Skip to content

Möt Lola Han, grundare och VD, CultivatePeople

7 de september de 2021
han ede3a766549143e8b4a9856b8128b17b

Tekniken domineras fortfarande av vita män. Lola Han: s verksamhet ökar, men vägen till framgång har aldrig varit lätt. I sin affärsutveckling sa Han att hon har mött många utmaningar, men de är vanligtvis mer relaterade till hennes kön än hennes etnicitet. 2017 grundade Han Odla människor, ett konsultföretag som hjälper nystartade och framväxande teknikföretag att utveckla bättre betalningsstrukturer. Företagets främsta uppdrag är att göra ersättningar smärtfria för företag samtidigt som de hjälper till att lösa löneskillnader för snabbt växande företag genom att använda maskininlärning för att matcha anställdas jobb med tillförlitliga, globala marknadsdata. CultivatePeople’s programvara lanserades offentligt i juli 2020, men även med all framgång har Han fortfarande att hantera människor som tvivlar på henne. ”För ungefär ett år sedan var jag på en happy hour, och en kille frågade mig vad jag gör för att försörja mig. Jag sa till honom att jag är VD och grundare av en teknisk start som hjälper till att se till att de anställda får rättvisa löner,” Han delas i en e -postintervju. ”Senare samma kväll, ringer han tillbaka och säger till mig,” Du vet, tidigare, när du sa till mig att du var en VD, trodde jag att du menade en VD för ett handväskeföretag eller något ”.” Sådana situationer, som har hänt vid mer än ett tillfälle, har motiverat Han att bevisa att folk har fel om hennes förmåga att leda ett företag. När det gäller att skala från en startande grundare till en VD värdesätter hon mentorskap och utbildningsmöjligheter mest.

Där hon började

Han är en första generationens amerikanska medborgare som är född av koreanska föräldrar som immigrerade till USA från Sydkorea 1973. Även om hon föddes och växte upp i Rockville, Md., Talade hon inte engelska förrän hon kom in på dagis. Hennes föräldrar arbetade hårt och sparade varje krona för att öppna ett kafé i centrala Washington, DC, där Han skulle arbeta under sommarlovet på gymnasiet. Även om kaféupplevelsen var till nytta såg Han inte att hon gjorde lattes och cappuccino för sitt liv. Hon hade alltid tänkt sig att driva ett eget företag. Hon vågade sig in i teknik efter att ha arbetat som kompensationschef 2012 för Ellucian, en leverantör av utbildningsteknologilösningar, där hon så småningom arbetade sig fram till senior chef för personalverksamhet. Det var i denna roll som Han lärde sig de gemensamma avdelningarna och funktionerna i ett teknikföretag. ”När jag växte och skalade ett icke-tekniskt företag kände jag att det fanns mindre krångel att tänka på och planera för.” ”Jag visste att jag så småningom ville starta ett eget företag för att hjälpa nystartade företag, men jag visste att jag var tvungen att ha den verkliga erfarenheten av att arbeta vid en startup för att få trovärdighet,” sa hon Lifewire. Han har bott i DC-området i stort sett hela sitt liv, förutom från 2015-2017 när hon flyttade till San Francisco för att få lite verklig startupplevelse. Under den tiden arbetade hon på Lookout och Zendesk innan hon återvände hem för att starta ett eget företag. När hon såg ett behov från sin kundbas att skapa inkluderande kompensationsprogram, gjorde Han just det. ”Många av mina klienter, som mestadels är chef för människor eller HR, frågade mig hela tiden om jag hade rekommendationer för några kompensationsverktyg eller programvara som hjälpte till att göra ersättningen mindre smärtsam för dem”, berättade hon. ”Det fanns inga på marknaden, så jag bestämde mig för att bygga en själv – ett verktyg som har tillförlitliga globala marknadskompensationsuppgifter men också hjälper till att automatisera företagens rutinmässiga kompensationsprocesser.”

Hur hon leder och planerar att växa

Han fortsätter att ägna sig åt startträningsmöjligheter, och hon har lärt sig värdet av att delegera uppgifter till sitt sexpersonteam för att jämnt fördela uppgifter och undvika utbrändhet. ”När jag anställer fler ledare handlar mitt jobb mer om att ta bort hinder och ge mina anställda de resurser de behöver”, förklarade Han.

Före pandemin hade Han redan sina anställda på distans, varav de flesta bodde i DC -området. Att ha en etablerad virtuell kultur hjälpte hennes företag att anpassa sig till hälsokrisen mycket snabbare än andra. ”Under de senaste åren har jag arbetat från DC, Hawaii, Kalifornien och till och med Slovenien”, sa hon. ”Vi är ett passionerat team och med att vi växer snabbt just nu firar vi varje ny kund praktiskt taget med många roliga GIF -filer och emojis.” Han sa att det att få ett teknikfokuserat konsultföretag har sina fördelar och utmaningar. Hon sa att hon kämpade mest när hon letade efter tekniska anställda (i motsats till icke-tekniska proffs) för att gå med i hennes team. Även med detta är tillväxthastigheten på hennes företag snabb, så hon vill hela tiden anställa nya teammedlemmar. Tekniska startups måste se till att deras produkter är säkra och säkra för konsumenterna att använda online, sa hon, vilket lägger till ytterligare ett tjockt lager prioriteringar att fokusera på.

Lola Han talar på Vinetta Projects första utställning 2018

”När jag växte och skalade ett icke-tekniskt företag kände jag att det fanns mindre krångel att tänka på och planera för”, säger Han. ”Jag känner att det är det [a] mer intensiv hastighet och med mer komplexitet. ”En av de främsta anledningarna till att Han bestämde sig för att flytta tillbaka till östkusten innan hon startade sitt företag är för att hon ville bygga närmare hemmet. När hon arbetar utmaningarna med att utveckla en teknisk start, och drar igenom de erfarenheterna med människor som avskriver henne snabbt, kommer hon att luta sig på styrkan i hennes hemstad rötter för att dra henne igenom.