Skip to content

Mmhmm ​​vill göra zoomchattar roliga igen

25 de juni de 2021
mmhmm desktop 4f35aaa12ab742c8a44bb0bb0f99ef98

Viktiga takeaways

  • Med Mmhmm-appen kan du lägga till videor och skjutdäck till Zoom-samtal och YouTube-videor.
  • Två presentatörer kan arbeta tillsammans i ett virtuellt rum.
  • Mmhmm ​​kan vara framtiden för onlineundervisning och lektioner.

Precis som hur Zoom definierade vårt arbete under den tidiga pandemin, syftar Mmhmm ​​till att bli framtiden för videosamtal. Det gör intetsägande, gammaldags videochatt till en interaktiv, vågar vi säga ”kul” upplevelse. Istället för att en massa huvuden knakar framför gårdagens smutsiga rätter och kämpar för att hitta sina mötesanteckningar kan Mmhmm ​​göra videosamtal till faktiska presentationer, som de du ser på John Oliver eller kvällsnyheterna. Föreställ dig dina barns avlägsna skola med Mmhmm, och du börjar se potentialen. ”Tanken är att döda PowerPoint”, berättade Mmhmm-grundaren Phil Libin Lifewire via — vad mer? —Zoomchatt. ”Ingen behöver strömma PowerPoint-bilder någonsin igen. Det är en hybrid mellan en film och ett bildspel. ”

Zooma bom

När den globala COVID-19-låsen slog till tog videosamtal fart. Familjer stannade i kontakt via Skype och FaceTime, och företag strömmade till Zoom. Nu gör Zoom ett spel för hemmet, med sin nyligen aviserade integration på smarta hemskärmar. ”Du kommer snart att kunna använda Zoom hemma på din smarta skärm som en del av vårt Zoom for Home-program”, skrev Jeff’s Smith i ett blogginlägg. Professionell videochatt är då här för att stanna. Zoom själv har några allvarliga integritets- och säkerhetsproblem, men själva tjänsten är död lätt att använda. Klicka bara på en länk till en chatt så är du inne. Den användarvänligheten har varit bränslet i Zooms explosiva tillväxt. Mmhmm ​​blev tänkt som svar på denna videosamtal. ”Det här är helt nytt, säger Libin. ”Vi började för några månader sedan. Det är vårt första COVID-inbyggda projekt. ”

Grundläggande videochattar är bra för vänner och familj, men för allt annat är de begränsande. Den mest grundläggande uppgiften för ett arbetsmöte är att dela material, och att göra det i Zoom eller Skype innebär att jonglera kameror eller försöka aktivera skärmdelning. Dagens videokonferensverktyg är i grunden oförändrade sedan början av Skype. Du kan se människor och prata med dem, men det är det.

Interaktiv, flexibel, icke-tråkig

Mmhmm ​​är utformad för att fixa konferensverktyg. Det är en Mac-app (kommer snart till iOS och Windows) som gör att du enkelt kan kombinera videor och dokument i farten. Du kan placera ett skjutdäck i ett fönster på skärmen, på samma sätt som en väderprognos lägger till en karta på TV: n. Men det är bara början. Du kan släppa nästan vad som helst i det flytande fönstret, inklusive en livevy av din iPhones skärm, skickad trådlöst med AirPlay (eller via USB). Libin gav exemplet med en finansiell rådgivare som pratade med en klient, där rådgivaren kunde svara på en fråga med en förgjord video eller bild, men också vara närvarande för att svara på frågor. ”I grund och botten, varje undervisningssituation,” sa han. Musiklektioner online skulle vara ett annat fantastiskt användningsfall, där läraren kan dela skärmen med något så enkelt som en musikpartitur eller en video av låten de undervisar. ”Jag tror att världen går över till att allt blir en hybridupplevelse. Tidigare var möten alla live eller inspelade. Blandningen gör den mycket kraftfullare, säger Libin.

Inspelning

Inspelning är den andra viktiga delen av Mmhmm. Dessa inspelningar kan kombinera en bakgrund, en levande människa och olika skjutdäck eller bild-i-bild (PiP) -insatser. Tittare kan hoppa till var som helst i tidslinjen för att välja vilka delar de vill se. Du kan till och med klippa ut den mänskliga presentatören helt, vilket kan vara bra i pedagogiska videor. Första gången du kunde titta på hela presentationen och sedan på efterföljande visningar kunde du bara fokusera på läromedel. Det finns en demo av den här funktionen på Mmhmm-webbplatsen.

Mmhmm ​​helskärmsfönster

När du väl har sett Mmhmm ​​i aktion verkar två personer som arbetar på en presentation tillsammans som ett uppenbart tillskott. Gå in i Copilot. Om en arbetar på en bild kan den andra personen se live-redigeringarna. Båda presentatörerna kan också dyka upp tillsammans i samma virtuella rum. Det är som Google Slides på steroider.

Mmhmm ​​fungerar som en fristående applikation, som sedan binder till video- och ljudingångar och -utgångar från appar som Zoom, Google Meet och YouTube. Appen är fortfarande i beta och lägger till nya funktioner när det går. När Mmhmm ​​lanseras i slutet av hösten borde det också finnas en Windows-version. Mmhmm ​​ser verkligen ut som ett kraftfullt sätt att sätta ihop instruktionsvideor, något fler av oss är inblandade i när pandemin fortsätter. Ännu viktigare är att det är lätt att använda, vilket betyder att människor som din gitarrlärare kan bygga fantastiska lektioner som till och med kan vara lika bra som de personliga sessionerna du inte längre kan göra. Lycka till med att döda PowerPoint. I händelse av ett kärnvapenkrig är det enda som överlever kackerlackor, Mad Max-stil stamgrupper och PowerPoint.