Skip to content

Microsofts journalapp erbjuder elegant enkelhet

14 de juni de 2021
BlackWindowstablet 5cffa9ac921d4b14b9fee414a44507bd

Viktiga takeaways

  • Microsofts nya Tidning appen är ett utmärkt anteckningsverktyg.
  • En viktig skillnad med Tidning jämfört med andra anteckningsappar är att det är fokuserat på sidor.
  • Jag kunde enkelt hitta tidigare bläckanteckningar som jag skapade i Tidning.

Microsoft har tyst lanserat en av de mest förtjusande apparna jag har använt på länge med sina Tidning för Windows 10-app för notering. Jag är en klotter av natur och ett fan av anteckningsböcker, men missade missningar verkar alltid gå vilse. Moleskins blir felplacerade, och jag är vanligtvis vid min dator, så jag letar fortfarande efter en utmärkt digital ersättning. Kanske det mest överraskande med Tidning är att det är en produkt från Microsoft. Programvarugiganten är känd för uppblåsta applikationer, förbryllande gränssnitt och fler funktioner än vad som är användbara för användarna. Däremot Tidning är en enkel, graciös applikation som är ett nöje att använda. ”Min enda oro för Tidning är att Microsoft kommer att ändra det eller lägga till för många funktioner. Vissa saker lämnas bäst enkla. ”

Ett enkelt problem sällan löst

Problemet som Microsoft satte upp för att lösa verkar enkelt men löses sällan. Hur tar du handskrivna anteckningar, lagrar dem och ordnar dem på en dator? Jag har provat dussintals appar i den här kategorin, och de flesta har klumpiga gränssnitt och andra begränsningar som får mig att ge upp och gå tillbaka till papper. Däremot Tidning är en uppenbarelse av ren design. Jag testade det med en låg Surface Pro 7-surfplatta och penna. Det fanns inga problem med hastighet, och även om det är märkt ett Garage-projekt, stötte jag inte på några buggar. Journal var lätt att använda, även om den kommer med användbara animerade handledning. En del av glädjen att använda Tidning är det som det inte har. Till exempel har Journal-appen inte lägen, så jag behövde inte växla mellan färg och radering.

En viktig skillnad med Tidning jämfört med andra appar är att det är fokuserat på sidor. Många liknande bläckappar använder en oändlig arbetsmetod. Den uppenbara fördelen med duken är att du aldrig får slut på digitalt papper. Å andra sidan har det att ha en oändlig mängd utrymme alltid verkat konstigt för mig eftersom det inte har någon korrelation till den verkliga världen. De Tidning tillvägagångssätt, där du klickar på fler sidor om du behöver mer utrymme, var omedelbart förståeligt och gjord för effektivare anteckningar.

Indexkortregel

Det bästa sättet att bläddra bland de objekt du har skapat är genom en typ av indexkortlayout. Korten är visuella för att bläddra bland sökresultaten. De gjorde det enkelt att skumma resultaten samt en innehållsförteckning för rubriker som jag skapade. Gesterna inom Tidning är enkla och intuitiva. Om du till exempel gör ett stavfel kan du bara skrapa ut det. Du kan välja innehåll genom att cirkla runt det eller knacka med fingret. Microsoft säger att appen använder artificiell intelligens (AI) för att avgöra vilket läge den ska vara i. Appen kunde se om jag skrapade ut ett ord eller skuggade på en ritning, även om de använder liknande gester. Appens förmåga att berätta vilket läge jag var i fungerade anmärkningsvärt bra i praktiken. ”Tidning är en enkel, graciös applikation som är ett nöje att använda. ”

Tidning kan upptäcka vardagliga skrivningar som rubriker, objekt du spelade, ritningar och naturligtvis nyckelord. Appens igenkänning låser också upp vissa funktioner. För vissa igenkända bläck, som teckningar eller rubriker, finns det en liten ledtråd på sidan av sidan. Du kan trycka på den för att snabbt välja tillhörande innehåll och sedan vidta åtgärder som Flytta eller Kopiera. AI möjliggör också sökning Tidning till stor effekt. Jag kunde enkelt hitta tidigare bläckanteckningar som jag skapat. Sökfunktionen innehåller också filter, så jag kunde hitta saker som listor eller en anteckning som jag gjorde på ett visst datum. För Microsoft 365-arbets- och skolabonnenter finns kalenderintegration som gör att du kan göra saker som att ta personliga mötesanteckningar och lägga till dem i evenemang. Det finns också en mycket cool @ nämna digital stenografi-funktion för att privat hänvisa till människor.

Tidning har snabbt blivit min favoritnoteringsapp. Min enda oro för Tidning är att Microsoft kommer att ändra det eller lägga till för många funktioner. Vissa saker är bäst lämnade enkla.