Skip to content

Minimikrav för OS X Mountain Lion (10.8)

31 de juli de 2021
MountainLionInstall 570abf063df78c7d9edd5072 9eb10e9658794b7ea337832a24d08e58

De lägsta hårdvarukraven för OS X Mountain Lion är lite brantare än minimikraven på maskinvaran för OS X Lion, dess föregångare. Många Mac -datorer kan fungera med Mountain Lion, men vissa Mac -datorer kommer inte att kunna köra något nyare än Lion.

Lista över Mac -datorer som fungerar med Mountain Lion

Mycket gammal Apple -hårdvara kan inte stödja de nya macOS -förbättringarna som började med Mountain Lion:

 • iMac: mitten av 2007 (iMac7,1) eller nyare
 • MacBook: slutet av 2008 (MacBook5,1) Aluminiummodell eller nyare
 • MacBook Pro: mitten av 2007 (MacBookPro3,1) eller nyare
 • MacBook Air: 2008 (MacBook Air1,1) eller nyare
 • Mac mini: tidigt 2009 (Macmini3,1) eller nyare
 • Mac Pro: tidigt 2008 (MacPro3,1) eller nyare
 • Xserve: modell från början av 2009 (Xserve3,1) eller nyare

Apple har tagit bort Mac-datorer som inte stöder 64-bitars processorer från OS X-kompatibilitetslistan sedan det introducerades Snow Leopard. Med Mountain Lion trimmar Apple ytterligare kompatibilitetslistan genom att vara mycket strikt med vad som utgör fullt 64-bitars support. Vissa av Mac-modellerna som inte lyckades med den här gången, till exempel tidigare versioner av Mac Pro, har dock en hel 64-bitars Intel-processor. Så, vad hindrade dem från att springa? Medan de tidigare Mac-proffsen har 64-bitars processorer, är den inbyggda fasta fasta programvaran för firmware-gränssnittet 32-bitars. Mountain Lion kan bara starta i 64-bitars läge, så alla Mac som har 32-bitars EFI-startprogramvara kommer inte att kunna köra den. Apple kan inte leverera ny EFI -firmware eftersom de stödjande chipsen för EFI -systemet i dessa äldre Mac -datorer också är begränsade till 32 bitar.

Kan din Mac köra Mountain Lion?

Om du inte är säker på om din Mac kommer att göra snittet eller inte kan du ta reda på det genom att följa dessa steg:

Om du använder Snow Leopard

 1. Välj Om denna Mac från Äpple meny.

 2. Klicka på Mer information knapp.

 3. Se till Hårdvara väljs i Innehåll lista.

 4. Den andra posten i Maskinvaruöversikt listan är Modellidentifierare.

 5. Jämför modellidentifieraren med listan ovan. Till exempel skulle en modellidentifierare för MacBookPro5,4 kunna uppgraderas till Mountain Lion eftersom den är nyare än MacBookPro3,1 -identifieraren i listan.

Om du använder Lion

 1. Välj Om denna Mac från Äpple meny.

 2. Klicka på Mer information knapp.

 3. I Om denna Mac fönstret som öppnas, se till att Översikt fliken är markerad.

 4. De två första posterna inkluderar din Mac -modell och lanseringsdatum för modellen. Du kan jämföra denna information med modelllistan ovan.

Använd Terminal för att verifiera din Mac

Det finns ett annat sätt att kontrollera om din Mac kan uppdateras: använd Terminal för att verifiera att din Mac startar med en 64-bitars kärna.

 1. Lansera Terminal, som ligger i /Program/Verktyg mapp.

 2. Ange följande kommando vid terminalprompten: uname -a

  typ = ”kod”>

 3. Terminal returnerar några textrader som anger versionen av Darwin -kärnan. Leta efter x86_64 någonstans i texten.

Vad ska du göra om din Mac inte kan hoppa

Ovanstående process fungerar bara om du kör OS X Lion. Om du fortfarande kör OS X Snow Leopard måste du starta in 64-bitars kärnan genom att starta om din Mac medan du håller ner 6 och 4 tangenterna. När skrivbordet är synligt använder du Terminal för att leta efter x86_64 -texten. Vissa Mac-datorer som inte finns i listan ovan kan fortfarande köra Mountain Lion, förutsatt att de lyckas starta med 64-bitars kärnan. Detta är möjligt om du har uppgraderat en äldre Mac genom att byta ut ett logikkort, ett grafikkort eller en annan viktig komponent. Om din Mac inte kan hoppa till Mountain Lion kanske du fortfarande vill uppgradera till Snow Leopard eller Lion om du inte redan har gjort det. Om din Mac kör det senaste operativsystemet som det kan stödja, kommer du att kunna ta emot programuppdateringar, och ännu viktigare, säkerhetsuppdateringar, så länge som möjligt. Apple tillhandahåller vanligtvis säkerhetsuppdateringar för den nuvarande versionen av operativsystemet, liksom de två tidigare versionerna av operativsystemet.

Ytterligare krav på Mountain Lion

 • Du behöver 8 GB ledigt hårddiskutrymme för OS -installationen. mer är bättre, och mycket mer är ännu bättre. Även om 8 GB är tillräckligt för operativsystemet och de appar som följer med, kommer det inte att finnas mycket utrymme kvar för användardata eller ytterligare appar. Vi rekommenderar 60 GB eller mer för en enda användare som har en mellan till stor samling appar och användardata.
 • Datorn måste köra minst 2 GB RAM. Återigen är detta det lägsta som anges av Apple. Du kommer förmodligen att vilja ha minst dubbelt så mycket minne, beroende på hur du använder din Mac.
 • Gratis 650 MB extra hårddiskutrymme. Mountain Lion skapar en Recovery HD -volym på din startdisk. Detta utrymme används för att rymma ett startbart system som innehåller verktyg för dataåterställning och möjligheten att installera om operativsystemet.
 • Du behöver internet för att ladda ner installationsprogrammet för Mountain Lion och skapa ditt iCloud -konto när du konfigurerar Mountain Lion. Du behöver också en internetanslutning om du någonsin behöver installera om operativsystemet med Recovery HD-volymen.