Skip to content

Möt Erica Cervantez, grundare av Erica Cervantez Photography

10 de augusti de 2021
ScreenShot2021 01 08at1.14.03PM c8985aaab2454a16a2969d69bbc95867

Erica Cervantez bröt sig först in i entreprenörskap efter att ha fött sonen Kristofer. Fotografering har alltid varit en del av hennes liv, så efter att hennes man, Franklyn, gav henne en DSLR -kamera och sa att hon skulle göra det gjorde hon just det.

”Jag kände mig förlorad, inte säker på om jag skulle gå tillbaka till jobbet eller [figure] på ett sätt att tjäna pengar hemifrån ”, sa hon.” Jag var barnet som alltid hade en kamera, fotade min familj, tog uppriktiga ögonblick av vänner. ”Spola framåt sex år och Cervantez har drivit sitt eget fotograferingsföretag , Erica Cervantez Photography, heltid. Hon började först med att göra gratisbilder, började sedan ta ut $ 25, och hon har höjt sina priser sedan dess. Från mammaskott till bröllop, familj, boudoir och därefter har Cervantez fått kontakt med nya människor och fånga deras speciella stunder dagligen. ”Jag har kunder som kom till mig i början när jag inte hade en aning om vad jag gjorde. Och de kommer fortfarande till mig, sa hon.

Viktiga takeaways

  • Namn: Erica Cervantez
  • Ålder: 27
  • Från: Norfolk, Virginia
  • Nationalitet: filippinsk-amerikansk
  • Nyckelcitat eller motto du lever efter: ”Kalla mig ostlikt, men jag tror så mycket på” allt händer av en anledning ”. Ibland undrar vi varför eller vad anledningen är, men litar alltid på processen. ”

Från öst till västkusten

Ursprungligen född i Norfolk, Virginia, flyttade Cervantez familj till San Jose, Kalifornien när hon var en ung flicka. Därifrån flyttade de igen till Rancho Cordova, Kalifornien, där hon gick vidare i grundskolan. Hon sa att uppväxten i Rancho Cordova inte var för spännande, men hon gjorde det bästa av det. ”Jag känner att jag var väldigt skyddad och inte fick göra mycket för att min mamma var ensamstående förälder”, berättade hon. ”Jag avskydde henne länge. Hon sa att det var för mitt välbefinnande, och när jag växte upp var jag ledsen över det. Men nu när jag har ett eget barn förstår jag helt varför hon inte lät mig gör allt. ”

Ett par på deras bröllop

Cervantez bestämde sig för att stanna kvar och växa sin verksamhet i Rancho Cordova och Sacramento -området, och hon sa att hon är mycket tacksam för gemenskapen, stöd och möjligheter som hennes hemstad har gett henne. När det gäller att driva sitt fotograferingsföretag har hon alltid haft det i familjen. Hennes team består av hennes man och deras son, och alla tre gör sitt när de är inställda på fotografering. ”De ansvarar för att hålla energin och vibbarna uppe,” sa Cervantez. ”Men ja, var jag än är kan du normalt hitta de två i närheten. Familjen är väldigt, väldigt viktig för mig. Det är vem jag gör det för.”

Hon har historier att berätta och fånga

Trots stor framgång minns Cervantez alltid att hon fortfarande är en minoritet i fotograferingssamhället. Detta skrämmer henne dock inte, eftersom hon sa att hon har fokuserat på sin tillväxt och alltid hittar nya sätt att berätta historier genom sina bilder. ”I en mansdominerad bransch känner jag att mycket fler kvinnor-BIPOC-kvinnor-börjar bana vägen”, sa Cervantez. ”Vi har något att säga, vi har historier och vi gör det känt.” En aspekt av hennes verksamhet Cervantez är stolt över är att se till att hennes kunder känner sig bekväma när de är på fotografering med henne. Hon sa att hennes kunder ibland kan befinna sig i sårbara positioner, och det är vackert för henne, så att göra hela fotograferingsupplevelsen till en bra upplevelse är alltid viktigt. ”Jag säger alltid till mina kunder att de inte behöver vara supermodeller för att vara framför min kamera”, sa hon. ”Jag vill verkligen visa människor att vem som helst kan vara framför kameran, jag vill skapa ett säkert utrymme för alla, och jag menar alla.”

Ovanifrån av tre färgade kvinnor

En sak om entreprenörskap som Cervantez har fått ett bra grepp om är trial and error -aspekten. I början av 2020 testade hon ett nytt företag där hon gjorde naglar, men efter att ha försökt jonglera det med sin fotografering satsade hon på att det skulle bli lite för mycket för henne. På riktigt entreprenörskapssätt använde hon några bitar av den misslyckade satsningen för att fokusera på en ny. ”Jag hade överblivna material och insåg att jag ville göra örhängen av UV -harts”, sa hon. ”Det var ett sätt att varva ner, men också fortsätta att vara kreativ. Det har fått fram en annan sida av mig.” Det som började som en enkel hobby i karantän har nu blivit ett annat företag för Cervantez, Grow with the Flow Designs. Hon har kunnat dra nytta av Instagram för att driva denna idé framåt, och hon arbetar fortfarande med knark för sin affärsplan idag. I allt arbete hon gör håller Cervantez familjen i centrum, ett fokus hon kommer att fortsätta att upprätthålla när hon växer.