Skip to content

Möt Dawn Myers, grundare och VD för The Most

1 de juli de 2021
DawnMyers 0060 crop2 5d818de49e0947aa94cb451025957413

Dawn Myers hade ingen aning om att hon bröt sig in i teknikekosystemet för några år sedan när hon konceptualiserade ett företag som skapar apparater för kvinnor med texturerat hår. Några år senare navigerar hon fortfarande vad den här nya sektorn betyder för henne.

”Jag såg bara ett behov och började göra”, berättade Myers för Lifewire i en intervju via e-post. ”Jag är fortfarande inte säker på hur jag hamnade i det tekniska ekosystemet, men det har varit den mest fantastiska berg-och dalbanan sedan.” År 2018 grundade Myers Mest, en start som designar och tillverkar tekniskt aktiverad hårdvara för kvinnor med högt strukturerat lockigt, snyggt och kinkigt hår. Dessa elektriska hårstylingverktyg använder en intern uppvärmningsmekanism som kan värma balsam, geler och andra produkter medan du är mitt i stylingen. Hon bestämde sig för att starta företaget efter att ha kämpat med att styla sitt eget naturliga hår, vilket hon sade var en mer än tre timmars process innan hon utnyttjade The Most. Med dessa hårapparater arbetar Myers för att fylla ett stort tomrum som kvinnor i färg har kämpat med i åldrar. ”Jag såg att alla svarta kvinnor omkring mig kämpade med samma sak [problems]. Vi hade inga verktyg som svarade på våra behov och det fanns en verklig törst efter lösningar, säger hon. ”Så jag fick jobba med att göra dem.”

Underlätta vårdprocessen på lång sikt

För Myers är det viktigaste problemet som hon arbetar med att lösa med The Most, ännu mer än skönhet, att underlätta grundläggande hårhygien och styling för kvinnor med högstrukturerat hår. Det här är en fråga som hon säger påverkar kvinnors liv, deras arbete, sömn och hälsa på ett djupt sätt. ”Vi skapar kulturellt informerade tvättdagslösningar som gör stylingprocessen snabbare, enklare och mer bärbar än någonsin.”

En av de mest apparaterna för snyggt texturerat hår

The Most säljer en portfölj av produkter som sträcker sig från tillväxtserum och oljor till elektriska borstar med utbytbara delar. Myers försöker inte bara lösa en fråga för en frisyr som kommer att pågå en dag, hon hoppas att kvinnor kommer att implementera sina produkter i sin dagliga groomingprocess.

Hur hennes hemstadsrötter bygger förtroende

Myers är född och uppvuxen i Washington, DC, och bestämde sig för att bygga The Most i landets huvudstad för att vara en del av vad hon beskriver som det ”framväxande tekniska ekosystemet” i sin hemstad. ”Mina tidigaste och bästa minnen är från mina dagar på Saint Francis Xavier School på Pennsylvania Ave. i Sydost,” sa hon. ”Jag skulle fortsätta att bo i Boston, Paris, Barcelona, ​​Peking och Waukesha, Wisconsin innan jag slog mig tillbaka i DC. Det är hemma.” ”För att vara tydlig har detta varit en spännande upplevelse fylld med inlärning och vändningar, men det har inte varit utan prövningar.” Hon hade tankar på att flytta till västkusten, men DC: s växande teknikutrymme håller henne kontinuerligt jordad Men även med stöd från sin hemstad sa Myers att det fortfarande finns betydligt mer tryck på tekniska företag för att visa stora siffror när det gäller tillväxt, investeringar och antal anställda. Mosts team består av tio anställda som spänner över teknik, lag, marknadsföring Myers är stolta över att rekrytera ett helt team av kvinnor och / eller färgade personer. ”Vi omdefinierar profilen för framgång inom teknik,” sa hon.

Att leda ett kvinnoteam har inte alltid varit lätt, särskilt som en svart kvinna själv, men Myers skräms inte av motgångarna. Utanför att leda sitt företag arbetar hon också för att hjälpa kvinnliga företagare att få bättre tillgång till riskkapital. Sedan januari har Myers varit chef för Vinetta Projects DC-kapitel, ett samhälle som källar och stöder kvinnliga grundare genom evenemang och tävlingar. ”För att vara tydlig har detta varit en spännande upplevelse fylld med inlärning och vändningar, men det har inte varit utan prövningar”, sa hon. ”Jag fokuserar på att hitta och förstärka våra unika styrkor för att övervinna massor av hinder som strömmar över vår väg.” När Myers fortsätter att växa som teknisk grundare och VD säger hon att hon kommer att vara mest omtänksam på det faktum att det kan vara läskigt och utmanande att skala sitt företag.

”Vi skapar kulturellt informerade tvättdagslösningar som gör stylingprocessen snabbare, enklare och mer bärbar än någonsin.” ”Övergången är en känslomässigt våldsam process för att ge företaget utrymme att ta ett eget liv och sin personlighet”, sa hon. ”Det är ungefär som att se ditt barn åka till dagis – jag är stolt, men har också stor ångest när vi växer och installerar otroliga chefer kring alla de uppgifter jag brukade klara på egen hand.” Trots utmaningarna och tvivel har Myers tunnelvision för framgång som grundare av en svart kvinna. På många sätt lär hon sig fortfarande, hur hon ska leda som VD och hur man driver ett teknikföretag i allmänhet. Hennes ödmjukhet ensam tar henne långt.