Skip to content

’Mass Effect Legendary Edition’ påminner mig varför jag blev kär i RPG

14 de juni de 2021
ss 8994024759b1e6afb09a99381637c8b6fb4e4075.1920x1080 b0d6a20b8ea84fdf826cb985a36466a7

Viktiga takeaways

  • Mass Effect Legendary Edition sammanför alla de stora delarna av originaltrilogin i ett paket med en ny färgfärg och några andra förändringar.
  • Legendary Edition gör det lättare än någonsin för nya och gamla fans att hoppa in och uppleva BioWares episka science fiction-tal från början till slut.
  • BioWare har remastered Masseffekt trilogin utan att ändra den grundläggande kärnan i det som gjorde originalen så stora.

Mass Effect Legendary Edition är en välkommen regummering av en lysande sci-fi-serie som hjälpte till att definiera vikten av spelarbyrå i videospel.

Skalv, Undergång, Call of Duty. Dessa är alla spel som haft en varaktig inverkan på hur videospel inom deras genrer utvecklades. För fans av rollspel (RPG), BioWares tidiga action-RPG, som Masseffekt, hjälpte till att visa vilken inverkan spelarna kan ha på ett spel när de faktiskt får kontroll för att fatta meningsfulla beslut i berättelsen.

Mass Effect Legendary Edition fångar hjärtat av originaltitlarna perfekt, utan att någonsin gå för långt utanför lådan eller försöka fixa något om den ursprungliga upplevelsen – vilket är både bra och dåligt.

Hedra en legend

Originalet Masseffekt trilogin är en pärla och något rollspelande fans bör inte missa. Medan spelen har fortsatt att finnas tillgängliga som fristående titlar, är det särskilt bra att samla dem alla i ett paket, eftersom det är tillåtet för BioWare att modernisera några saker, samtidigt som det gör det lättare för nya och gamla fans att hoppa in och gå vilse i befälhavare Shepards episka resa. Det är inte en perfekt remaster, och det finns delar som visar spelets ålder, men BioWare har lagt mycket tid och ansträngning på att fånga de små detaljerna i Legendary Edition. Som det äldsta spelet – och det tuffaste mekaniskt i sin ursprungliga release – det första Masseffekt har fått mycket kärlek.

Mycket av det är små förändringar – som att kunna hoppa över hisskonversationer och meddelanden på platser som Citadellet – men det finns också några stora tillägg. Combat är mer strömlinjeformat som uppföljarna, och klassrestriktionerna som gjorde vapen oanvändbara av vissa klasser har tagits bort. BioWare uppdaterade också Makos kontroller, en av de största frustrationerna många hade för det ursprungliga spelet. BioWare har också inkluderat alla DLC från spelen, vilket gör detta till den mest kompletta samlingen av Masseffekt innehåll som någonsin släppts.

Varaktiga intryck

Få spel har haft den typen av inverkan på min totala smak i spel som det första Masseffekt. Ursprungligen släpptes 2007, introducerade spelet ett helt nytt universum med möjligheter för många. Jag spelade inte det förrän någon gång 2011, när en vän gav mig en kopia för att prova. Men när jag väl hade provat var jag hakad. Det var ett av de första spelen som fick nonplayer-karaktärer (NPC: er) att kännas som riktiga människor genom att ge dem relaterade personligheter, traumor och andra definierbara egenskaper. Var och en av karaktärerna kände sig annorlunda, som om de hade en djup historia för dig att utforska och gräva i. Eftersom författarna hade gjort ett så bra jobb med att få samtal att verka meningsfulla, befann jag mig ofta att spendera timmar sent på natten på att utforska planeter och bara prata med besättningsmedlemmarna jag tog upp under vägen.

garrus vakarian i Mass Effect

När jag hoppade in i Legendary Edition under helgen kunde jag inte låta bli att känna samma känsla av vördnad och undring över att kunna utforska och vara en del av ett så stort universum. Det faktum att de beslut jag fattar faktiskt kan ha en inverkan på spelets berättelse – även i det andra och tredje spelet – är fortfarande något som är svårt att komma till rätta med. Så många spel har uppföljare, men få lyckas låta spelarbeslut få varaktiga effekter på hela serien. ”Den ursprungliga Mass Effect-trilogin är en pärla och något rollspelande fans inte får missa.”

Mass Effect Legendary Edition är inte perfekt. Stela animationer från karaktärer kan visa trilogins ålder, och trots den moderniserade grafiken klarar det inte några av de visuella skärmar som vi ser i de senaste utgåvorna. Men det verkliga köttet i spelet ligger i de vridande berättelserna som författarna har vävt, och det är något BioWare fortfarande fångar perfekt i den här remastern. Jag är glad att jag kan hoppa in igen och uppleva ett spel som hjälpte till att definiera mina unga vuxna år med ett nytt lager färg, men jag är ännu mer upphetsad för nya fans att se Commander Shepards berättelse från början till slut.