Skip to content

Minimikraven för att köra macOS Sierra

7 de juli de 2021
GettyImages 539903828 5a3edc48eb4d520037f30de7

Apple släppte macOS Sierra som en offentlig beta i juli 2016. Operativsystemet blev gyllene och hade sin fullständiga release den 20 september 2016. Tillsammans med att operativsystemet fick ett nytt namn, lade Apple till många nya funktioner till macOS Sierra. Det är mer än en enkel uppdatering eller en massa säkerhets- och buggfixar. Istället lägger macOS Sierra till nya funktioner i operativsystemet, inklusive införlivandet av Siri, utbyggnad av Bluetooth- och Wi-Fi-baserade anslutningsfunktioner och ett helt nytt filsystem som ersätter det ärevördiga men föråldrade HFS + -systemet som Mac-datorer har använt för senaste 30 åren.

 

Mac-supportlista

När ett operativsystem innehåller så många nya funktioner och funktioner kommer inte all äldre hårdvara att kunna uppgradera. I detta fall trimmades listan över Mac-datorer som kan stödja macOS Sierra väsentligt. För första gången på fem år tog Apple bort Mac-modeller från listan över enheter som stöds för ett Mac OS. Följande Mac-datorer kan köra macOS Sierra:

Mac-modeller År Lägsta kompatibla modell-ID
MacBook Sen 2009 och senare MacBook 6,1
Macbook Air 2010 och senare MacBookAir 3,1
MacBook Pro Mitten av 2010 och senare MacBookPro 6,1
iMac Sen 2009 och senare iMac 10,1
Mac mini Mitten av 2010 och senare Mac mini 4,1
Mac Pro Mitten av 2010 och senare MacPro 5,1

Mac-datorer kompatibla med macOS Sierra

Bortsett från två sena Mac-modeller (2009, MacBook och iMac), kan alla Mac-datorer som är äldre än 2010 inte köra macOS Sierra. Vad som inte är klart är varför vissa modeller gjorde snittet och andra inte. Som ett exempel har en Mac Pro från 2009 som inte stöds mycket bättre specifikationer än den Mac mini 2009 som stöds. Apple säger inte varför de äldre Mac-datorerna inte kom in i supportlistan. Var säker och ha en ny säkerhetskopia innan du fortsätter med korrigerings- och installationsprocessen.

 

Andra krav för macOS Sierra

Apple utfärdade inte specifika minimikrav utöver listan över Mac-datorer som stöds, men det kräver att en maskin kör OS X Lion (10.7) och senare. Att gå igenom supportlistan och titta på vad en basinstallation av macOS Sierra förhandsgranskning behöver ger en bra uppfattning om macOS Sierra minimikrav samt en lista över önskade krav. Enhetsplatsstorlek är en indikation på hur mycket ledigt utrymme som behövs bara för OS-installationen och representerar inte den totala mängden ledigt utrymme som ska finnas för att din Mac ska fungera effektivt.

Artikel Minimum Rekommenderad Mycket bättre
Bagge 4 GB 8 GB 16 GB
Körutrymme * 16 GB 32 GB 64 GB

Minneskrav

Om din Mac uppfyller minimikraven för installation av macOS Sierra är du redo att genomföra installationsprocessen.