Skip to content

Microsoft Surface Precision Mouse är Rodent Art

17 de juni de 2021
workperch s1z9Fnxxnhg unsplash debd213feeb04c6b9f38a126cd4ba472

Viktiga takeaways

  • Microsofts Surface Precision Mouse är min nya favoritpekarenhet.
  • Precision Mouse levereras med alla funktioner som de flesta kan önska till ett rimligt pris på mindre än $ 100.
  • Ett enklare, lättare alternativ till Precision Mouse är Microsoft Surface Mobile Mouse till mindre än hälften av priset.

Jag har provat dussintals möss genom åren, och Microsofts Surface Precision Mouse är bland de bästa, med en nästan perfekt balans mellan form och funktion. Precision Mouse levereras med alla klockor och visselpipor som de flesta människor vill ha till ett rimligt pris på mindre än $ 100. Den har tre programmerbara knappar och ett härligt smidigt rullhjul. Som någon som har drabbats av repetitiv stressskada (RSI), letar jag alltid efter att byta ut mitt mousing-spel. En klok fysioterapeut sa en gång till mig att det är viktigt att regelbundet byta ut din pekdon för att förhindra RSI. Jag bestämde mig nyligen för att mina handleder förtjänade en paus från Apples Magic Mouse 2. ”Min drömmus skulle se ut som Magic Mouse och de praktiska funktionerna hos Microsofts gnagare.”

Komfortregler

Precision Mouse gör ett bra första intryck med sitt snygga, tvåfärgade utseende accentuerad av silverknappar. När du tar upp det känns det fast men inte för tungt. Jag tycker det är extremt bekvämt för långa skrivsessioner. En intressant funktion är att den erbjuder både Bluetooth och en trådbunden anslutning. Spårningsprecisionen är utmärkt, om inte riktigt lika känslig som Magic Mouse. Den är utformad så att du kan använda den med upp till tre datorer samtidigt, vilket är praktiskt för mig eftersom jag stänger av ofta mellan min MacBook Pro, en iPad Air 2020 och en Microsoft Surface Pro 7. Om du vill ha ett enklare, lättare alternativ till Precision Mouse kan jag varmt rekommendera Microsoft Surface Mobile Mouse. Den har samma exakta spårning som dess större kusin, utmärkta rullhjul och en iögonfallande design.

Mobilmusen är, som namnet antyder, exceptionellt lätt. Du kan kasta den i fickan och glömma bort den. Den har ett distinkt, nedtappat utseende som matchar både Surface Pro och MacBook-sortimentet. Den mobila musen finns i tre färger som Microsoft kallar Platinum, Burgundy och Cobalt Blue. Du kan bli vild och blanda och matcha dessa nyanser med de olika omslag och pennor som erbjuds som tillbehör med Surface-linjen. Mobilmusen är ett fynd på $ 34,99. Den enda nackdelen är att den saknar några av funktionerna i Precision Mouse, som sidoknappar. Men den mobila musen passar perfekt i min hand och kan vara ännu bekvämare än Precision Mouse.

Kan en Mac älska en Microsoft-mus?

Min kärlek till allt som Apple inte omfattar sina möss. I företagets strävan efter minimalism har de tagit bort alla saker som gör en modern mus bra, till exempel ett rullhjul, en tillfredsställande högerklickfunktion och mer. Jag föredrar att använda en Microsoft-mus med min MacBook Pro, men tyvärr blir saker och ting komplicerade när de två träffas. De flesta av Microsofts musfunktioner beter sig bra på MacBook, men jag har haft Bluetooth-anslutningsproblem med Surface Precision Mouse. Konstigt nog fungerar min Surface Mobile Mouse perfekt och har inga anslutningsproblem.

Microsoft Surface Mouse och Surface Mouse Mini sitter framför en MacBook Pro-dator.

Jag älskar designen av Apple Magic Mouse 2, men det känns fortfarande inte rätt i min hand efter många års användning. Ett problem är att det inte finns något intuitivt sätt att veta vilken väg musen pekar på, så jag hamnar ofta när jag ska jobba. Bristen på ett rullhjul är också en mördare. Jag vet att du kan svepa och knacka och använda alla slags gester med Magic Mouse, men de släta ytorna ger ingen feedback, och jag har aldrig utvecklat muskelminnet trots hundratals försök. En av mina husdjur är att Magic Mouse, som Apples Magic Keyboard, använder inbyggda uppladdningsbara batterier.

I teorin borde denna laddningsförmåga vara en fördel, men jag tycker att min mus och mitt tangentbord dör precis när jag behöver göra något tidskänsligt i praktiken. Jag önskar bara att Apple och Microsoft skulle samarbeta om tillbehör. Min drömmus skulle se ut som Magic Mouse och de praktiska funktionerna hos Microsoft-gnagare. Kalla det Mapple Mouse.