historien helt. När du väl har skapat din unika civilisation kan du gå ut i världen och träffa andra civilisationer, inklusive mindre stadstater eller grupper som ännu inte har bildats helt. En stor förändring från tidigare 4X-spel är dock det faktum att Mänskligheten låter dig välja från en mängd olika kulturer, som var och en kan lagra på nya arketyper som våldsamma eller grymma – den senare kommer att se dig villig att offra din befolkning och ditt folk för att gå vidare. ”Människan kan ha ett djup som de flesta 4X-spel inte har kommit nära att utforska ännu.” Detta skiljer sig väsentligt från tidigare 4X-spel baserat på historia som Mänskligheten ser dig blanda olika kulturer med varandra, helt blanda dem ihop för att bilda en unik civilisation som förändras varje gång du går igenom en ny era och lägger till fler kulturella influenser i din värld.

Bara en tur till

Jag hade alltid hört frasen ”bara en tur till” från mina vänner när de spelade Civilisation III. Men jag trodde aldrig att det egentligen hade någon verklig mening. Åtminstone inte förrän jag spelade mitt första spel Civilisation IV. Jag var ansluten från början och upptäckte snart att jag spenderade långa nätter på att spela igenom mitt första spel och ständigt hittade skäl till varför jag inte kunde sluta ännu.

Det var detta beroendeframkallande spel som fick mig till strategispel. Att skapa min egen civilisation och leda mitt folk till storhet med massor av strategi och djup var en välkommen förändring från den ständiga spring-and-gun jag hade blivit så van vid första skyttar. Att se Mänskligheten ta grunderna som jag älskade så mycket tidigare Civilisation spel, och sedan utöka dem, är både spännande och oroande för mitt redan ansträngda sömnschema. Med flera epoker att utforska och ett urval av kulturer att mishmash tillsammans, Mänskligheten kunde ha ett djup de flesta 4X-spel inte har kommit nära att utforska än. Kasta in de andra stora delarna av strategigenren som den expanderar på – som hur terrängfaktorer i strider, stadens tillväxt och din civilisations utveckling – och listan över proffs blir bara längre.

”Varje kultur kommer att lägga till ett annat lager i spelet, vilket hjälper till att skapa en unik version av mänsklighetens historia varje gång du spelar genom en match.” Om det vi hittills har sett är en indikator på vad Amplitude Studios tar med till bordet, då Mänskligheten kan bli en avgörande bar för all framtid Civilisation spel och till och med 4X-genren. Djupare arketyper, mer meningsfulla val för din civilisation och förmågan att skapa något som känns unikt oavsett hur många gånger du spelar igenom det är alla välbehövliga framsteg 4X-spel har väntat i flera år på att utforska.